Електронни четци - XVI

• 74 277
  • 816
  •   1
Отговори
# 375
  • София
НА мен ми прозвуча като, че нищо не са му пратили за заряд.
Ако има кабел, да си вземе само адаптор/зарядно - на hama са им добри.

# 376
  • somewhere over the rainbow
Кобо-то има кабел, но няма адаптор. Не са ли повечето така?
А този кабел не е ли обикновен усб кабел, като тези, за телефоните? Доколкото четох /а то беше доста, преди да купя моя Нуук/, четецът може да се зарежда през този кабел и компа за около 4 часа. И още, че четците се зареждат и с обикновено усб зарядно за телефон/таблет. Нямате ли поне едно вкъщи?

# 377
А този кабел не е ли обикновен усб кабел, като тези, за телефоните? Доколкото четох /а то беше доста, преди да купя моя Нуук/, четецът може да се зарежда през този кабел и компа за около 4 часа. И още, че четците се зареждат и с обикновено усб зарядно за телефон/таблет. Нямате ли поне едно вкъщи?
Да, обикновен усб е. Но Starrydream е прав, че адапторите са различни, или поне така съм чувала и аз.

# 378
Нан, свали ли книги и оправи ли си големината на буквите?  Simple Smile
Честит да ти е и много интересни книги да прочетеш на него!

# 379
  • София
Мисля, че 3-4часа зареждане през усб/комп би могло да амортизира батерията, но само предполагам.
Не знам към кого да се обърна  newsm78

Търся си калъф с магнит, без ластици, тези дали са добри, цената ме устройва.

Има ли някакви приспособления, идеи за четене в легло, без да го държа в ръце, а да е по-високо понеже чета легнал, почти изцяло хоризонтално.  Thinking

# 380
  • София
Нищо няма да му се случи ако го зареждаш само от компютъра. Моят така го зареждам от 3 години и си е съвсем ок. Аз не видях да има оригинално зарядно за към ток директно и повече би ме притеснило да взема някакво си уж подходящо, но ако има оригинално от производителя бих предпочела да взема него, а нещо по-евтико.
Иначе понеже сме се затрупали с кабели за зареждане на дреболии, взехме такова нещо скоро, което издържа и 2 таблета едновременно, та чат-пат и на него зареждам киндъла http://www.amazon.de/gp/product/B00L47FWH4?psc=1&redirect=tr … etailpage_o00_s00

Калъфа не си му пуснал линк. Скоро получихме калъфче на Fintie за друг продукт имат и за четци, трябва да видиш конкретно за твоя модел. Не е никак лошо иначе калъфчето. http://www.amazon.de/Kobo-Aura-H2O-H%C3%BClle-Case/dp/B00PLJLPKY … ywords=kobo+cover

приспособление много не се сещам, което да е удобно за толкова малко нещо, може би все пак масичка за лаптоп, от тези, на които им се дига под наклон таблата.
http://www.shopicom.com/index.php?route=product/product&product_id=56
http://laptopprocomfort.com/aluminium-basic-%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D … 1%82%D0%BE%D0%BF/

Последна редакция: ср, 14 окт 2015, 19:37 от Angel_Dust

# 381
  • somewhere over the rainbow
Нан, свали ли книги и оправи ли си големината на буквите?  Simple Smile
Честит да ти е и много интересни книги да прочетеш на него!
Благодаря:) Оправих шрифта, свалих малко книги и вече съм към края на първата. Батерията все още не е мръднала. Чете се изключително бързо и лесно.

В нета на доста места пише, че не е проблем да се зарежда през компа. По принцип за батериите знам /не само на четците, а за всички зареждаеми батерии/, че, колкото по-бавно и с по-слаб ток се зареждат, животът им е по-дълъг. Питах и човекът, от когото го купих, и той потвърди, че може да се зарежда през лаптоп. Иначе и аз нямам зарядно, но, когато дойде време, ще използвам това на телефона или самия лаптоп.

И аз чета основно легнала, държа си го в ръка и не ми е проблем. Ако го сложа някъде, през няколко секунди трябва да посягам да прелиствам. А така държа си го с едната ръка и с пръста прелиствам.

# 382
  • ... рееща се.
@Starrydream, аз не виждам какъв е проблемът с зареждането чрез компютъра? Rolling Eyes Ако имаше някакво значение все си мисля, че производителят щеше да предлага в комплекта и адаптор. Предишният ми киндъл имаше такъв в кутията и едва ли съм го ползвала повече от 15-20 пъти... за 5 години. Предполагам работи и със новия модел, но даже не съм се сещала да го пробвам Mr. Green
Та според мен си го ползвай спокойно и не се занимавай с глупости.

# 383
И аз си зареждам през компютъра,защото в кутията към четеца имаше само такъв кабел и точно така пишеше,че се зарежда,а през това време си качвам събраните книжки,които са чакали за конвертиране.
Даже не смея да си помисля за друг начин,защото не знам какво да гледам като характеристики на зарядните,за да преценя дали стават за четеца ми.

# 384
  • Sofia
Момичета, в момента в немския Амазон Kindle Paperwhite е 99.99Е, а в OLX го намирам за 200лв. нов, но без гаранция и без реклами. Правилно ли се насочвам да си го взема от  Амазон или пропускам нещо  newsm78
Омотах се от четене, умуване и сравняване  Crazy

# 385
Правилно  Mr. Green
В ОЛХ най-вероятно е предния модел, рекламите не ти пречат по никакъв начин  Hug

# 386
  • София
За този говорех:
10.50Е
http://www.amazon.de/gp/product/B00UBU7MUK?psc=1&redirect=tr … mid=AS9VUY48YQ6WK

А твоя в черно е 10Е Simple Smile Текстурата ми харесва, но тя рядко ще се усеща.

Може да взема и от двата вида по един.

За маса явно ще мисля нещо самоделно, понеже четеца и калъфа ще дойдат към  350г и за удобство мисля да скалъпя нещо.

# 387
  • София
Първо пробвай как ще ти дойде да четеш с  калъф, на мен лично си ми е удобно, но аз предимно чета легнала на една страна или по корем, ако чета по гръб легнала  си го подпирам н краката. Но наистина и да го подпреш на нещо ще се налага да се пресягаш да сменяш страница прекалено често и не е съвсем удобно.

# 388
  • Sofia
Правилно  Mr. Green
В ОЛХ най-вероятно е предния модел, рекламите не ти пречат по никакъв начин  Hug

Heart Eyes Hug а и те се махали, като пишеш на чата (така четох).

# 389
  • Варна
И аз не всмятам, че рекламите пречат. Мен по никакъв начин не ми пречат, нито ме дразнят. Стоят като скрийнсейвър  Laughing А и като е в калъфче не ги виждаш.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт