Прием за детски ясли гp. Варна 2015

• 72 891
  • 914
  •   1
Отговори
# 780
Здравейте! Simple Smile
Някой, приет в Русалка на последното класиране, може ли да каже каква дата са му дали за тръгване на детето на ясла? Ние ще участваме в следващото класиране и искам да се ориентирам...
Благодаря предварително! Simple Smile

Здравейте, нас ни приеха в Русалка на 15.07.16, а започваме ясла на 10.09.16г. понеже нямало как по-рано! Останах с впечатление,че повечето от нашето класиране ще започват от началото на септември. Предполагам,че поради големия брой приети деца се бавят за започването.

# 781
  • Варна
По-скоро се бавят, защото голямото изписване на деца, чиито места ще се заемат от новопостъпилите, е в края на август  Peace

# 782
  • Варна
Вече има информация за следващото класиране на 07.09.2016.

# 783
По повод изследванията, днес бяхме при нашия ЛЛ, който обясни, че между 2 и 7 години се полага веднъж направление за изследвания на детето, а т.к нашето дете ще тръгва на ясла преди 2 години, то тя не може да ни даде направление. До сега за нищо не ми е отказвала съдействие и направление, затова съм склонна да и вярвам. Разбрах, че има някаква лаборатория Лина, която прави пакети точно за изследвания на деца и родители за ясла и градина. Може да се информирате
 http://www.lina-bg.com/%D0%BC%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D1%86%D0%B8%D0%B … D1%80%D0%BD%D0%B0

# 784
Ние също ще пускаме изследванията във въпросната лаборатория Лина,но не заради пакета а,защото ми е точно пред входа. Всички лаборатории (или поне повечето) имат пакет за детска градина и ясла.

# 785
  • Варна
По повод изследванията и аз да споделя. Преди години за баткото ЛЛ ми каза, че видиш ли профилактично не се полагали и едва ли не трябва да си напише в листа, че детето има някакви оплаквания, за да ни пусне изследвания. Сега за малката щях да си правя устата, но ЛЛ(друг) ме изпревари и пусна всичко - кръв, урина(те така или иначе се полагат и за консултацията за 2г. май) и чревни. Дори ме пита на баткото скоро пускани ли са чревни. Казах: "в градината, май един два пъти годишно правят някаква организация" и тя реши и за него да ми даде за глисти. Ами явно, че е въпрос на добра воля ли, не знам.

# 786
  • Варна
кръв, урина(те така или иначе се полагат и за консултацията за 2г. май) и чревни.

по програма детско здравеопазване на 2г се полагат чревни, на 3г кръв и урина. аз на 2г исках да пусна пълна кръвна картина и ЛЛ ми отговори, че трябва да си я платя, както и направих. сега въобще не смятам да я питам даже, направо отивам и си плащам. каза ми че чак на 3г се полага, така че ми е ясно, че няма да ми даде.....

# 787
  • Варна
кръв, урина(те така или иначе се полагат и за консултацията за 2г. май) и чревни.

по програма детско здравеопазване на 2г се полагат чревни, на 3г кръв и урина. аз на 2г исках да пусна пълна кръвна картина и ЛЛ ми отговори, че трябва да си я платя, както и направих. сега въобще не смятам да я питам даже, направо отивам и си плащам. каза ми че чак на 3г се полага, така че ми е ясно, че няма да ми даде.....
Ами не знам, но всичко ни пусна.

# 788
  • Варна
в Рамус също имат такъв пакет, струва ми се добра цена 25лв като е включен и Васермана, в другите лаборатории май са към 35 без него http://ramuslab.com/54/%D0%B4%D0%B5%D1%82%D1%81%D0%BA%D0%B0.%D0% … 1%81%D0%BB%D0%B0/

# 789
  • Варна
Да споделя и аз какво ни каза нашата лична лекарка. Бяхме на консултация вчера (за 1 год. и 9 мес.) и ме пита дали и кога ще тръгва на ясла. Казах й, че ще е евентуално октомври и тя каза, че за да може да ни даде тогава направления, не трябва сега да го регистрира в компютъра като консултация, нещо обясни за направленията за изследвания, че не можело през интервал по-малък от 3 месеца от предната консултация или нещо такова... ще ви излъжа, но малката много се разплака тогава и не я чух какво точно обясни. И затова ни регистрира посещението като имунизация (сложи последната ваксина) и каза като имаме дата за прием да й се обадим да направим вече една консултация и тогава ще ми даде и направление за въпросните изследвания.

# 790
  • Варна
Има си начини и изисквания, за които обаче не сме информирани и лекарите съобщават каквото им е удобно на момента. Ето вашата лекарка добре е постъпила, но ако не беше питала после дори и да искаше нямаше да може да даде поне по ситуацията, която е описала.

# 791
  • Варна
Така е. Simple Smile Kакто ти каза, всеки лекар обяснява каквото му е удобно, а и някои като мен чули-недочули с плачещи дечица в кабинета и понякога се получава развален телефон  Laughing

# 792
Здравейте майчета, имам следното питане: 1.Колко време минава между приема на детето в ясла и реалното му тръгване?Искам малкия да го пусна след като е навършил 2г.  2.Има ли достатъчно голямо класиране и през октомври или остават само единични бройки.За яслата,която ме интересува видях,че има 40 свободни места.Дали ги пускат наведнъж ,или остават и за следващите месеци?

# 793
Здравейте майчета, имам следното питане: 1.Колко време минава между приема на детето в ясла и реалното му тръгване?Искам малкия да го пусна след като е навършил 2г.  2.Има ли достатъчно голямо класиране и през октомври или остават само единични бройки.За яслата,която ме интересува видях,че има 40 свободни места.Дали ги пускат наведнъж ,или остават и за следващите месеци?
Свободните места се пускат всеки месец наведнъж. Ако не бъдат заети, се пускат отново за следващото класиране. Края на лятото класиранията са с най-много места, защото 3 годишните минават в първа група и освобождават много бройки. Следващите месеци може да са единични бройки или пък ако не се записват деца, да си останат повечко. Като цяло е трудно да се предвиди.
След записване, уговорка се прави с директора. Той/Тя прави графика кога да тръгнат новоприетите. Моето дете тръгна 2 седмици след записването. На наши познати, 2 месеца по-късно. За това време плащаха такса обаче. Най-добре говорете с директора на желаната ясла.  Peace

# 794
  • Варна
моето дете го приеха на 12.08, а ще тръгне на 3.10. и то не по мое желание, така че всичко е относително. но големите класирания са сега, по-нататък са по-малки, но пак може да го приемат детенцето Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт