Всичко за етажната собственост 2 - Домоуправител в нужда се познава

• 114 158
  • 938
  •   1
Отговори
# 630
Ми от Общината най-напред май могат да наложат глоба на блока ако нямат домоуправител и така да ги принудят да почнат да са отговорни към етажната собственост и всичко, което произтича от това.

# 631
Ми от Общината най-напред май могат да наложат глоба на блока ако нямат домоуправител и така да ги принудят да почнат да са отговорни към етажната собственост и всичко, което произтича от това.
Така мисля и аз, така съм написала. От Общината не можем да очакваме никаква помощ за разрешаване на проблема за злоупотреба.
Да не спамя повече, написах го, защото се даде грешен съвет.

Последна редакция: ср, 11 май 2016, 15:40 от Пролетен ветрец

# 632
Здравейте, дами, ще съм ви много благодарна, ако ми окажете малко помощ! Трябва да подготвя документ за съгласието на съседите за остъкляване на балкон. Проблемът е, че не знам какво точно да представлява този документ. Само някакъв списък с име и подпис ли? Също така ме интересува, тъй като по закон са необходими съгласието на 51% етажната собственост в тези проценти влиза ли собствеността на въпросният апартамент, който ще се остъклява?

# 633
А аз искам да питам, има ли наредба или нормативен акт против скара на открит балкон?
Има много теми тук, изчетох ги, и виждам че явно няма, но все пак?
Благодаря

# 634
Здравейте, може ли живущ, който не е присъствал на ОС на ЕС да бъде избран за касиер? Може ли да си направи отвод поради несъгласие? Благодаря! bouquet

# 635

Това с Общината ми изглежда много сложно. Решихме да се обърнем към професионалните домоуправители, сега подготвям покана за общо събрание за да мога да ги извикаме. Злоупотреби има и при нас, от 2 години нямаме домоуправител, но не искам аз да подавам оплакване, защото после не знам как ще реагират съседите.

# 636
  • София
В блока няма проблем.
Въпроса ми произлиза от пост 619. Виж нагоре.

Желателно е, задължителното Wink конкретизиране на въпроса (всеки случай е частен случай) - инък трябва да си врачка, за да се отговори изчерпателно.
Най-добре е с адвокат, който се занимава с такива неща да се консултира човек.

# 637
  • София
Скрит текст:

Това с Общината ми изглежда много сложно. Решихме да се обърнем към професионалните домоуправители, сега подготвям покана за общо събрание за да мога да ги извикаме.
Злоупотреби има и при нас, от 2 години нямаме домоуправител, но не искам аз да подавам оплакване, защото после не знам как ще реагират съседите.
[/quote]

По-скоро предварително поискай оферти от професионалните и който иска от тях ще дойде на събранието, но е добре да им отделите за всеки по 15 минути отделно време и да ги питате по офертите им каквото ви е неясно. Така ще може да решите още на събранието дали ще имате или не професионален.
А съседите винаги реагират по един и същи начин Wink

# 638
  • София
А аз искам да питам, има ли наредба или нормативен акт против скара на открит балкон?
Благодаря

Няма, но я се постави на мястото на комшията над вас (за последен етаж е по-приемливо) - ще им текнат слюнките от горния чак до вашия балкон Wink .... и ще ви изцапат Wink
...
Неприятно е да отвориш прозореца да проветриш и да те нападне миризма на печена риба примерно.

# 639
Благодаря

Няма, но я се постави на мястото на комшията над вас (за последен етаж е по-приемливо) - ще им текнат слюнките от горния чак до вашия балкон Wink .... и ще ви изцапат Wink
...
Неприятно е да отвориш прозореца да проветриш и да те нападне миризма на печена риба примерно.

И при нас има същия проблем...особено ако току що си прострял ароматизирано пране, а от по-долните тераси се носят миризми и пушеци на наденици, пържоли и риба  ooooh!

# 640

Това с Общината ми изглежда много сложно. Решихме да се обърнем към професионалните домоуправители, сега подготвям покана за общо събрание за да мога да ги извикаме. Злоупотреби има и при нас, от 2 години нямаме домоуправител, но не искам аз да подавам оплакване, защото после не знам как ще реагират съседите.

Това с притеснението от реакцията на съседите и на мен ми се струва, че е една от главните причини да не се разрешават често проблеми в блока. Страх те е да не навлечеш проблеми за цялото семейство от съсед побойник

# 641
Благодаря

...

И при нас има същия проблем...особено ако току що си прострял ароматизирано пране, а от по-долните тераси се носят миризми и пушеци на наденици, пържоли и риба  ooooh!

♥ HAPPY ♥  смили се над съседите. Аз съм на висок етаж, а имаме един от първия или втория, дето като се позатопли и почва да създава бирфест атмосфера за всички, дето сме нагоре  Rolling Eyes

# 642
Скрит текст:

Това с Общината ми изглежда много сложно. Решихме да се обърнем към професионалните домоуправители, сега подготвям покана за общо събрание за да мога да ги извикаме.
Злоупотреби има и при нас, от 2 години нямаме домоуправител, но не искам аз да подавам оплакване, защото после не знам как ще реагират съседите.

По-скоро предварително поискай оферти от професионалните и който иска от тях ще дойде на събранието, но е добре да им отделите за всеки по 15 минути отделно време и да ги питате по офертите им каквото ви е неясно. Така ще може да решите още на събранието дали ще имате или не професионален.
А съседите винаги реагират по един и същи начин Wink
[/quote]

Ако трябва и по половин час ще им отделим, вчера сложихме поканата за общо събрание и сега чакам да изтече 7 дневният срок. Обадила съм се на три фирми, ще видим как ще се представят.

# 643
Не мисля да се обяснявам, интересуваше ме само има ли наредба или законов акт Simple Smile
Аз лично не намерих

# 644
Такива разпоредби за комфорта и спокойствието на живущите няма, но виж как да ти вземат парите, колкото щеш  ooooh! Съседите -потърпевши нямат никакви права, няма на кого да се оплачат, но ако трябва тях да ги съдят, всичко става по бързата процедура  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт