Ето лятото дойде, хайде, АВГУСТИНЧЕ, на море!

• 36 975
  • 741
  •   1
Отговори
# 90
Ще виждате и други гадни майки. Аз чат-пат попадам на някоя потресаваща сцена. Дори и да няма бой, а само ругаене по детето. Но си е доста грозно, де.
Пипи аз доста дълго се чудех с дъщеря ми кое точно се брои за прохождане. В крайна сметка е водех прохождаща, когато почна да прави поне 5-6 крачки и реших, че е проходила след като спря да пада. Всеки го вижад различко, ама болшинството май почват да го броят от първата направена крачка. Ние сме още много далеч от този момент. Даже тези дни се сетих, че той като няма да проходи до 1 година някоя бавачка ще го види как прохожда и само ще ме "зарадва" в края на деня. Много мъчно ми става. Аз съм много ревнива и от такива неща ми става гадно.
Иначе имахме малък инцидент одеве. Пуснах го да полази в градинката за малко и той като напипал една оса без да го видя. Забила му се беше в пръста защото имаше капка кръв, но не разбрах дали от това заплака или защото скорострелно го размятах и му я махнах от лапата. Няма му нищо за сега, не се поду, дано няма някой закъснял бонус.
Сега спи, когато се събуди ще го водя на консултаия, че миналия месец си го спестих и ми е любопитно как расте, пък и имам няколко въпроса към доктора. После на пазар за храни, памперси и други по списъка за морето Simple Smile
Вчера ми беше втория неуспешен опит да му опека бисквити. Ама се опитвам да си измайсторя нещо без да спазвам пропорция и точни продукти. Дайте изпитана рецепта, като за беззъби бебита, че ми стават някак гумено-жилави и не може да ги откъсне. Тенкс Simple Smile

# 91
  • София
Скрит текст:
Качих снимката. Не знам на какво се дължи, но тази нощ се буди само в 2,30, яде и после чак в 7ч. Е, няма такова наспиване!
Лек ден, отиваме на разходка!
Леле, на какво е способна тази малка дивачка Crazy

Скрит текст:
Току що едно младо момиче наби детето си на улицата зад мен (изчака ме да ги задмина) с думите "свиня такава". Детето беше на около 2 и не искаше да си бута камиончето, а протягаше ръчички и викаше Гуш.
Накъде отива тази държава  Crossing Arms  Sad Възмутена съм много.....
Отвратително е, че въобще му посяга. Още по-отвратително е, че го е набила в момент, когато е искало просто да го гушне Cry

Пипи, аз бих броила за прохождане, когато направи няколко крачки сам, да видя, че е изминал някакво разстояние, а не просто крачка. Че нали след това се прави прощъпулник и идеята е да се търкулне питката и детето да си ходи след нея.

ymemansi, дано да няма никаква реакция ухапаното място. За бисквитите - не съм правила, но според мен, ако искаш да са ронливи трябва да имат краве масло. А какво стана с детегледачката - нали едната беше пред отказване.

# 92
ижинка Оф, за детегледачката не ми се мисли. Нищо не правя все още. Първата, с която уж се бяхме разбрали ще ми потвърди чак след Юли, а аз съм си офертирала още една междувременно. Трета пък ми я предлага една майка в градинката, та вариантите са ми 3, но нито един сигурен. Като се върнем от морето ще го помисля сериозно и ще взема да говоря пак с тях по ред на номерата.
Забърках сега една смес от овесени ядки, оризово брашно, рожкови и банан. Сложих и масло. Всичко на око. Сложих в хладилника да се поомекнат овесените и после ще пека. Тестото е вкусно, да видим какво ще се опече Simple Smile

# 93
И аз така броих -като започна да прави повечко крачки.Иначе по 1-2 си правеле отдавна,но не се престрашаваше повече и сядаше на дупе. Иначе някой ми мрънкаха ,че бимо прохождане. Но очаквай всеки момент и повече да започне да се пуска:).
Моята мома се оказа и чистница Grinning . Вчера се наложи да чистя пода докато е будна и сме сами. И накрая отиде,извади си кърпичка от пакето,седна до бънджито и запична да чисти под него . Търка по 2-3 пъти и после пигледне кърпата и пак... Май ми правеше ОТК на моето чистене Grinning .
За млякото ме бяха посъветвали няколко мами за фризолак и наистине не й се гади от него.Остана да намеря прибор,от който да пие Grinning . Киселото мляко изобщо не й хареса май. Бях дала по-кисело и от него хапна,но снощи така й се отврати...
За майките няма да коментирам,че още по-лошото е когато виждам такива,който се държат брутално и към чуждите деца!На площадките на какво ли не съм се нагледала Sad

# 94
Има ужасни хора.......горкото дете!!!!!
Ние днес си загубихме пък шапката, изхвърчала е в движение от количката, палави бебешки ръчички Simple Smile върнахме се да я търсим, а дано, ама надали. Е какъв човек трябва да си да му се невиди - виждаш я, очевидно си с бебе и знаеш за какво иде реч, вземаш си я и си я изпираш ли???? Еми никога няма да го направя!!!

# 95
Току що едно младо момиче наби детето си на улицата зад мен (изчака ме да ги задмина) с думите "свиня такава". Детето беше на около 2 и не искаше да си бута камиончето, а протягаше ръчички и викаше Гуш.
Накъде отива тази държава  Crossing Arms  Sad Възмутена съм много.....
Оф дано никога не стигна до там ... ужасТ ... То да си изпуснеш нервите инцидентно разбирам, ама да използваш думи като "свиня такава"
Пипи бързо да се оправяте, че ви чака търчане като започне да прави по повечко крачки Simple Smile
ymemansi успех с детегледачката Simple Smile За рецепти изобщо не мога да се включа. Никак не ми се получават домашните сладки.   
Nutty не се ядосвай, здраве да е! И ние днес загубихме нашата, ама тати се върна да я търси и за нула време я откри. Ако бяхме сами обаче едвали Simple Smile Важното е да са здрави децата
От днес и ние морски Simple Smile

Последна редакция: вт, 23 юни 2015, 17:03 от Paddington

# 96
Момичета все си мисля да ви пиша и после забравям  Embarassed та докато съм "включила"  и мачло спи да си кажа. Понеже чета , че много от вас обмислят ходене до гърция , ако не тази , то следващата година, ви съветвам да си извадите европейска здравна карта на мъниците. Важи за целия европейски съюз. Безплатна е и най- хубавото е, че за децата важи до навършване на пълнолетие, а не като за нас да трябва да се подновява година за година. Само ви трябва най- близкият клон на Дск и оригинал на акт за раждане и вашата лична карта. В банката си снимат копие. Може само с единия родител. Картата става готова след около 2 седмици. Всичко се случва и мисля , че не е лошо да сме подготвени.
Относно акта за раждане на граница - ние имаме сключен брак и никога не са ми го искали и не съм го и носила. А малчо вече е пътувал извън България и с кола, и със самолет.
Някой беше коментирал относно пътуването на бебе в кола- Особенно напоследък мирното пътуване и спане в колата са почти мираж даже и в градски условия.Сигурно е период ( надявам се ).
Пипи бързо оздравяване. Понеже и моето момче много харесва риба , бях питала педи колко често може да му давам и тя каза веднъж в седмицата. Не знам защо. Ако някой има представа защо е така или има друга информация , нека сподели.
Nutty- ние преди няколко седмици така си изхвърлихме слънчевите очила в южния парк. Добре , че го хванах много бързо и веднага се върнахме да ги търсим. Бяхме сигурно на 3-4м от тях  и една жена тъкмо се навеждаше да ги взима . Аз почнах да обяснявам , че са нашите и идваме да ги вземем и тя явно се стресна и ми обясни, че просто щяла да ги занесе на някое "по-видно място" . Кое ще да е това място в парка нячам идея !

# 97
  • Plovdiv, Bulgaria
Никога не съм можела да разбера майки, които обиждат децата си, а сега когато и аз съм майка ми е още по неразбираемо, дори ми се насълзяват очите при такива сцени.
Шапка и ние загубихме зимата, аз също се върнах да я търся но......не нямаше и следа от нея. Тогава си мислех същото като Нуби.
Пипи честито проходило дете и бързо оздравяване. Моя Пух също много хареса печена скумрия - реално така се захрани с риба, а аз преди това близо месец се чудих каква риба да избера, за да я въведа като храна Simple Smile.

# 98
Мами,
Виждам, че повечето от вас са се ориентирали към детегледачки. Има ли някоя мама с мнение за добра частна детска ясла?

# 99
Мартина, чувала съм добри неща за Германи. В интернет сайта им всичко изглежда прекрасно, но, предупреждавам, цифрите са инфарктно сериозни!!! Изискване е детето да е стабилно проходило.

# 100
Мерси Nutty,
750 наистина си е стабилна сума. Другите, които разглеждах бяха до 500 лв., но нямаха зелени площи, където да играят децата. Аз гледах и детегледачки в един сайт, но цените им почваха от 5 лв. на час, което определено не е оферта. Sad

# 101
Еееее, как Германи да е 750 лв. Много странно ми се струва. Според мен трябва да е няколко хилядарки там.
Kolibri86 малко да те поправя за ЕЗОК за деца. Валидността й е 5 години, а не до навършване на 18г.
Вчерашните бисквити станаха много вкусни, но отново жилави и не се ядат. Сама си ги излапах отново Simple Smile Спирам с опитите, поне за сега.
Точно тази тема с морското заглавие е последната и все още неизписана от отчетната с дъщеря ми Simple Smile Дано не се размият и тук нещата толкова скоро, че все по-рядко ще пишем вече наистина и в един момент просто ще спрем Simple Smile

# 102
Еееее ама нали няма да спирате да пишете? С кой ще обменяме опит  Crossing Arms
Аз пък ще си пиша сама тогава, който иска да ме чете  Joy
Намерих си най-тихата пейка в квартала и ми идва да си легна  hahaha Малкия заспа в колата докато се прибирахме от парка, а уж бързах, за да спи вкъщи... Щях и аз да си дремна, но не би  Crossing Arms Ще го пазя сега тука.
Миналата седмица имаше разговор за дълбокото дишане като се развълнуват децата - е от няколко дни по 100 пъти на ден го прави и всеки път се стряскам, че се е задавил  #Crazy Много е странно.
Изчезваме засега. Ще ви наблюдаваммм  Sunglasses
Едит Ymemansi ако искаш да ти метна някоя рецепта за бисквити от бебешката книга?

# 103
Ymemansi абсолютно си права. Извинявам се за объркването. В банката ми казаха , че важи до пълнолетие и аз като папагал повтарям. Сега прочетох внимателно вече.

# 104
Петрова, искам ама да си я пробвала Simple Smile, че язък за диетата дето пазих с тия криви опити сама си ги ям:)

Общи условия

Активация на акаунт