На море в Турция - тема 38

• 129 754
  • 737
  •   1
Отговори
# 615
Дами, моля ви за малко информация, относно лекарствата, които могат да се носят,
за пръв път ще пътувам със самолет / още един страх ще го преборя Simple Smile/ и нямам идея какви са изискванията - за всички лекарства ли трябва да нося рецепта, лекарствата трябва ли някак да се декларират?
Благодаря предварително!  bouquet
Вчера един мой  съсед ми каза, че добре е направил, като се е обадил на авиопревозвача си с питане за лекарствата, които ползва, защото е хронично болен. Той ми каза, че му отговорили да си носи здрвната книжка, рецептурната и всички други медицински документи за лекарствата, защото имало някакви ограничения и с това доказва, че са му нужни и може да ги качи на борда. Ако това има значение той е асматик и диабетик и ставаше въпрос май за инсулин, защото можело да убие някой с доза инсулин. Така, че за най- сигурно се обадете по телефона и изискайте информация, за да не си останете на летището или без лекарствата си. Надявам се, че съм ви била полезна.

# 616
  • Beyond the stars
Аз говоря за "овчо примирение". Аз говоря за "робско поведение". Аз роптая срещу принципа "Каквото-такова". Който не е доволен от нещо, е напълно свободен да го изкаже. И напротив - който не е доволен от нещо, трябва да го каже. Не ми харесва някой да ограничава другите да изказват недоволството си, само защото това били неща, от които не се интересува. Щом на някой му е направило впечатление петното в асансьора, нека да го напише. Защо го ограничаваш? Защо му забраняваш да си изкаже мнението? Инфантилно е да мислиш, че само Иво чете мненията тук и прави препоръки за подобряване на работата в туристическата си агенция. Много агенти синхронизират знанията си за хотелите от тук. Окуражавам всички да пишат от какво не са доволни в почивките си. Пишете и от какво сте доволни. Не затаявайте нищо!

Не е "каквото-такова", а каквото си си избрал - това. Няма как да се възмущаваш, че няма безплатен интернет, при условие, че никъде не е обявено, че трябва да има такъв или че плажът е на платформа Peace
Никой не ограничвам, който иска да си разваля почивката в търсене на петна - негова воля !
Както аз съм напълно свободна да изкажа мнението си,че такива хора на близко разстояние ме дразнят  Mr. Green

Слънчев и усмихнат петък   bouquet

# 617
Кой говори за овчо примирение  

Просто не обичам безцелно мрънкане без да се предприема нищо, колкото да си мрънкаме.
За коментарите съм съгласна - чета и преценявам дали на мен ми пречи. (Петното в горния ъгъл на асансьора с 2мм диаметър, вярвай - не ме интересува).
Мрънкащите, които съм срещала аз - са тези, които не знаят къде отиват и не са си дали труда да прочетат и ред. Примерно мрънкаме ,че интернета се плаща при условие,че ясно е записано в офертата на самия хотел. Мрънкаме,че е далеч от града, при условие,че никъде никой не е казал или написал,че е близо. И т.н., и т.н.

Не знам за другите, но аз не тръгвам на почивка, за да търся петната по ъгълите на коридора, тръгвам с идеята, че ще ми е хубаво  
========================================================================
 Абсолютно съм съгласна с Вълшебство Peace
На почивките си в Турция , си изключвам телефона , не искам нито интернет , нито вайбър , нито скайп - абсолютно нищо. Отивам да почивам и искам 10 дни да прекарам в релакс . Това е почивка на тялото и душата , а не да ти пишат имейли , скайпове -колеги , роднини , деца  за това или онова . Нямаш връзка с този абонат е най-доброто лекарство. Още не стъпили в хотела и почват , дай интернета , и едно висене пред комповете и таблетите ...

