Как ще е най-правилно да постъпя?

• 16 828
  • 185
  •   1
Отговори
# 120
Поканете и чичо ви при бабата и дядото. В тяхно присъствие го попитайте какво правим сега? От неудобство може и той да предложи вариант, който да устройва родителите му. Да живеете в една къща е страшно изнервящо. Старите хора са по-капризни и инатливи и от децата. Желая ти успех и дано намерите компромисно решение, но вкъщи ще те докарат до успокоителни.  Hug
Да , поговорете с чичо си и му обяснете, че това са неговите родители не вашите и ,че вече ви е много трудно да ги обгрижвате, за това да поеме той нещата , ако ли не да идват във вашия град

# 121
Да му обяснят? hahaha
Той щото не знае. Whistling

# 122
Да му обяснят? hahaha
Той щото не знае. Whistling
Да му го припомнят и натвърдят.

# 123
Аз съм убедена, че той знае, не е забравил.
Аз самата съм била в позицията да избера децата си пред баба ми, гарантирам, че не съм забравяла, че ми е баба, моя, не на съседката. И колкото и да ми натъртваха, аз заех позиция-да съм с децата си.

# 124
Здравейте, момичета.

Днес сестра ми дойде  да  отведе  баба   на село. Докато  почиствах стаята,  се разревах- като я виждам как  всичко  я боли, животът   й е   само болка. Лекарят нищо  хубаво не каза и  днес. Изписа  й само болкоуспокояващи и  лекарства  за оросяване  на  мозъка, понеже  заради  шиповете   получава  световъртежи.
Както някои от вас  са писали- най- вероятно лятото  наистина  ще  си  изкарат   на  село.  
Със  сестра  ми говорихме доста. Тя ще потърси   сина им; ще организираме среща- обща   и тогава  ще видим какво  точно  ще  се прави.
Ясно е, че насила  тук  не  мога да  ги  докарам.Понеже вече  са  много  зле, подозирам,че още при първите студове  ще  започнат  да  предават  фронта  и  ще погледнат  по- благосклонно  на идеята  да  са близо до някоя от нас.
Иска  ми  се  да не ги обичах. Тогава  щях да полагам грижи     просто  по  моя вътрешна убеденост, че така  е  правилно,но нямаше  да ги  мисля толкова  и  толкова да ми е  мъчно за тях.Когато  къпех  баба,все едно  къпех  малко дете- толкова  е  смалена  и  крехка  Cry
Някой беше писал, че  са изкукали  и  склерозирали  старци. Не  са . Само дето са  много  стари, болни   и  уплашени, че смъртта  наближава   Sad

Бронте,

вижда се колко много ги обичате. Тази любов със сигурност е взаимна.
Помолете баба си и дядо си, да подкрепят вашия избор - от любов към вас, заради вашето удобство и спокойствие, за да сте повече време заедно. Дори и да смятат, че техният вариант е по-добър, помолете ги да ви подкрепят. На любимите внучки трудно се отказва.
Може би една емоционална молба, ще свърши повече работа от 1000-ди рационални аргументи.

# 125
Аз самата съм била в позицията да избера децата си пред баба ми, гарантирам, че не съм забравяла, че ми е баба, моя, не на съседката. И колкото и да ми натъртваха, аз заех позиция-да съм с децата си.
Да, аз също бих избрала децата си. Но, мисля, че в случая на Бронте не става дума за подобен избор. Трима възрастни могат спокойно да си поделят разходите по квартира или човек, който да се грижи за старците. Не е като сам човек да тръсне цялата сума.
Синът знае, но явно му е по-удобно да се прави на ударен и е добре да бъде подсетен.

# 126
  • София
Да, аз също бих избрала децата си. Но, мисля, че в случая на Бронте не става дума за подобен избор. Трима възрастни могат спокойно да си поделят разходите по квартира или човек, който да се грижи за старците. Не е като сам човек да тръсне цялата сума.
Синът знае, но явно му е по-удобно да се прави на ударен и е добре да бъде подсетен.

