Мнения за Първа детска консултативна клиника?

• 96 859
  • 661
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте,

Имам няколко въпроса относно записването на новородено при ЛЛ/педиатър.

1. Моят личен лекар не работи с деца. Предполагам след раждането в болницата питат кой ще бъде ЛЛ на детето. В такъв случай мога ли да го запиша при моя, а той от своя страна да ми дава направления за педиатър или трябва да си търся такъв, който работи с деца? И ако може, трябва ли предварително да го попитам за записването на детето или не е нужно?

2. Вторият въпрос ми е: разгледах, че се предлагат пакети за новородено (до 1 година). Ако си платя за такъв пакет, пак ли трябва да търся ЛЛ?

3. И последно: мислим да го запишем и към една от нашите допълнителни застраховки. Тогава как стават прегледите всеки месец и имунизациите? Харесвам си педиатър на платено и всеки месец го водя при него за ваксини и прегледи? 

Какво ще ме посъветвате и също така издават ли всички картони, в коите е вписано всички прегледи и ваксини на бебето? Евентуално в бъдеще ако намеря ЛЛ и педиатър в едно да може да види всичко, което му е правено и да си го следи вече той? И последно - след раждането от болницата ми дават болничен (45дни), който давам на работодателя, а след него знам, че трябва педиатър да ми издаде следващия от 45дни. Тук как ще стане в трите случая?

Доста ми е объркана ситуацията и затова питам какви са възможностите, но в София се оказа и голям проблем намирането на общопрактикуващ и педиатър, който да приема нови пацианети. Вече две ми отказаха....

Благодаря предварително! Simple Smile

# 601
  • София
Можеш да запишеш като вземете пакет, тогава се включват всички ваксини на детето, всички прегледи и всичко ... там се води педиатъра.Сега не знам, дали вече си зачислен към някой конкретен,преди беше към групова практика, аз харесвам д-р Диана Димова и до ден днешен гледам при нея да го водя.Албена Янкова също.Следя графика и записвам часове за конкретен, който аз си харесвам.
Ако детето се разболее вече се следи графика за остро състояние и от там могат да издадат направление за някои от специалистите педиатри (д-р Мустакова, д-р Радичкова и.т.н).
 Допълнителното здравно няма да ви свърши работа за профилактика и ваксини.То е само за остри състояние.
 Ние примерно след третата година бяхме без абонамент към клиниката (реших да минем на другия вариант),плащахме само административната такса от 46 лв и ползвахме услугите на личните лекари на детето ми.Ако се разболее се качвах директно при педиатрите,записвах си стандартен преглед и си плащах колкото си струва, после с фактура съм го осребрявала без проблем.

# 602
  • София
Др. Димова не е в Поликлиника България от 07.ноември миналата година.

# 603
  • София
Др. Димова не е в Поликлиника България от 07.ноември миналата година.
Сериозно ли ?Много жалко 😔
Беше по майчинство последно и мислех че дочух че се е върнала.Знае ли се къде е сега?
Нали профилактиките на 6 годишните са два пъти годишно.Изпуснала съм,че не е там вече.

# 604
  • София
В Ихтиман Blush

# 605
Здравей,

вълнуват ме абсолютно същите въпроси, не мога да намеря ЛЛ и педиатър едновременно, навсякъде ми отказват...
Може ли да споделиш ти как процедира в крайна сметка?  Благодаря!

Здравейте,

1. Моят личен лекар не работи с деца. Предполагам след раждането в болницата питат кой ще бъде ЛЛ на детето. В такъв случай мога ли да го запиша при моя, а той от своя страна да ми дава направления за педиатър или трябва да си търся такъв, който работи с деца? И ако може, трябва ли предварително да го попитам за записването на детето или не е нужно?

2. Вторият въпрос ми е: разгледах, че се предлагат пакети за новородено (до 1 година). Ако си платя за такъв пакет, пак ли трябва да търся ЛЛ?

3. И последно: мислим да го запишем и към една от нашите допълнителни застраховки. Тогава как стават прегледите всеки месец и имунизациите? Харесвам си педиатър на платено и всеки месец го водя при него за ваксини и прегледи? 

Какво ще ме посъветвате и също така издават ли всички картони, в коите е вписано всички прегледи и ваксини на бебето? Евентуално в бъдеще ако намеря ЛЛ и педиатър в едно да може да види всичко, което му е правено и да си го следи вече той? И последно - след раждането от болницата ми дават болничен (45дни), който давам на работодателя, а след него знам, че трябва педиатър да ми издаде следващия от 45дни. Тук как ще стане в трите случая?

Доста ми е объркана ситуацията и затова питам какви са възможностите, но в София се оказа и голям проблем намирането на общопрактикуващ и педиатър, който да приема нови пацианети. Вече две ми отказаха....

# 606
Здрасти,

Накрая намерихме от познати на познати.
В София е наистина много трудно да намериш хем ЛЛ, хем педиатър.

И ние питахме на няколко места.
В една от болниците, в която питахме се оказа дори, че е единствения ЛЛ и педиатър в болницата….
Когато попитахме лекарката не ни отказа, но по деликатен начин ни сподели, че има прекалено много пациенти при нея и ако имаме възможност да си намерим друг ще бъде добре.
Съветвам те да отидеш на място да попиташ в някоя болница или да запишеш бебчето при ЛЛ и от него вече да си взимаш направления.

Стискам палци да намериш скоро! 🍀

Здравей,

вълнуват ме абсолютно същите въпроси, не мога да намеря ЛЛ и педиатър едновременно, навсякъде ми отказват...
Може ли да споделиш ти как процедира в крайна сметка?  Благодаря!

Здравейте,

# 607
Здравейте,

Може ли някой, който скоро е записвал новороденото си в Поликлиниката да сподели какъв е процеса? Предстои ми да мина по този път и ще съм благодарна ако някой ме подготви хаха Simple Smile

# 608
  • София
Здравейте,

Може ли някой, който скоро е записвал новороденото си в Поликлиниката да сподели какъв е процеса? Предстои ми да мина по този път и ще съм благодарна ако някой ме подготви хаха Simple Smile
Аз бях ги разпитвала за условия скоро, обадете им се най-добре, направо ме зашеметиха от информация 🤣
1200 лв е пакета за новородено, може и с "административна такса" от 46 лв,без да ползвате абонамент.
Аз така вече практикувам с баткото, но той е голям.
Отделно ползвам и допълнително здравно осигуряване и ми излиза доста по-изгодно да не взимам пакет.
Но за бебешорите това са си профилактични прегледи всеки месец и е различно .
Посещение вкъщи след раждането - 170 лв.

# 609
  • София
Аз родих наскоро, ние цялото семейство сме в Поликлиника България. За новото бебе не сме ползвали домашно посещение, то не е задължително, а за нас е второ бебе и нямахме необходимост. След като излезе акта за раждане се попълва една анкета на сайта https://poliklinikabg.com/novopl/ малко е налудничева за новородено 😃 После им звъннахме и запазихме час за преглед. Ние си плащаме административната такса. Доста се чудихме за пакета, но реално в сумата няма разлика, единствено, че е включен уикенд и нощни посещения, но пък ние редовно се комбинираме при посещения и заплащаме само една такса, а при закупуване на пакет той си е отделно. Не знам дали стана ясно, но за нас е по - удобно, тъй като сме много хора.
Иначе пакета е 1200 лв, а посещение е 46 лв. Ако имаме по 2 посещения на месец, за година са 1104 лв. Но пък уикенда и нощем цените са двойни.

# 610
Благодаря ви за бързите отговори.

Говорих с кол центъра и ги разпитах, но това което споделихте вие ми е 100 пъти по-полезно хахахха

# 611
Здравейте,

Случайно някоя майка да има снимка (или сканиран файл) на схемата за захранване на бебе, която дават от поликлиниката?

Загубих моята, а ще сме на преглед чак след месец и се чудя как да се сдобия от ново с нея, без да се налага да чакам. Simple Smile

Благодаря ви предварително за съдействието.

# 612
Цялото семейство сме записани в Поликлиника България и сме доволни от услугите, но новата такса от 65 лв. минава границите на нормалното. Преди няколко месеца ни смениха и личния лекар, с друг, който не познаваме. Нямахме друг избор, тъй като не можем да останем без ЛЛ при положение, че имаме деца. До този момент винаги, когато имах нужда се обаждах по телефона на предишния ни личен и никога не ми е отказал консултация по телефона, а сега трябва и за това да си платя и да направя консултация в consento. Ами все повече се доближавам до решението юни месец да ги сменя. До миналата година минавахме на профилактични прегледи и бях супер доволна от подробните прегледи и изследвания, тази година попълних анкета и когато и да се обаждах за час, те все нямаха свободни часове за профилактични прегледи. Жалко, че всичко се обръща на печелбарство. Има страхотни педиатри, но вече не ги посещавам.

# 613
  • София
От години само пари ги интересуват. Едно време 2016 г плащахме такса 5 лв...

# 614
Цялото семейство сме записани в Поликлиника България и сме доволни от услугите, но новата такса от 65 лв. минава границите на нормалното. Преди няколко месеца ни смениха и личния лекар, с друг, който не познаваме. Нямахме друг избор, тъй като не можем да останем без ЛЛ при положение, че имаме деца. До този момент винаги, когато имах нужда се обаждах по телефона на предишния ни личен и никога не ми е отказал консултация по телефона, а сега трябва и за това да си платя и да направя консултация в consento. Ами все повече се доближавам до решението юни месец да ги сменя. До миналата година минавахме на профилактични прегледи и бях супер доволна от подробните прегледи и изследвания, тази година попълних анкета и когато и да се обаждах за час, те все нямаха свободни часове за профилактични прегледи. Жалко, че всичко се обръща на печелбарство. Има страхотни педиатри, но вече не ги посещавам.
Направо се учудвам, че сте имали контакт с лекар. Ние дори не знаехме кой точно формално ни е записан като личен, но си ходим при една и съща лекарка, когато тя е на смяна. Когато и поисках телефона веднъж, каза че абсолютно и категорично им е забранено да си дават телефоните.

Общи условия

Активация на акаунт