# 618
Аз говоря за "овчо примирение". Аз говоря за "робско поведение". Аз роптая срещу принципа "Каквото-такова". Който не е доволен от нещо, е напълно свободен да го изкаже. И напротив - който не е доволен от нещо, трябва да го каже. Не ми харесва някой да ограничава другите да изказват недоволството си, само защото това били неща, от които не се интересува. Щом на някой му е направило впечатление петното в асансьора, нека да го напише. Защо го ограничаваш? Защо му забраняваш да си изкаже мнението? Инфантилно е да мислиш, че само Иво чете мненията тук и прави препоръки за подобряване на работата в туристическата си агенция. Много агенти синхронизират знанията си за хотелите от тук. Окуражавам всички да пишат от какво не са доволни в почивките си. Пишете и от какво сте доволни. Не затаявайте нищо!
Не е "каквото-такова", а каквото си си избрал - това. Няма как да се възмущаваш, че няма безплатен интернет, при условие, че никъде не е обявено, че трябва да има такъв или че плажът е на платформа Peace
Никой не ограничвам, който иска да си разваля почивката в търсене на петна - негова воля !
Както аз съм напълно свободна да изкажа мнението си,че такива хора на близко разстояние ме дразнят  Mr. Green

Слънчев и усмихнат петък   bouquet
Изказвайки мнението си, че нещо те дразни, ограничаваш хората от тук нататък да го споменават. След като не се вглеждаш в детайлите и не те интересуват, игнорирай ги. Игнорирай и прочетеното негодувание и забележки за детайлите, но не пречи на тези, които се интересуваме, да се запознаем с тях. Не давай и оценки за хората, които пишат за някакъв недостатък, че са мрънкалници.

# 619
  • Beyond the stars
Изказвайки мнението си, че нещо те дразни, ограничаваш хората от тук нататък да го споменават. След като не се вглеждаш в детайлите и не те интересуват, игнорирай ги. Игнорирай и прочетеното негодувание и забележки за детайлите, но не пречи на тези, които се интересуваме, да се запознаем с тях.

Пожелах слънчев ден, не знам защо хората си търсят причини да си развалят настроението   bouquet

И коментарът за петното беше от tripadvisor, както и оплаквания, че чайките грачат, че има глъби, които летят и подобни безумия.  Peace

# 620
Изказвайки мнението си, че нещо те дразни, ограничаваш хората от тук нататък да го споменават. След като не се вглеждаш в детайлите и не те интересуват, игнорирай ги. Игнорирай и прочетеното негодувание и забележки за детайлите, но не пречи на тези, които се интересуваме, да се запознаем с тях.

Пожелах слънчев ден, не знам защо хората си търсят причини да си развалят настроението   bouquet

И коментарът за петното беше от tripadvisor, както и оплаквания, че чайките грачат, че има глъби, които летят и подобни безумия.  Peace
Отново същото поведение. Нищо от това, което написах, не стигна до теб. Петната не те интересуват - да не се пише за тях. Пожелала си слънчев ден, веднага трябва да спра да пиша. С какви думи трябва да кажа "не ограничавай другите да пишат" за да го схванеш?

# 621
  • sofia
 qq50,  май ти си тази, която не разбира какво казват момичетата. Нещо си подпалила и не спираш да повтаряш едно и също, с един-два поста успя да обидиш доста хора, а спри се .

# 622
Всеки е прав с неговото си изказване.
Нека всички си пишем и положителните и отрицателните емоции. Всеки си пресява за него си информацията.
Но мрънкането за щяло и не щяло е изнервящо... Мога да напиша и аз още неща, но нека се Усмихнем и спрем.

Пътят  към съвършенството винаги е в ремонт!

пп. Аз наскоро се оплаках от пътуването в автобуса. Но никой в автобуса  не разбра това. Все пак  това си е мой избор. Само аз си знаех, че кръста и коленете ме болят. Simple Smile
Но сега гледам  почивка в Анталия  и този път по друг начин ще приема пътуването. Преди всичко ще чувствам Емоцията. Всичко друго е преходно.

Лека и прохладна Лятна вечер ви желая!

