Електронни четци - XVI

• 74 200
  • 816
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Явно все пак нещо им пречи... реално в момента какво се предлага с тъч и копчета - твоят киндъл и май 1 или 2 модела на покетбуук(даже ултрата има 3 начина за прелистване). Thinking newsm78

# 511
Наистина е по-добре да има повече възможности - пък на когото както му е удобно.
Не им схващам логиката и аз.

# 512
  • София
може бутоните да тежат 3 гр повече, нали все се надпреварват кой е по-по-най-лек.

# 513
При PocketBook не знам как са, но при Voyage всъщност не могат да се нарекат копчета, може би точно от копчетата се бяга (пък дори и от тежестта им) и явно само този вид сензорни бутони ще са все занапред, затова махат старите, които са си копчета..

П.П. Сега потърсих от любопитство да видя при PocketBook как са реализирани и прочетох, че при PocketBook Sense:
Бутоните за прелистване на страниците се намират на задния панел, което дава възможност удобно да разгръщате страниците, докато държите устройството с една ръка.

Странно решение ми се вижда това, на мен би ми било неестествено да прелиствам някъде си отзад.. ако някой ползва такъв модел, моля да сподели! И как по-точно се случва с калъф?!

# 514
  • София
Освен тези задните имат и под екрана едни точици ли са какво са... иначе на мен на клипчето ми се видя удобно този задния, прилича на копчетата на стария киндъл - 4-5, но е отзад, точно където ти минава показалеца и реално просто леко трябва да натиснеш с палеца отпред и то се опира в показалеца ти, който минава отзад и се прелиства, на мен ми се вижда даже по-удобно от предните. Но мисля, че това ще е удобно само при четене без калъф.

Иначе тяхните си калъфчета са обрязани Simple Smile с дупки където са бутоните, но пак не го виждам да е удобно с калъф.
http://www.mein-ereader.de/WebRoot/Store6/Shops/64010402/53B1/24 … ev-white_7815.jpg това е калъфчето.

Иначе в темата до колкото помня съвсем скоро писа  една жена, че си го е взела, даже дали после и още някой не си го купи, може и да сподели някоя от опит.

Сонитата май също до последно си пазеха бутоните, но пък те до колкото помня обявиха, че спират  четците.

Последна редакция: ср, 11 ное 2015, 09:15 от Angel_Dust

# 515
Да, свикнали сме показалецът да е най-активният пръст, вероятно е удобно.. но пак казвам, че може би ще ми е неестествено да е отзад, напр. на Voyage не харесвам, че копчето за вкл./изкл. е отзад, не че го и ползвам (ползвах го само докато нямах калъф), но още се чудя защо така са решили, загрозява се и с калъфчето малко с тази дупка отзад, явно е предвидено основно за четене без.

# 516
  • Sofia
Аз нали съм новак в четците  Embarassed добре, че настъпи дискусията, да се усетя, че не е нужно да плъзвам за прелистване, а само да докосвам  ooooh! Пробвах - никакъв проблем с палеца на ръката, в която го държа (Paperwhite). Харесва си ми на мен Киндълчето и Амазон си обичам, пазарувам много от всичките  Peace Не ме дразни монополът в този случай  Mr. Green Сори за лиричното отклонение  bouquet

Според мен стремежът е към все по-изчистен дизайн, затова махат копчетата  Rolling Eyes

Последна редакция: ср, 11 ное 2015, 10:46 от aniK

# 517
  • София
E хайде да си кажа и аз за копчетете и тъча.
Четеца ми е от старите само с копчета, но освен на него чета и на телефон и на таблет, където е само с тъч. Определено копчетата са ми по-удобни и предпочитани. Колкото и да е малко движението на пръста запрелистване при тъч го има и ми нарушава баланса. Другото, което не харесвам е, че малко ако трепна или ме разсее нещо са се прелистили n на брой страници и трябва да търся до къде съм стигнала, а аз чета доста в обществен транспорт и там подскачането и отклоняването на погледа не са никак редки.

# 518
  • София
И това е относително, на мен не ми е удобно да чета с единия пръст на копчето и реално за прелистването или трябва доста да си преместя пръста, което доста ми разбалансира захвата или да  прелистя с другата ръка Wink
Общо взето за мен всичко има и по някой друг минус и перфектен четец все още няма... все с нещо се прави компромис Wink

# 519
  • гр.Варна
Момичета,какво ще кажете за този модел?Искам да го взема за РД на дъщеря ми.
https://www.technomarket.bg/products/09140012/pocketbook-e-book- … -touch-pb624-y-gr

# 520
И аз прелиствам с тъча. Бутон ползвам само за връщане на предишна страница. На мен ми е най - удобно да е с двете опции - и тъч, и бутон.
С Нука с подсветката съм и за мен е перфектен.

# 521
Kindle Paperwhite 2014г.
Чета само в Landscape режим - прелистването само с докосване на екрана е перфектно!  Grinning

# 522
  • София
Това пък как ти е удобно не знам, само един пдф съм чела така обърнато и никак не ми беше готино да държа четеца, още повече с една ръка...

# 523
И аз не мога така да чета, а свекър ми, също с Kindle Paperwhite 2014, чете само така!

# 524
  • София
Сутринта в трамвая видях жена да чете така на 10" таблет. Не знам как не си губеше редовете при тази им дължина.  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт