Електронни четци - XVI

• 74 283
  • 816
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Сваляш си от читанка или където и да било другаде епъб слагаш си на компютъра http://calibre-ebook.com/  включваш си киндъла към компютъра, през калибрето отваряш книгата и й даваш сенд то дивайс ще те пита да конвъртне ли  файла, даваш ок и след няколко секунди си имаш книгата на киндъла готова за четене.
Другият вариант е да търсиш моби формат директно или да си купуваш книги от амазон, които на български са ужасно малко.

# 361
В какъв формат сваляте от читанка? Трябва да е или тхт, или да се мине през калибре и да се конвертира в моби  Peace

# 362
Сваляш си от читанка или където и да било другаде епъб слагаш си на компютъра http://calibre-ebook.com/  включваш си киндъла към компютъра, през калибрето отваряш книгата и й даваш сенд то дивайс ще те пита да конвъртне ли  файла, даваш ок и след няколко секунди си имаш книгата на киндъла готова за четене.
Другият вариант е да търсиш моби формат директно или да си купуваш книги от амазон, които на български са ужасно малко.
Много благодаря за бързият отговор bouquet

# 363
  • София
Само за Читанка да допълня: От тук би трябвало да става директно в моби, но аз не съм го пробвала - http://pechkov.chitanka.info/mobi/

# 364
  • София
мда става, но е кофти направено, а и вероятно няма по-скорошно качени файлове. Те по едно време имаха огледало с мобита, но отдавна май не го поддържат, явно някой е спасил това-онова.

# 365
  • София
Какво зарядно е най-добре да се ползва?  Rolling Eyes

# 366
  • ... рееща се.
Оригиналното? Rolling Eyes Но предполагам и от телефон usb кабелът ще свърши работа.

# 367
  • София
Мда, каквото са ти дали в комплект.
Да не би да получи кобото  - ще чакаме впечатления Simple Smile

# 368
  • somewhere over the rainbow
Айде и аз със четец:)
Избрах Nook Glowlight заради подсветката, защото чета предимно вечер, като заспят дечурлигата. На пръв поглед ми допада, дано не съм сбъркала.

И сега да попитам - как да сменя големината на шрифта /ако изобщо е възможно/? Едър ми е и така има малко материал на една страница. Книгите от Читанка искат ли конвертиране? Естествено въпросите ми са към запознатите:)

# 369
  • ... рееща се.

Нукът би трябвало да чете epub формат, така че теглиш смело от читанката Simple Smile

# 370
  • somewhere over the rainbow
Супер, nyx много благодаря за показното. Не би ми хрумнало, че е от там:)

# 371
Проблемът е, че на мен изобщо не ми го пратиха с някакво тъпо извинение, и ми загубиха цял един ценен за мен ден.
Както и да е. Направих втори опит - за Nook Glowlight. Ще чакам.

[/Точно такъв поръчах и аз.Дойде на следващият ден.Не съм имал друг четец и нямам база за сравнение,но много ми допадна и като форма,и като бързина,но най-вече подсветката е супер.Успех!uote]

# 372
  • София
Оригиналното? Rolling Eyes Но предполагам и от телефон usb кабелът ще свърши работа.
Кобото е без, но са различни от телефоните, ще поръчвам сега Simple Smile

# 373
  • София
Изключително интересно да ти пратят ел.устройство, без никакъв вариант да се зарежда.
Но не виждам защо ще поръчваш от нейде си, стандартен micro usb кабел, а не си купиш от тук. (Не знам от кои телефони са различни, но нашите и двата са с такова, киндъла също, таблета също).

Последна редакция: ср, 14 окт 2015, 08:28 от Angel_Dust

# 374
Кобо-то има кабел, но няма адаптор. Не са ли повечето така?

Общи условия

Активация на акаунт