Ето лятото дойде, хайде, АВГУСТИНЧЕ, на море!

• 37 007
  • 741
  •   1
Отговори
# 105
Не съм пробвала нито един вид още, но има поне 10-тина различни рецепти - аз давам солети и хляб да гризе и той изпада в еуфория, много обича.
А горния зъб, който проби миналата седмица, расте с бясна скорост и вече влиза в употреба  Mr. Green Давах му половинки череши и той си гризка парченца от тях - също много се радваше  Simple Smile
Към 6 часа днес се побърка - бясно обикаляне из къщи, викове и крясъци, в банята изплиска 3 кофи вода, чак с ММ избягахме и гледахме от вратата  Joy беше истинско перпетум мобиле  Joy. И сега заспа да 5 секунди. Какво беше това чудо, 3 часа пълна газ, все едно е пил 3 кафета ...
Отдавам се на заслужена почивка. Лека ви  Hug

# 106
Аааа, няма да спирате да пишете! Толкова мн сте ми помогнали всички....  Hug
А тъкмо се появяват и още хора!
Петрова, ще си имаме личен форум, ако ни изоставят. Нали знаеш как се пускат теми, че аз и идея си нямам  hahaha
Шегата настрана. Ако форумът ни притихне, ще ми е малко тъжно, както усещането,  когато свърши хубава и интересна книга, която съм бързала да прочета.....

Последна редакция: чт, 25 юни 2015, 22:07 от Nutty

# 107
  • Пловдив/София
Съдейки по себе си, наистина може темите да замрат...преди бях от най-редовните, пишех по няколко пъти на ден, чак и да се скараме щом успяхме Simple Smile) Но напоследък пиша 2-3 пъти в седмицата някъде, с малки изключения. И дори не чета всичко...Просто някак си нямам нужда да си "сверявам часовника" толкова често, познавам си детето вече и избягвам да го сравнявам, водя се по него и ми е сравнително спокойно, дори когато не е "по учебник".

В тази връзка с яденето сме много зле. Много ли е лошо, ако на 10 месеца отказва всякакво готвено (пюрета съвсем) и зеленчуци и е предимно на АМ? Яде само хляб, намазан и със сирене може, кисело мляко, бисквитки, плодове и десерти. А, и жълтък. Попара не иска, супи не иска, само храни на парчета и ако не му хареса, плюе. 80% е на АМ, защото кърмата ми почти е спряла (аз и сама съм виновна, напоследък заради това, че съм болна ли, не знам, но направо забравям да го кърмя и минахме от 2 на 1 път на ден и то съвсем по малко).

Ако имате идеи за примерно меню с тези храни, така, че да има поне 2 заместени хранения...Опитвам сутрин да давам срединка, намазана с масло или сирене и кисело мляко. На обед няма какво, освен жълтък (пъдпъдъчите били много полезни) и пак малко хляб, но давам и АМ. Следобед понякога яде от десертните бурканчета на Хип, но те имат захар и не знам дали това е от голяма полза...И за десерт резен каисия или черешки без костилки. Мисля да не го приемам като "злояд", а просто да му давам това, което обича и периодично да го пробвам с нови неща...Не му се и ядосвам вече, като стиска уста.

# 108
  • Точно където трябва
Влизам скорострелно да споделя опит. То вие си го знаете, аз все не пробвах такива неща, но сега се принудих и изумих.
Та госпожицата от вчера дори не иска да седне в количката, като се опитам да я приспя в нея. Стяга се, изпъва се, реве...а аз няма как иначе, че трябва пак да ми е на ръце /леглото още не  влязло в употреба Crazy/ Та сутринта я слагам, тя реве, на мен ми се къса душата ама бутам. По едно време се унесе, аз реших да я понаместя и тя пак ревна. Всичко това се случва на терасата, че духа адски вятър. Обръщам се, гледам прахосмукачката до мен, включих я и тя замлъкна, загледа като дрогирана и заспа.
Преди малко пак така, не иска и да седне даже, пак я включих, пак ме загледа едно отнесено и заспа. То чудо било!
Иначе няма какво да споделя. Все още не яде. Я опита нещо, я не. Вече сме на 11м. Днес ще я претегля, но си е доволно порастнала. /Що ми подчертава порасТнала? Не е пораснала/
Вече показва колко голяма ще стане, маха за здрасти и чао нон стоп, истински се закача и май не ме обича много Confused. Вчера истински и се скарах. И тя се стресна, аз разревах, тя гледа недоумяващо...тъпо е. Но хапе жестоко. Цялата съм синя и много боли. Не трябва да и повишавам тон, но не знам как да се справя. Как да покажа, че нещо не трябва да се прави? Опитвам да казвам "не" с ясен и твърд тон, но ...И вече няколко пъти си изтървам нервите. Не искам! Но изпушвам. Много ми е тъпо.
Искам да я заведа на море. Но ми изглежда мисия невъзможна. Как да стане, като спим в едно легло? И да сме на спялня с какво да я заградя, че изпада. Сестра ми не е шофьорка, ще пътуваме 5 дни сигурно. И само жени, все си мисля как някой ще ми я открадне...Много тъпо, детето ми не заслужава такава изкукала майка.

