Истините за живота, до които достигнахте

• 22 659
  • 203
  •   1
Отговори
# 120
 Ето и моите истини Simple Smile
 Гневът е лош съветник.
 Утрото е по-мъдро от вечерта.
 Бързата кучка слепи ги ражда( това по повод необмислени действия и прибързани решения).
 Всяко зло за добро(в това се убеждавам всеки път когато нещо окончателно се провали).

# 121
Много важно нещо, което още ме бие по главата:

-Да не се сърдя, обвинявам и съдя някого, да не избухвам веднага щом съм видяла "грешка". В повечето случаи не съм видяла верно, направила съм си изводи от много малко данни и са грешни. И ако аз съм избързала с обвиненията после се срамя... Вече съвсем умишлено се спирам да реагирам първосигнално, едно че ми минава, второ че много често получавам индикации, че в мислите си не съм била права за човека. И тази ми реакция ме промени, вече се поставям в обувките на другия и мога да намеря обяснение за действията му.
-Научих се да пропускам и да ми минават покрай ушите сплетни разни и клевети по чужд адрес. Хората твърде често се забавляват да пускат слухове за този и онзи и да чакат реакция.
-Всякакви реалита водят до тотално затъпяване. Въобще гледането на телевизия е сериозна загуба на време.

Последна редакция: пн, 22 юни 2015, 10:51 от Пит

# 122
- Хората са различни, но всички искаме любов и здраве.
- Хората са еднакви навсякъде - във всяка държава има всякакви типове хора.
- Не трябва да се сърдя на старите хора по автобусите, които държат да надуят главата на целия автобус с политическите си възгледи. Не са научени на култура. Освен това някъде пишеше, че политиката им замества любовта и секса. Whistling
- Интернет форумите и риалити форматите като цяло са загуба на време
- Като се чувстваш зле привличаш неприятни хора и събития.

# 123
- Интернет форумите.... като цяло са загуба на време

O, на мен форума ми е бил много полезен. Редовно като търся нещо в нета и ми изплюва бг-мамма с  нечие мнение по въпроса.  Simple Smile Сондирам мнения определено оттук, друг е въпроса че са се навъдили сумати псевдоюзери с плоски реклами.

# 124
Така е, но имам предвид повече другите форуми. В автофорумите например всеки или се оплаква или си хвали колата, няма обективни мнения общо взето и затова вече не се съветвам с тях. А от тук най-вече визирам мненията за докторите - за всички хвалени във форума при които съм отишъл изобщо нямам добри впечатления. Затова и вече приемам мненията по форумите с едно наум, особено що се касае за здраве. Peace

# 125
Така е, но имам предвид повече другите форуми. В автофорумите например всеки или се оплаква или си хвали колата, няма обективни мнения общо взето и затова вече не се съветвам с тях. А от тук най-вече визирам мненията за докторите - за всички хвалени във форума при които съм отишъл изобщо нямам добри впечатления. Затова и вече приемам мненията по форумите с едно наум, особено що се касае за здраве. Peace

Проблемът с лекарите е, че винаги има доволни и недоволни. Затова избягвам да препоръчвам лекар, колкото и да съм доволна и възхитена. И все пак ако недоволните преобладават, сигурно има причина.
Та ето още една истина, това, което на мен ми харесва, не е задължително да се хареса и на всички останали.

# 126
Каквото съм разбрала до този момент от живота е преди всичко, че живота не е лесен и няма нищо лесно и даром, а ако се случи да ти се усмихне господ, то е като топъл слънчев лъч в студен, мрачен ден;
Винаги има изход, но е по-добре да се търси на сутринта, защото вечерта и нощта не са добър съветник;
Човек с времето израства и като поотмине неопитния, бурен, младежки период, настъпва по-спокойното, уверено в себе си време. Към 30-40 години човек е много по-спокоен, уверен, мъдър и способен;
Много е хубаво да се запази детското в себе си;
Да не приемам мнение на 100 %;
Да се поддържам физически, тъй като е важно за тялото, душата, а може и да спести лекарите Simple Smile;
Всичко води към доброто и работи за него (лошото също, той като то облагородява);
Много ценен съвет ми бе даден при най-тежкото ми изпитание в живота: да не мисля много ходове напред, а само за един ход напред. Стъпка по стъпка, ден за ден;
Човек е много по-силен отколкото си мисли.

# 127
Всеки е сам за себе си.
Егоизмът,като черта,невинаги е лош.
Сам трябва да гледаш интереса си.Иначе-няма кой да ти го гледа.
"Приятелството" е относително понятие.
Животът е несправедлив и няма логика.Живееш го,докато можеш.
И една много полезна поговорка: "Три пъти мери,един път-режи."
Парите са средство за оцеляване и нищо повече от това.
Никога не трябва да спираш да се развиваш,като личност и никога не трябва да позволяваш на някого да те спира да правиш,това,което те удовлетворява истински.

# 128
  • Пловдив
Научих,че мога да обичам някой,повече от себе си,след като  родих.
Научих,че не трябва да се доверявам прекалено много на никой.
Научих,че времето не винаги лекува.

# 129
  • Там, където ме обичат

- Времето лекува и времето не винаги лекува
- Светът е несправедлив и такъв ще си остане
- Благата не се разпределят според заслугите
- Ако не си поискаш, няма кой да ти даде

# 130
С един човек колкото по-добре се държиш,толкова по-лошо започва да се отнася той с теб !  Cry

# 131
Не мечтай за човек,в чиито мечти,нямаш място.

Клише..ама вярно..

# 132
Хората често говорят (за себе си) едно, а правят нещо друго.
Който прекалено много говори, накрая нищо не прави.
 Любовта няма да падне от небето. Не е казано, че трябва да я преследваш като смисъл на живота ти, но не и да отблъскваш всеки.
Като се почне с Марс и Венера... ПЪРВО сме хора, после останалото....
Търпението е много хубаво нещо, но и не бива да се прекалява с него  Mr. Green
Като ще правиш нещо, намери си публика ( или свидетели)  Laughing
Мечтай реалистично.
Ако постоянно се питаш за смисъла на живота, значи твоят е без такъв.
Обичай първо себе си, защото това е човекът, с когото ще живееш. Пък ако намериш място в сърцето си за още един човек, добре дошъл е  Grinning
И не всичко е като от приказките. Винаги можеш да го направиш по-добре  Mr. Green
И хайде за финал, че сентенциите ми много ще станат и подхвана ли, не мога да се спра  Whistling
Каквото и да правиш и каквото и да искаш,  то едва ли ще е по-добро от онова, което всъщност те очаква!

# 133
Няма универсални истини.Всичко за мен е много относително.
Това са моите истини,които са по-скоро изводи, до които за скромните си 26 години съм достигнала или по-скоро препоръки към самата мен и моя характер Grinning
1.Семейството е най-важно. Най-безререзервната обич е майчината.
2.Имаш ли здраве, всичко друго е без значение.
3.Не се доверявай на колеги, приятели и изобщо на хората.
4.Мъжете искат да ги хвалиш.
5.Хубаво ми е и се чувствам винаги по-щастлива когато правя добро на някого-но не очаквайте да ви се върне, правете го заради себе си.
6.Търпение, търпение във всичко!
7.Не се ядосвайте за глупости и дреболии,никога не си струва.
8.Никога не се опитвайте да променяте приятелите си, приемете ги такива, каквито са.
9.Времето почти винаги лекува всичко, дори това, което си мислите, че не можете никога да забравите, се забравя с времето.
10.Положителните мисли привличат хубавите неща в живота.
11.Нашите мисли са отражение на душите ни. Ние сме това, което мислим.
12.Не се подценявайте! Винаги можете повече, отколкото си мислите!
13.Заетият човек е по-щастлив от бездействащия!
14.Не съдете!Не можем да се поставим на мястото на другия!
15.Ако приятелите ви истински държат на вас те ви търсят, поддържат контакт, интересуват се, ако ли не-то не са ви преятели!
16.Труда винаги се възнаграждава!
17.Разчитайте главно на себе си.
18.Бъдете благодарни за малките неща, те са наистина много, много важни!
19.Всеки завижда, всеки, няма такъв, който да не завижда.Но най-неприятна е завистта и злобата на приятелите!
20.Прощавайте, по-силинят го прави!Безгрешни хора няма!
21.Първото впечатление е винаги вярното!
22.В спора не се ражда истината!Или поне не за мен.Не спорете с другите-освен ако обичате да спорите.Света е многообразен,за вас истината е една-за човек до вас, съвсем друга.В споренето няма смисъл.
23.Любовта нистина може да промени живота ни главоломно.
24.Не винаги всичко е такова, каквото ние мислим, или си го представяме, доста пъти даже е точно обратното.
25.Не мислете толкова много.Понякога нещата просто се случват.
26.Хубавите неща се случват най-неочаквано.
27.Вярвайте в себе си!

Ако се сетя още нещо ще добавям.Темата е интересна и предразполага към дискусии.

# 134
Няма незаменими хора,но има незабравими!

Общи условия

Активация на акаунт