Прием за детски ясли гp. Варна 2015

• 72 872
  • 914
  •   1
Отговори
# 825
  • Варна
Има ли някой приет в Русалка, който е звънял да пита какви документи искат. Освен копие на трудовите книжки + оригинал, копие на акта за раждане + оригинал и служебните бележки от работодател... искат ли нещо друго? Утре мисля да звънна и да ходя да ги нося, но да питам ако някой вече е звънял. Simple Smile

# 826
  • have faith and be patient ..
от този тип "конструктори " дървените пъзели , има в джъмбо , много видове за без пари , да не говорим ,че малките пъзели с животни , от по 4-ри парченца , струваха левче лятото  Peace
 а документите за запис във всяка ясла са едни и същи , върни се назад да прочетеш  ако никой не отговори  Peace

# 827
  • Варна
документите за ясла ги пише в сайта на яслите, в раздел нормативна уредба, в правилника за кандидатстване. изяснени са всички възможни ситуации с родители на борсата, работещи в чужбина и т.н. и какви документи в кои случаи се изискват

# 828
  • варна
Бележка за липса на данъчни задължения и за двамата родители ли трябва при полужение, че нямаме брак?Заявлението е от мое име,но мъжа ми има по малко данъци да плаща.

# 829
  • Варна
проверяват онлайн дали заявителя има задължения

# 830
  • Варна
Чела съм за документите, които се изискват според правилника за кандидатстване, но от познати, приети в други ясли, чух, че на тях са им искали копие от трудов договор (което ми звучи абсурдно, при условие, че се представя служебна бележка и копие от трудова книжка) или пък копие от личната карта на таткото... Затова питах дали някой се е обаждал в Русалка да пита конкретно. Simple Smile  Peace

# 831
Приети сме в ЗаЙо Байо.Малкият не обича да играят с играчките му и много не е общителен.Като плаче иска някой да му бърше носа  - голям гевезан ми е,силно привързан към нас.Страх ме е, че още е с памперс и никак няма желание да го махаме. Освен това пие от шише с биберон-там дали позволяват да се носи?Направо не ми се мисли какво ни чака -ще плачем. .Освен това не съм получила обаждане -нали така правят в повечето ясли? Звънях.Едва жена се опитваше да ме убеди, че срокът за потвърждение след класиране е СЛЕД 19!!!Това ли е практиката за отпадане на приети деца????Възмутена съм. Освен това може ли да ми препоръчате готини учителки-ако знаете за такива? Ще имам ли право на някакъв избор или ще разчитам на късмет?

# 832
Приети сме в ЗаЙо Байо.Малкият не обича да играят с играчките му и много не е общителен.Като плаче иска някой да му бърше носа  - голям гевезан ми е,силно привързан към нас.Страх ме е, че още е с памперс и никак няма желание да го махаме. Освен това пие от шише с биберон-там дали позволяват да се носи?Направо не ми се мисли какво ни чака -ще плачем. .Освен това не съм получила обаждане -нали така правят в повечето ясли? Звънях.Едва жена се опитваше да ме убеди, че срокът за потвърждение след класиране е СЛЕД 19!!!Това ли е практиката за отпадане на приети деца????Възмутена съм. Освен това може ли да ми препоръчате готини учителки-ако знаете за такива? Ще имам ли право на някакъв избор или ще разчитам на късмет?
Първо и най-важно не се настройвайте от сега негативно. Децата усещат и детето ще тръгне с нагласата, която му вмените.
В яслите реда е съвсем друг и дори най-общителните и споделящи деца имат период на адаптация и привикване. Няма дете, което да не е привързано към родителите си и да не плаче след първите посещения в яслата. Плачът не е проблем, важно е как ще се справите с него. Винаги говорете на детето как там ще срещне нови приятелчета, как ще пеят, играят, ще е много весело и после мама и тати ще го прибират.
Памперсът няма да е проблем, защото единици са децата, които тръгват отучени от памперса. Има си часове за поставяне на гърне, лелите ще се опитат да ви помогнат в това отношение. За шишето с биберон, ако позволят, ще е за кратко, затова започнете приучаване към чашка. Освен това, виждайки, че другите деца ползват чаши и Вашето ще почне да подражава.
Сроковете за записване ги има в сайта. Не е задължително да Ви се обади някой. Нали имате потвърждение в системата, че детето е прието. В срок сте длъжна да подадете документи за записване. Ако не го направите, едва тогава губите мястото си.
Успех и бърза адаптация  Peace

# 833
Здравейте мами! Днес беше първият яслен ден на синът ми в Приказен свят. Беше там за час. В първа група е 😊

# 834
  • варна
Срока е до 19 ,днес ходих да питам

# 835
На вече тръгналите на ясла и мамите с повече опит. След колко време долу-горе детето ви го взеха за цял ден в яслата?
Знам, че е индивидуално и т.н., но ми стана интересно Simple Smile

# 836
  • Варна
То освен, че е индивидуално, много зависи и от персонала. Някой си правят оглушки и дори да не плаче детето откарва до обяд по 3-4 седмици.
Моя син тръгна в Иглика - на 4-5 ден остана до обяд, на 6-7 ден планирахме да спи и той се разсополиви. Та след паузата от една седмица вкъщи, му припомнихме що е то ясла 2-3 дни до обед и след това остана и да спи. В ОДЗ-то, където сега ще бъде щерката една мама беше споделяла, че дъщеря и останала да спи на 4-тата седмица, но пък тя много е плакала. 2ч седи, 2ч рев.
На нас днес ни беше ден 1. Стоя 2ч. Сутринта са ги забавили, понеже имало някакви тотално неориентирани родители и се е размрънкала докато се обясняват. Но като отидох да я вземам, си играеше кротко и доволно си припяваше. Наслаждавах и се 3-4 мин и след като ме фокусира ме посрещна с рев.  Mr. Green Идеята ми е, ако не настане драма към 19-20 да пробваме да спи там. А бе до края на месеца най-много бих ги чакала, след което ги юркам.

# 837
На вече тръгналите на ясла и мамите с повече опит. След колко време долу-горе детето ви го взеха за цял ден в яслата?
Знам, че е индивидуално и т.н., но ми стана интересно Simple Smile

Около 3тата седмица, не плачеше, но имаше по 2-3 дена да отсъства заради болест и така се получи.

# 838
При нас втората седмица,а като беше на частна-втория ден Simple Smile

# 839
  • have faith and be patient ..
при мен - на 4-тия ден откара вече от 08:00 до 16:00 , но преди това беше на частна ..

Общи условия

Активация на акаунт