# 109
  • София
Здравейте, мами! Аз отдавна не съм влизала в темичката  Embarassed След раждането се прехвърлих във фейсбук групата, но в крайна сметка спрях да следя и там и тук.От както се затопли времето сме по цял ден навън, а и Цветина ми изпива цялата енергия Heart Eyes С нетърпение чакам ММ да се прибере вечер да поеме щафетата.Добре, че помага, но това е защото аз пак съм бременна и хич не се чувствам добре Crazy
mama irina, заради теб пиша, много благодаря, че не си ме забравила Hug Hug Hugи аз не съм, но не мога да си разпределям времето изобщо..А като си спомня само колко хубаво ми беше в тази тема докато бременнех с Цвети, но с нея лежах осем месеца на легло и друга работа освен да проверявам в августинките нямах Grinning. В сегашната отчетна-декември нещо не я усещам тази задружност, нещо не е същото..

Надявам се всички да сте добре, целувки от нас! newsm51 Hug Hug Hug

# 110
  • София
Ехоооо.....малко съм обидена, че никой не се сети да се зачуди къде съм  Joy Joy Joyхе хееее....тука съм си, но нещо тези дни все не стигах до форума. Само влизах и поглеждах колко нови известия има и колкото повече ставаха толкова по-трудно ми беше да се наканя да чета, но днес се изритах. Просто като излизаме сутрин до обед и после следобед ми е трудно. На обед като спи в нас гледам да пооправя или и аз да мързелувам и хич не мис е взира в екрана. Ноооо изчетох ви.....няма да се включвам по темите, че вече не са актуални.
Само не мисля, че темата ни ще замре т.к. има и доста "нови" активно участващи. Всеки случай си е голяма помощ. И аз много се разстроих също от майката дето си бие и обижда детето. на плажа много често съм попадала на такива сцени, но сега като майка са ми още по-гадни. Не че не може да изпуснеш нерви, но така чак.

При нас какво ново.....пръсчето вече не набира, но се отлепи целия и изглежда ужасно и слагам лепенка, защото виждам, че е супер лесно да го закачи за нещо и да го обърне целия и да стане още по-голяма драма. Днес бяхме на консултация и т.к. миналия месец ударихме 10кг от този бяхме на големия кантар, който си е най-обикновен кантар със стрелка, супер стар и се меря аз с него и после аз сама. Излезе пак 10кг, но тя си каза, че сигурно е повече т.к. кантарите са различни и този е по-неточен. Като се замисля аз си закръглих моите килограми нагоре, та вярно си е повече. Просто между целите килограми хич нямаше ясна скала. Както и да е....по-важното е, че като се измерих с него лекарката го взе в ръце, за да се изтегля и моя човек наду гайдата и почна да пикае на всички страни (изпика сигурно половин литър). Лекарката се смее, но не вижда че струята на моя син е насочена директно към количката му. Леле направо се стопих. Локва стана в количката докато се усети да го отмести, така че да си допикае на пода. После три пъти ми с мопа докато му събере поразиите, а аз трябваше да го сложа в мокра количка и да бързам към нас да свалям всичко и да пера. Днес с количката няма как да излезем вече, а дано до утре изсъхне. Цирк голям. Реве нашия та се къса в тоя кабинет като БОГА както казваше майка ми Simple Smile Нямам идея какво значи Simple Smile ама ми се видя удачно за случая. Та лекарката ни записа 10,2кг и ни измери 75см или +1. Имахме сополи преди два дни, но аз веднага му напъхах ампула вит. Ц в носа + много гъст чай от лайка (едно пликче в 2 пръста вода и много рева от това). Вчера пак ампула вит. Ц и разбира се не жаля физиологични и още от следобед не чувам сополи и днес също. Тя го прегледа и каза, че няма зачервяване на гърлото та се моля да ни се е разминало. То понеделник още ми замириса на разсополивване и вторник беше пика. В неделя бяхме при едни по-големи деца и едното му се изкиха директно в лицето от 5 см. Ама дето вика ymemansi имунитет да развива.
Нас на държавна детска не ни приеха естествено и ходих до една частна занималня на близо. Не о наричам частна детска градина, защото не е. Просто в един апартамент гледат 10 деца, но парите са приемливи. Взимат частна детска кухня на Ян Бибиян. Просто нямам възможност да подбирам много условията т.к. бюджета е много ограничен, а въпросната ми е на 5 минути. Имам още една предвид, но е доста далеч и ще трябва да го водя с колата, което пък значи че ще трябва да почна да си ползвам книжката, която от 5 години стой за украса. Никак не съм уверена и много ми е терсене и сега с ММ ще ходим уйкендите да карам. Така или иначе и другата е в апартамент и подобни условия, просто е дори по-евтина.При нас тънкия момент е, че ни трябва ясла от февруари до Юни или за 5 месеца. Частните не пърхат от щастие при това положение, но уж ме увериха, че ако си платя капаро ще ми пазят място за Февруари и че няма проблем да сме до края на Юни. Ще видим какъв договор точно ще ми дадат да подпиша. Много тъпо, така се надявах да ни приемат...сега на 4-ти класиране бяха пуснали още 4-ри бойки за който играхме 26 човека с 8,1 и нашия номер беше 5-тия най-малък. Пфууууу......сега гледам, че още 2 места не са се записали, но има време, а ако остане едно от някъде се е появило дете с 8,2.....как така след 4-то класиране се появи не ми е ясно......тази детска не дава 0,1 т. за месторабота и затова такива като нас с 8,1 имаха шанс там. С 8,2 за да си в нея или имаш по-голямо дете там или породени деца, или работиш в детска градина. Просто след 4-то класиране да се появи тепърва такъв човек ми е странно т.к. на 1-во класиране ги приеха всички с 8,2 в тази градина. Те не бяха много, както казах не дават за месторабота и затова там сме със шанс. Както и да е......отиваме на частно, то се е видяло....
Хайде простете ми, че стана толкова дълго.....

Ай Айй дописвам, че три нови поста Simple Smile Сърчице*** оххх колко хубаво, че си пак бременна Simple Smile аз хвърлям по едно око на ФБ групата и там доста се разписаха с нова бременност и то този месец ако не се лъжа все. Много мило ми става и евала на смелите мами и татковци Simple Smile Лека бременност и влизах по-често, то не пречи пак за бременност да си пишеш....тъкмо да си припомняме.

Elieee не си изкукала мама Simple Smile ако ММ не ме приземяваше понякога, кой знае какви щях да ги върша. Предвид положението ви се справяш повече от добре. Заведи я някъде на закътано ако ти се ходи много на море. Ако пък не ти се пътува толкова я заведи на планина Simple Smile има толкова хубави места с минерални басейни и не са на път колкото морето. Пак ще се печете до басейна, но и въздуха/климата ще е супер и може да я топваш в минералния басейн.

Последна редакция: чт, 25 юни 2015, 14:24 от Astined

# 111
Astined аз от няколко дни се кана, ама викам днес вече ще пиша, че липсвате - ти и danny_p  Peace
Моя мъник вече е с прическа  Sunglasses След като всички фризьорки в квартала ми отказаха, го заведох на детски салон и вече прилича на голямо момченце  Party Беше станал като госпожица дългокос и не издържах  Grinning. Ама пък ми е много хубав сега, пу пу  Heart Eyes
Много хубаво, че се завръщат мами от преди - и честито на Сърчице - лека бременност   bouquet Дай Боже повече смели мами и повече деца. Ако знаех колко е хубаво, щях да почна по-отрано и вече да имам поне 2-3  Joy
Ще се възползвам днес от съня вкъщи и се хоризонтирам и аз  Joy

# 112
Не е честно да говорите за замиране на форума, тъкмо когато се наканих да ви следя. Аз и преди хвърлях по едно око, но имахме месеци, в които моята дивачка почти не спеше и не намирах време.
Сега сме и обособили кът в хола с цветни оградки, където тя лази, изправя се и говори на играчките, та аз най-накрая намерих време за социален живот и следене на форума.

elliee, ако за морето потърсиш стая с единично легло, долепено до стена, и оставиш малката от вътрешната страна, не би ли трябвало да си спокойна за нея през ноща?

Момичета, не знам колко от вас са раждали секцио, но аз имах надежди моят белег стабилно да е избелял за морето, но не е. Как е положението при вас?

# 113
Еее....чак избелял....нищо подобно!!! Там си е и червенее на воля. Не ме притеснява изобщо, той е мн ниско.... Обожавам белега....напомня ми, как бебка си риткаше, а доки ми се караше да не галя корема Simple Smile
Сърчице, прекрасно е, че пак сте събрали кураж и сте готови за стерео Simple Smile аз лично с удоволствие ще чета тук освен бебовски неща и за бременността ти!
Днес не сме си подали носа навън, мн студен и гаден ми се струва този вятър....май другите сте излизали, само аз прекалявам с предпазването от настинка май Sad
Голяма активност днес....остава Къминг и Фиона да се разпишат!!!!!
Едит: момичета, сега виждам, че първото тазгодишно Августинче се е родило. Така се развълнувах.....

Последна редакция: чт, 25 юни 2015, 22:16 от Nutty

# 114
Привет   bouquet
Eliee, ние отдавна отдавна не спим вече в количката, когато сме навън. Откакто разбра що е това външен свят (може би като навърши 6 мес. някъде) изобщо не мога да го сложа да легне, каму ли да заспи и да пропусне нещо интересно  Rolling Eyes
Относно спането на едно легло - продават едни като прегради за легло, да не пада детето от леглото по време на сън, погледни ги, може да ти свършат работа  Peace
Айде лека вечер от мен, сядам да гледам филм за релакс и после ... в страната на сънищата!

# 115
Mrs Petrova, къде има детски салон, че и ние сме за подстригване вече? Благодаря

# 116
 Сърчице браво, страхотна новина Simple SmileЛека и успешна бременност!
И аз пак искам, много.Ама плановете са друге. Ама си искам. Simple SmileАз пък на миличкия (кака му така го нарича) му клъцках бретона преди дни. Доста зле, но си начесох крастата. Simple Smile
Г-жо Петрова в Пъзел ли го води? Аз водих щерката да я плетат там и много ме израдваха високите столове за бебешорите. Ще го водя да го причесват, ама още да се ошуми.Simple Smile
Вятър, невятър ние днес бяхме цял ден навън. Утре заминаваме на море и трябваше да свърша куп задачки. Сега май има сопол, ще го мятям в морето вместо да купувам спрейове Simple Smile
В тайфата ни в градинката има варицела и тъкмо минаха 20 дни от последния изпъпчен и вчера нов. А предния ден дъщерятя с него и още няколко други играха в една палатка. Само се моля ако има нещо да е след морето, че тъпо така.
Еми спирам, че батерито пиука вече. Лека нощ на всички.

# 117
Да взема да се представя най-накрая и аз Grinning чета ви още от бременните теми. Моята дивачка е септемврийче, но вашата група е толкова активна и приятна, че ми беше не само полезно да ви чета, но и много разтоварващо (особено докато беба спеше само на ръце)
Така, че страхотни сте и много се радвам, че ви открих   bouquet
И ние имаме планирано море другия месец и се надявам да изкараме добре  Praynig че все сме с някоя драма. Имаше зверски колики до 5.5 месеца, а от 6-тия започнаха зъбите  #Crazy
Мамите, които успяхте с първите слагания на гърне, ще ми е интересно да споделите как върви. Мисля след морето да го пробваме и това чудо  Thinking

# 118
Ходихме в Младост 2, бл.221, Веселия балон май се казваше. Има сертификат за смелост по време на първата си фризура и коса в малко стъклено шишенце  Flutter
Скачаше и танцуваше през цялото време и все пак изглежда добре  Joy Утре ще го снимам и покажа  Sunglasses

# 119
  • София
Благодаря ви момичета за пожеланията, дано всичко завърши успешно, че при мен нещата са сложни. Имам куп болести и с бебе на ръце да се бременее , въобще не знам как ще стане. И не сме го планува ли, след 10 години борба по клиники за стерилитет , бебка се роди от инвитро, аз съм ви казвала. Сега тази бременност ми е чудо на чудесата, от един път  само без да се пазиме .Случват се такива неща, но не съм вярвала, че и на мен. ..Да сме живи и здрави всички, за Бъдни вечер трябва да си имаме още едно Коледно чудо. А иначе беба до деветия месец беше най - доброто бебе на света и след това коренна промяна, все едно я хвана бебешки пубертет  Simple Smile Обаче пък стават все по - интересни, скоро очаквам и да проходи. Лека нощ и от нас 😘

Общи условия

Активация на акаунт