Песен за огън и лед - 20 "A reader lives a thousand lives..."

• 40 495
  • 746
  •   1
Отговори
# 675
Изявление, може да каже дата за книгата  Party
Всички на това се надяваме Praynig

# 676
# 677
http://www.avtora.com/gallery/5063/aktiorite_ot_game_of_thrones_ … _i_sega?pic=76475
Тук има и други снимки ,но не мога да разбера защо всичко е наред с адреса като го копирам, а после ми излиза като спам!

# 678
  • Сидни
Възможно ли е на Ерис Лудия да са  му давали някаква отвара, з ада стане "луд"...доколкото помня в началото на управлението си не е луд, но после става? Четейки главите на Аря , в тази в храма на Бялото и Черното , мимичето й обясняваше за някаква отвара, която подлудява??? Blush

# 679
Не е лоша идеята, можеш ли да намериш цитат

http://www.---spamche---/gallery/5063/aktiorite_ot_game_of_thron … _i_sega?pic=76475
Тук има и други снимки ,но не мога да разбера защо всичко е наред с адреса като го копирам, а после ми излиза като спам!
Скрит текст:
да не е от Хотарена, за някои сайтове има филтри
напиши го на кирилица

# 680
Сори, нямах спомен, че и те знаят. Мислех , че само Теон знае и старият Майстер Лувин, дето го убиха.
Е, нали Мандърли прати Давос да търси Рикон на Скагос. Ако се окаже, че Рикон е при Ъмбър, то май значи, че целия Север знае, че са живи.

П.П. В сериала дори Санса знае. Laughing

Нали един човек от клан Лидъл ги видя и нахрани, после ги посъветва да стоят далече от главния път. Сигурно е казал на главатарите на клановете, според мен много от тях знаят, и това е още едно нещо което ги обединява.

Ерис е страдал от ПТСД след отвличането и изтезанията в Дъскъндейл, съвсем естествено протича лудостта му. Още повече, че е фамилно обременен. Едва ли е имало нужда да му я подсилват.

# 681
Препрочитам книгите и постоянно се натъквам на нови неща и сравнявам със сериала.
Току що ми направи впечтление възрастта на Мелисандра. В книгите се казва, че, за да вижда в огъня се е упражнявала безчет години.
Друго обаче ми е по - интересно. разликата в съдбата на някои геори от сериала и книгата. Някои липсват, други се заместват или обединени. Пример са ми Едрик Буря и Джендри или битката на Биен с истинската Хрътка. В книгите обаче тя е обесена. Станис пък е жив и здрав, докато в сериала е с глава по - къс. Мисля си дали това не са индикации как ще се развият героите. Т.е., че Бриен в последния момент е изкрещяла нещо, което и спасява живота, а Станис все пак губи битката с Болтън?

# 682
Мисля си дали това не са индикации как ще се развият героите.
Не, чичо да не е луд да пуска спойлери от книгите в сериала.
Кой ще си купи тухлите тогава?
Единствения спойлер и то не е 100% сигурен е срещата на Тирион и Денерис

# 683
Бриен със сигурност не е обсена, защото е видяна да отвежда Джейми нанякъде, спогодила се е със ЛКС.

За Станис съм сигурна до последно, че ще победи Болтън, но ще загуби от Егон, който е изрязан, и така му съкратиха сюжетната линия.

# 684
  • Вестерос
Нали в последната книга се появи Бриен и разбрахме, че не е умряла  Rolling Eyes

# 685
Не, чичо да не е луд да пуска спойлери от книгите в сериала.
В общи линии е разказал плановете си на двамата идиоти.
442, не си ли чела пета книга, Бриен е ясно, че се е спасила, а май и Мартин е потвърдил, че извиканата дума е "меч".
Що се отнася до Станис, аз също го виждам като спойлер. Трудно ми е да си представя такава огромна промяна за ключов герой и сюжетна линия, това не е Пип или Грен, че дори и Баристан. Или е жив в сериала, или умира срещу Болтъните в книгите.

# 686
Сериала могат да го точат, но поне книгите се знае, че са още две, едната почти е излязла, в очакване

# 687
Очевидно съм назад с книгите, но това за Бриен ми потвърждава логиката. т.е. очкаваме сър Дядо да умре в книгите, а Станис или да въкръсне в сериала или да умре в романа.

# 688
  • Сидни
Цитат
— Сладкият сън е най-нежната от отровите — каза й бездомничето, докато стриваше една от тях с чукалото в хаванчето. — Няколко зрънца забавят разтуптяно сърце и карат човек да се чувства спокоен и силен. Една щипка ще ти даде дълбок нощен сън без кошмари. Три щипки ще направят този сън да не свърши. Вкусът е много сладък, затова най-добре се използва в сладкиши и вино, подсладено с мед. Виж, сладостта може да се помирише. — Даде й да смръкне, а после я прати по стълбите да намери една червена стъкленица. — Тази отрова е по-жестока, но без вкус и мирис, затова се скрива по-лесно. Сълзите на Лис я наричат. Разтворена във вино или вода разяжда червата и корема на човек и убива като болест. Помириши. — Аря подуши и не усети нищо. Бездомничето остави Сълзите настрана и отвори каменен съд с дебели стени. — Тази паста е подправена с кръв на базилиск. Придава апетитен мирис на печеното месо, но изядеш ли го, причинява ужасна лудост, на хора и на животни. Мишка лъв ще нападне, щом вкуси кръв на базилиск.
Стори ми се интересен цитат- има 2 познати ни вече отрови, но тази паста не помня да сме я срещали другаде в книгата, а едва ли е случайно спомената. А и това изречение за лъва накрая... Thinking

# 689
  • Варна
Цитат
— Сладкият сън е най-нежната от отровите — каза й бездомничето, докато стриваше една от тях с чукалото в хаванчето. — Няколко зрънца забавят разтуптяно сърце и карат човек да се чувства спокоен и силен. Една щипка ще ти даде дълбок нощен сън без кошмари. Три щипки ще направят този сън да не свърши. Вкусът е много сладък, затова най-добре се използва в сладкиши и вино, подсладено с мед. Виж, сладостта може да се помирише. — Даде й да смръкне, а после я прати по стълбите да намери една червена стъкленица. — Тази отрова е по-жестока, но без вкус и мирис, затова се скрива по-лесно. Сълзите на Лис я наричат. Разтворена във вино или вода разяжда червата и корема на човек и убива като болест. Помириши. — Аря подуши и не усети нищо. Бездомничето остави Сълзите настрана и отвори каменен съд с дебели стени. — Тази паста е подправена с кръв на базилиск. Придава апетитен мирис на печеното месо, но изядеш ли го, причинява ужасна лудост, на хора и на животни. Мишка лъв ще нападне, щом вкуси кръв на базилиск.
Стори ми се интересен цитат- има 2 познати ни вече отрови, но тази паста не помня да сме я срещали другаде в книгата, а едва ли е случайно спомената. А и това изречение за лъва накрая... Thinking

Не, не е тровен Ерис. От тази отрова Джакен даде на кучето да нападне стопанина си в Харънхъл.

Общи условия

Активация на акаунт