Електронни четци - XVI

• 74 313
  • 816
  •   1
Отговори
# 270
  • Варна
Снощи пристигна ъпдейт за Киндъл 7 и моят си го инсталира. Много съм доволна - стана по-бърз. До сега, когато исках да добавя книга в колекция и избирах в коя - получаваше се забавяне след натискането, докато я отбележи.
Има новия шрифт на Амазон - допада ми, а когато е италик е много готин. Има вече и препоръките в Goodreads.

Много приятно съм изненадна Simple Smile

И при мен инсталира ъпдейт, само че не разбрах какво точно. Моят тъче стар от 2011 г, така и не видях нищо ново след ъпдейта

# 271
  • Варна
Не мога да си намеря немско-български речник, а си изтеглих една книга от Амазон на немски. Някой има ли такъв или да ме насочи от къде мога да си изтегля?   bouquet

Аз пак да си повдигна въпроса, че ми е спешно, никой ли си няма такъв речник на Kindle - a?   Praynig

# 272
  • Бургас
И при мен преди няколко дни дойде ъпдейта, доволна съм, може би -малко по-бърз и шрифта ми харесва.

Да споделя за премахване на рекламите - много лесно стана - писах им през чата , че искам да ми ги премахнат и "по изключение " ми ги махнаха. Simple Smile

# 273
  • ... рееща се.
kari 79, кой модел, кога е закупен и от кой амазон?

# 274
  • Бургас
  Закупен е от тук, модела е Kindle Touch 2014. Регистрирала съм го в amazon.com , но искането за премахване на рекламите трябва да се направи на co.uk. Тези от .com ( първо на тях писах), ми казаха да се обърна към английския амазон.
Ето този линк показва как : https://www.youtube.com/watch?v=t-03jlcGL1U
При мен беше същото ,вчера го пробвах.

# 275
  • София
Аз продължавам да не разбирам какъв е този толкова голям проблем с наличието на реклами  Thinking.

# 276
  • Бургас
Не е  "голям " проблемът , но при положение , че могат да се премахнат безплатно, предпочитам да го направя.

# 277
Здравейте!

Решила съм да си закупя електронен четец, но има нещо, което ме тормози в избора ми, защото все пак това е дълготрайна покупка, а не нещо, което смятам да сменям в близко бъдеще. Надявам се някой тук да ми помогне и да изкаже компетентно мнение. По възможност да е ползвал или познава добре различни марки четци.

Стигнах до извода, че болшинството от потребителите във форма ползват Kindle, препоръчват го и са много доволни. Но разглеждайки характеристиките на различните марки, някак си не съм във възторг от това, което предлагат Kindle и някои четци от други марки ме изкушават много повече, защото за почти същата цена включват екстри като подсветка, слот за карта памет, четат повече формати, произвеждат mp3, а в последно време дори имат и камера. Въпросът ми е - с какво толкова Kindle ви спечели и решихте, че това е перфектният четец на фона на всички останали?

За момента съм се спряла на:

- Pocketbook Ultra - http://www.technopolis.bg/bg/Ebook-readers/Ebook-reader-POCKETBO … 22-PB650/p/517722

- Pocketbook Touch LUX3 - http://www.technopolis.bg/bg/Ebook-readers/Ebook-reader-POCKETBO … 29-WHITE/p/517727

- Kindle Paperwhite 2 - http://www.technopolis.bg/bg/Ebook-readers/Ebook-reader-KINDLE-P … TE-2-4GB/p/523804

Разликата в екстрите е очевидна в полза на Pocketbook, а разликата в цената е минимална.

Въпросът ми е - защо да избера Kindle вместо някой от първите 2 Pocketbook-а? Има ли нещо относно Kindle, което ми е убегнало и неправилно го оставям на заден план?

Благодаря предварително за съветите и предложенията ви!