# 623
Много мъдрост има в изказването на This_season    Peace

Дискомфорта от пътуването , ще мине и замине остават емоциите и хубавите мигове , залезите и утрините посрещнати на хиляда км от България .

И аз пожелавам един приятен уикенд на ВСИЧКИ , в момента такъв хубав летен дъжд вали в Пловдив ,че е ...невероятно .

# 624
          Здравейте! Някой може ли да ми каже дали трябва декларацията, подписана от бащата, че детето ни може да напуска страната с мен, трябва да бъде преведена на турски език ?
          В самата декларация няма упоменат срок на валидност,текстът е взет от сайта на МВнР.Датата на декларацията е 27.03.2015 г.Има ли в такъв случай срок на валидност или е безсрочна?

Не, не е нужно да е преведена на турски. Говоря от гледна точка на пълномощно за извеждане на дете в чужбина. С ММ ще взимаме с нас и друго дете и изрично звънях да питам за превод.

# 625
Може ли малко информация за курорта Чешме - септември ще бъдем там . Предпочитам хора да споделят техните преживявания за този край на Турция и какво има в този район. Предварително ще им бъда признателна.
Била съм в Чешме само няколко часа в района около хотел Шератон /не помня точно датата, но около 20-ти септември/. Плажът е чудесен, пясъкът е почти бял и това прави цвета на морето невероятен.
От местните хора знам, че сезонът приключва около 15-20 септември, защото е много ветровито. Уточнявам, че съм била в централната част на Чешме и нямам много наблюдения.

Последна редакция: пт, 31 юли 2015, 20:14 от ndimitrova

# 626
Здравейте.Искам дкма се включа в темата и да попитам нещо.
Предстои ми пътуване в Турция и по-точно в Айвалък.Аз съм пътувала до там със собствен транспорт, но заредихме на границата и горивото ни стигна до там, че на връщане преди границата на 150 км.Сега пътувам с малка кола и съответно не знам дали ще ми стигне още на отиване.Знае ли някой място по този маршрут за по-ефтина бензиностанция?
Благодаря

# 627
Еми те цените горе-долу са си фиксирани. Чак пък колко по-еВтина бензиностанция да намериш? Разликата едва ли ще е една камара лири  newsm78

# 628
  • Варна
Здравейте.Искам дкма се включа в темата и да попитам нещо.
Предстои ми пътуване в Турция и по-точно в Айвалък.Аз съм пътувала до там със собствен транспорт, но заредихме на границата и горивото ни стигна до там, че на връщане преди границата на 150 км.Сега пътувам с малка кола и съответно не знам дали ще ми стигне още на отиване.Знае ли някой място по този маршрут за по-ефтина бензиностанция?
Благодаря

Ивман,

http://benzinal.com/

това са цените, гледаш за района на Измир, умножаваш по 65 стотинки , колкото е лирата в момента и получаваш  3.03 лева. за литър. По- евтино няма. Между другото не помня да е имало такава ниска цена на бензина.

# 629
На мен може да не ми пречи петното  в асансьора, но хлебарките в коридора ме хвърлят в ужас. Така, че ще си мрънкам ,колкото си искам. Който иска да не ме чете. Ето, миналата седмица мои познати се върнаха от Пашата, пак са пътували с Дорис и 3 семейства пуснаха жалба и в България и още там на място в Паша бийч. Оплакванията им също са свързани с недостатъчна храна, лоша хигиена /и те са се натъкнали на стадо хлебарки  Joy ....шегувам се, чак стадо не са били, но са били като моите приятелки ,които срещнах, доста охранени/, липса на хавлии-те дори са си закупили хавлии, защото винаги били "финиш"........амии пък платили са си хората......нормално е да мрънкат. Аз не съм овца и не съм тръгнала за да правя подаръци на ТА, а да си почивам и да ми е приятно. Миналата година нямах причини да мрънкам и за Ориент и Грийн нейчър писах само суперлативи. Никой не може да ме накара да лъжа, когато нещо не ми харесва......Жалбата ми е готова и няма да се примирявам....

Общи условия

Активация на акаунт