Електронни четци - XVI

• 74 313
  • 816
  •   1
Отговори
# 285
  • София
За човек, на който не му се занимава с конвертиране, бюджет до 250лв - какво бихте препоръчали с подсветка? По възможност с висока рез-я.
Виждал съм само Кобо; покетбук и нук (от 2014 насам) не съм хващал.
Kobo Aura  212dpi /109E/; или Glo HD 300dpi /но е 135Е/

Иначе аз се спрях на КОБО аура H2O

# 286
  • София
Аз мисля, че е много важно да видиш и поработиш на живо с Киндъл и с Покетбуук. На мнение съм, че не винаги нещо, което е напомпано с най-добрият хардуеър = най-доброто устройство. За мен много по-важен е софтуеъра и как действително работи.
Също така съм съгласна, ако ще закупуваш книги от български е-книжарници е по-добре да се насочиш към четец, който поддържа epub. В Амазон се предлагат книги само на ИК Колибри засега, а и изборът не е толкова голям.
Успех ти желая с избора! Който и четец да избереш дано да те радва дълго и да ти служи вярно Hug
И егмонт предлагат книги в амазон, не само Колибри.

Слот за карта не ми е нужен -  достатъчно много книги поддържа  киндъла, че да имам нужда от допълнителна памет. Неща като mp3 и камери не ме привличат за четец - има  тефелони, плеъри, фотоапарати, ако щеш и таблети. За мен четецът  ми е нужен само за една-едничка цел - четене на книги и не искам от него нищо повече от това. Моят дори подсветка няма и не съм сигурна, като видях  екрана с подсветка, че наистина искам тази екстра, самия екран без ми е по-приятен. Но и киндъл с подсветка са на достатъчно достъпне цена. За мен това велико конвентиране не е никакъв проблем, отнема ми  достатъчно малко време, че да не ме трувожи изобщо. Разкодирането на  закупените  епъбове не е по-малко като време. Други формати са ми ненужни и неприятни за четене като цяло, така че избягвам, но и не ми се и налага да ползвам.
Не на последно място - четецът ми служи вярно, вече достатъчно време, нямам проблеми с него и с радост бих си взела отново киндъл, а не нещо друго, а и гаранционно ме устройват, като условия.
За цената - от технополис може и да е 300лв този киндъл, но иначе е 200лв от немския амазон Wink
Но ако е пейпъруайт, аз лично бих си взела тазгодишния модел за 119,99Е

# 287
 Здравейте, изглежда, че ми се скапа батерията на четеца. Моля да ме насочите къде правят смяна на батерия в София? Нещо не мога да се ориетнтирам в нета. Нук е машинката.

# 288
Благодаря много на всички за изказаните мнения и препоръки, бяхте ми много полезни.  smile3525

Наистина най-важното за един четец е да удобен за четене и да има добър дисплей, щадящ очите. Останалите функции не са от голяма необходимост. Мога да слушам музика и да снимам с телефона си перфектно, но не бих имала нищо против да ги има и на четеца за всеки случай.

Само едно не разбрах - къде, в кои магазини има голям избор на четци? Има по два - три модела обикновено.
В Технополис предлагат 26 модела, поне според сайта им:
http://www.technopolis.bg/bg//%D0%9A%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D1%8E%D1% … D0%B8/c/P11010601

Погледнах сайтовете и на някои други магазини като "Технополис" и "Зора", където изборът също не е малък.
Тези дни ще ида на място да разгледам и преценя какво да си купя.

Последна редакция: ср, 09 сеп 2015, 10:21 от Maрия

# 289
Мария,пиши колко модела е имало в Технополис. В един от софийските нямаше повече от десетина.

Ирис,     http://www.eread.bg/сервиз-за-електронни-четци/
Не съм ги ползвала, пазя си линка за всеки случай.

# 290
Здравейте, моля за помощ  Praynig
Чудя се дали да си поръчав Kindle Voyage или Kindle Paperwhite? Важна ми е подсветката и то много. Само не ми стана ясно на първия как се адаптира светлината, мога ли да я настройвам по някакъв начин сама? И още нещо. Ясно ми е, че ще мога да чета на български и английски, а има ли някой опит с немския, ако поръчам четеца от английския амазон?

# 291
  • София
опит нямам но при все, че можеш да избираш менютата дали са на английски, немски, испански и май френски, не би следвало да имаш проблеми с четенето, на тези езици... защо от англ. амазон, в немския са по-изгодни или има някаква промоция?
Пусни си в ютуб някое клипче пейпъруайт вс войадж има много добри сравнителни ревюта, въпреки, че Сиси има и двата и ако се включи може да ти даде съвет и от първа ръка.
От това, което виждам, просто войадж има ауто брайтнес, коетонако искаш избираш, ако искаш настройваш ръчно. Като цяло фонът и светлината са доста по-бели ярки, черното е по-черно, при пейпъра леко жълтеят (за мен по-приятно).

Аз честно казаноизобилие на четци в реален магазин не съм виждала, което не е похвално за нашите търговци...

Последна редакция: чт, 10 сеп 2015, 10:37 от Angel_Dust

# 292
minana, вече ти е отговорила Angel_Dust, да, вкъщи имаме и двата модела, като PW е от тази година. При Kindle Voyage светлината можеш и сама да си я нагласяш, можеш и да включиш да се адаптира автоматично, но тогава пак имаш възможност да коригираш при нужда. На мен лично ми е добре така и почти не я пипам, променя се плавно, когато трябва. За езиците не ти разбрах добре питането, според мен няма значение откъде е купен четецът, можеш да четеш на всички езици, които поддържа. А заради руския, който въведоха при последните модели, можеш да ползваш и кирилизацията при писане, търсене..
Иначе съм правила по-назад сравнение между двата модела, когато получих Voyage, но след това излезе PW 2015, при който новото, освен, че се приближава като екран максимално до Voyage, другото, което се сещам е че има още един нов шрифт, който дори и Voyage няма. Ако искаш питай още нещо конкретно, но ако трябва да дам съвет и парите са решаващи, спокойно може да се вземе Kindle Paperwhite 2015. Peace Основните разлики - бутони (които честно казано не ползвам постоянно) и по-тънкия и лек размер, не смятам, че са толкова важни.

# 293
Много ви благодаря за бързите и изчерпателните отговори. Причината за английския амазон е, че оттам има кой да го поръча и донесе.
Сиси, може ли да те помоля за линк към Paperwhite 2015, че не мога да разбера разликата между него и предните модели?

# 294
Сиси, може ли да те помоля за линк към Paperwhite 2015, че не мога да разбера разликата между него и предните модели?
Ако не е изписана годината, гледай резолюцията на дисплея да е 300 ppi, а не 212 ppi, води се 6-та генерация. Peace Ето го, но няма как да се объркаш, защото по-старият модел, така или иначе не им е наличен в момента.
Обаче и аз като смятам грубо, от английски излиза доста по-скъп от немския, където е 120 евро или около 240 лв. (аз го взех през юли за 250 лв., купен от там, с подарък зарядно, протектор, писалка..).

Последна редакция: чт, 10 сеп 2015, 14:01 от Сиси ♥♥

# 295
Благодаря ти, малко съм боса, но в немския ми излиза, че не доставят до БГ  newsm78

# 296
Ще го поръчаш до немски адрес на превозвач  Peace

# 297
Всъщност сега видях, че е намален в емаг, това е нали?

http://www.emag.bg/ebook-chetec-kindle-paperwhite-wi-fi-300-ppi- … 399/pd/DVJX6MBBM/

# 298
Всъщност сега видях, че е намален в емаг, това е нали?

http://www.emag.bg/ebook-chetec-kindle-paperwhite-wi-fi-300-ppi- … 399/pd/DVJX6MBBM/
Да! Цената е добра, само все пак да спомена, че в olx се намират вече и по 235 лв.-240 лв., те са точно от немския амазон и продавачите съдействат при евентуална нужда да се ползва гаранцията. Успех, от където и да решиш! И да се похвалиш после! Hug

Последна редакция: чт, 10 сеп 2015, 14:02 от Сиси ♥♥

# 299
Благодаря за съдействието и помощта при избора  Hug Ще се похваля, нямам търпение  Wink

Общи условия

Активация на акаунт