Последна редакция: нд, 06 сеп 2015, 04:29 от Maрия

# 278
  • София
Мария, може би първо трябва да си зададеш въпроса за какво ще използваш устройството, което искаш да си купиш. Когато аз си купувах четец единственото, за което исках да го ползвам беше за четене на книги и в тази връзка mp3, камери и пр. са излишни и за мен не са екстри. Слот за карта памет - електронните книги са много малки като обем информация и това също не ми е било определящо. В момента на четеца ми има качени над 600 заглавия и имам още доста свободно пространство. Четене на различни формати - конвертирането е изключително лесно и бързо и това също не ми е било определящо. Единствено ако си решила да си купуваш електронни книги на български език, тогава избора на устройство четящо epub трябва да е определящо. Ако ще ползваш достъпните и безплатни издания не е от значение.
И бих те посъветвала да отидеш в магазин, където има изложени различни четци, да ги пипнеш, да ги разгледаш и да видиш как и колко бързо реагират, какъв е вида на страницата с текста, който ще се чете, как ще изглежда след прелистването на няколко страници и тогава да решиш какво да избереш.
Аз за себе си съм избрала Kindle. Опита ми с Pocketbook е само от разглеждане в магазин и съм решила, че това няма да е моето устройство.

# 279
Благодаря за бързия отговор и съвета. Simple Smile

# 280
  • Стара Загора
Имаме 3 киндъла  и 1 Нук.  2 -Та киндъла са с аудио, 3-тия с подсветка. Преди години избрах Киндъла заради цената. Избора беше между него и Сони за 500-600 лв. Аудио-то сме го ползвали съвсем малко  за 2 книги на английски има функция text to speech и да пробваме как се чува музиката. Слот за карта с памет не ни е необходима, достатъчно количество книги събират и 4-те четеца.  Камерата пък изобщо не виждам с какво подобрява четеца. Сега поне има избор и може да се разгледат в магазините.

# 281
Моето мнение съвпада изцяло с това на Mrs Jan. Само да вметна относно това:
Единствено ако си решила да си купуваш електронни книги на български език, тогава избора на устройство четящо epub трябва да е определящо.
Защитата се маха лесно, случва ми се да си купя някоя и друга електронна книжка и след първата, като разбрах как става, се справям без проблем. Та за мен и това не е особен недостатък или неудобство, защото решение има. Peace

# 282
  • Варна
Аз имам Kindle Paperwhite 2013, купен за 99 евро. Избрах го заради:
- отличния дисплей. Сравнявала съм го с Нук, сравнението определено според мен е в полза на Киндъл.
- подсветката. Незаменима екстра
- перфектно обслужване от Амазон ако се наложи връщане, рекламация
- съотношението цена/качество е най-доброто според мен
-дизайн

А иначе относно екстрите, предлагани от други четци:
- карта с памет не е необходима
- камера, мп3 - също не са важни за мен
- формати чете без проблем с лесно преобразуване с Calibre. В нета има книги с най-различни формати, така или иначе се налага в даден момент преобразуване от един формат в друг.
- книги, закупени от БГ книжарница, могат да се четат на Киндъл след сваляне на защитата (има безплатни програмки и става лесно).

# 283
Подкрепям постовете на Мрс Джан и Ясмина.
Четеца е само за четене  и от музика, камера и т.н. няма нужда. Единственото задължително за мен е подсветката - голямо удобство е.
Ако държиш на музика, камера - вземи си таблет. На него също може да се чете.
Киндъла е масово притежаван заради успешната реклама.

Само едно не разбрах - къде, в кои магазини има голям избор на четци? Има по два - три модела обикновено.

# 284
  • ... рееща се.
Аз мисля, че е много важно да видиш и поработиш на живо с Киндъл и с Покетбуук. На мнение съм, че не винаги нещо, което е напомпано с най-добрият хардуеър = най-доброто устройство. За мен много по-важен е софтуеъра и как действително работи.
Също така съм съгласна, ако ще закупуваш книги от български е-книжарници е по-добре да се насочиш към четец, който поддържа epub. В Амазон се предлагат книги само на ИК Колибри засега, а и изборът не е толкова голям.
Успех ти желая с избора! Който и четец да избереш дано да те радва дълго и да ти служи вярно Hug

Общи условия

Активация на акаунт