Искам да ви кажа, че в определен момент и квартирата не е решение, защото старите хора имат нужда от постоянно наблюдение. Преди години така се наложи да ги взема при мен - майка ми беше паднала в тоалетната и не можеше да стане, а баща ми не можал да я вдигне. От тогава трябваше да дойдат да живеят при мен (у нас винаги има хора по всяко време). А аз не съм толкова коравосърдечна, че да ги дам в дом...Не е като да не съм гледала домове, обаче след всяко ходене ревях като магарица вкъщи и мъж ми каза, че няма да ги даваме, а ще си ги гледаме докато можем. А тя не е дементна иначе, обаче все пак забравя, зашеметява се понякога, недочува и пр. като всеки стар човек. Баща ми - също.

# 127
Чичото да не се прави на луд ами да се включи в грижите, недопустимо е при жив син грижите да падат само върху внуците, сериозно поговорете с него

# 128
И аз мисля, че може да се поговори с чичото, поне финансово да помага, ако не друго. Колкото и да се скатава, може да му стане неудобно и да се жегне.

Също предлагам, ако има някакъв начин майката на Бронте да се погрижи за бабата и дядото, които макар и свекъри, тя каза, че са й доста близки.
За мен е по - приемливо жена на възраст да обгрижва по - възрастни, отколкото по - млада жена с дете, защото детето си иска своето.

# 129
И аз мисля, че може да се поговори с чичото, поне финансово да помага, ако не друго. Колкото и да се скатава, може да му стане неудобно и да се жегне.

Също предлагам, ако има някакъв начин майката на Бронте да се погрижи за бабата и дядото, които макар и свекъри, тя каза, че са й доста близки.
За мен е по - приемливо жена на възраст да обгрижва по - възрастни, отколкото по - млада жена с дете, защото детето си иска своето.
Най-добре е, като има толкова възрастни- син, снаха, две внучки, да се съберат четиримата, да обсъдят въпроса и да изберат взаимно приемлив вариант, а не всички да страдат от оглушките на сина и неразумността на бабата и дядото.

# 130

майката на Бронте се грижи за своие родители до колкото разбрах, така че едва ли има възможност да поеме още грижи, нека се хване в ръце другата снаха ( на чичото жената)

# 131

Най-добре е, като има толкова възрастни- син, снаха, две внучки, да се съберат четиримата, да обсъдят въпроса и да изберат взаимно приемлив вариант, а не всички да страдат от оглушките на сина и неразумността на бабата и дядото.
точно така, старите до някъде са, като бебетата, като видят, че им играеш по свирката могат да те направят луд(имаме си една такава, която изкарва майка ми извън нерви), но ако се заемете по- сериозно и не им оставите друг избор ще клекнат

# 132

майката на Бронте се грижи за своие родители до колкото разбрах, така че едва ли има възможност да поеме още грижи, нека се хване в ръце другата снаха ( на чичото жената)

Аз бях останала с впечатлението, че нямало как при нея, не защото се грижи за родители, а защото имало някакакъв братовчед студент у тях? newsm78

# 133

Искам да ви кажа, че в определен момент и квартирата не е решение, защото старите хора имат нужда от постоянно наблюдение. Преди години така се наложи да ги взема при мен - майка ми беше паднала в тоалетната и не можеше да стане, а баща ми не можал да я вдигне. От тогава трябваше да дойдат да живеят при мен (у нас винаги има хора по всяко време). А аз не съм толкова коравосърдечна, че да ги дам в дом...Не е като да не съм гледала домове, обаче след всяко ходене ревях като магарица вкъщи и мъж ми каза, че няма да ги даваме, а ще си ги гледаме докато можем. А тя не е дементна иначе, обаче все пак забравя, зашеметява се понякога, недочува и пр. като всеки стар човек. Баща ми - също.
[/quote]
 Да ги дадеш в дом не значи,че си коравосърдечна.Живея в чужбина и работя в такъв дом.Старите хора сами избират да отидат в дом и се чувстват добре.Там се грижат за тях,имат си всичко,създават контакти,не са сами.Децата им ходят по всяко време да ги видят.И самите възрастни хора не виждат нищо лошо в това да отидат в дом.Но просто нашата култура,нашето мислене са други за добро или лошо.Пред децата или пред внуците не стои този проблем,кой ще гледа възрастните.Само при нас е така.

# 134
Ох, стига с тази култура. На всеки е ясно, че едно е млада пенсионерка по собствено желание да отиде в дом, че да не е сама, да ходи по екскурзии и вечеринки и друго да изриташ 90-годишни хора против волята им и да ги стовариш в подобно бг заведение. Надали ще хукнат по купони, пък каквато и да им е културата.

Общи условия

Активация на акаунт