Всичко за етажната собственост 2 - Домоуправител в нужда се познава

• 114 165
  • 938
  •   1
Отговори
# 615
mamaivana Да, събират ги и тях. Общото събрание трябва да си определи задължителна такса за "фонд ремонт" и домоуправителя събира и нея. Ремонтите на общите части във входа си отговорност на всички

# 616
Чудя се каква е отговорността на домоуправителя  newsm78 И към кого трябва да се обърнем ако не сме доволни - към съда или към КЗП?

# 617
  • София
Всички говорите за чистене, мен ме интересува ако се обърнем към такива домоуправители, как стои въпроса с парите за ремонтни дейности, събират ли ги, или пак плаща, който е потърпевш?

Задължително трябва да ги събират - инък за какво ги наемате?

# 618
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Чудя се каква е отговорността на домоуправителя  newsm78 И към кого трябва да се обърнем ако не сме доволни - към съда или към КЗП?

би трябвало да имате договор. там са разписани задълженията на изпълнителя и неустойките при неизпълннеието им.

действате съгласно договора.  Peace

попадна ми тази статия   Laughing има надежда  Hug

# 619
Dream Team ако домоуправителя ви е съсед, най-напред се повдига въпрос пред ОС. Ако има злоупотребя или има някакви други нарушения и в общината може да се подавят жалби за проверка. За професионалните си имате договор и в него трябва да са си уредени тези въпроси.

# 620
Общината какво може да направи? За злоупотреби само съдебно се решават тези проблеми.

# 621
Dream Team ако домоуправителя ви е съсед, най-напред се повдига въпрос пред ОС. Ако има злоупотребя или има някакви други нарушения и в общината може да се подавят жалби за проверка. За професионалните си имате договор и в него трябва да са си уредени тези въпроси.

Професионален домоуправител е  Peace Просто нищо не прави както трябва, нито спазва изискванията на ЗУЕС, единствено таксата си събира без грешка

# 622
Пролетен ветрец от общината можеш да ги накараш да направят проверка и така да се пришпорят съседите ти, дето не искат да спазват закона да се води домова книга, да се избере домоуправител ако няма и такива неща.

# 623
Пролетен ветрец от общината можеш да ги накараш да направят проверка и така да се пришпорят съседите ти, дето не искат да спазват закона да се води домова книга, да се избере домоуправител ако няма и такива неща.

Да, за водене на домова книга е така. Но как те могат да се намесят при злоупотреба? Това е въпроса ми.

# 624
Всички говорите за чистене, мен ме интересува ако се обърнем към такива домоуправители, как стои въпроса с парите за ремонтни дейности, събират ли ги, или пак плаща, който е потърпевш?

Задължително трябва да ги събират - инък за какво ги наемате?

Наясно ли си как става избора на такива домоуправители. Мога ли сама да ги наема?  newsm78

# 625
Има ли някой който е участвал в програмата "Зелена София". Гледам сега са пуснали пак и искам да кандидатстваме, обаче имам няколко неясноти😉

# 626
Пролетен ветрец за злоупотреби винаги се уведомяват властите. Действате от името на собственици на етажната собственост.

# 627
Благодаря за отговорите, но важното в случая е кои власти се уведомяват.
Питането ми е какво очаква от Общината, като уведомят за злоупотреба от касиера или Домоуправителя на ЕС?
Убедена съм, че оттам няма да се получи очакваната развръзка.

# 628
А ти за какви злоупотреби точно говориш - ако някой не си сърши работата, трябва да се смени /ако домоуправител, касиер, избирате нови. Ако е злоупотреба със средства, логично се подават жалба в полиция и такива неща. Въпросът е съседите в блока да са организирани под някаква форма и да действат в общ интерес. При всички случай има бюрокрации

# 629
В блока няма проблем.
Въпроса ми произлиза от пост 619. Виж нагоре.

Общи условия

Активация на акаунт