Електронни четци - XVI

• 74 242
  • 816
  •   1
Отговори
# 495
Мерси, Пикси!
А може ли да споделиш защо избра Нуук пред Киндъл, че аз се двоумя, а нищо не разбирам? Само бюджет имам ясен, около 200 лв  Sunglasses

# 496
Гени_66, беше много отдавна когато направих този избор. Тогава отговоряше на всичките ми критерии и имаше подсветка. За мен по-важно беше, че поддържах физическа книжарница а не монопола Амазон.

Все още го ползвам без проблем, но ако купувам друг, ще е Kindle Voyage заради "бутоните". 

От тогава са се променили моделите. Прегледай ревютата за да сравниш конкретни модели--резолюция, какви фонтове поддържат, колко тежат, етс.... Общо взето, ако искаш reliable e-reader, Nook Glowlight и Kindle Paperwhite са добър избор и двата. Новият Nook Glowlight Plus също изглежда добре.

# 497
Мерси отново

Общо взето, ако искаш reliable e-reader, Nook Glowlight и Kindle Paperwhite са добър избор и двата.

Точно тях ги премислям  Mr. Green

Не се хвърлих на Киндъл директно заради свалянето, но пък от друга страна, тук масово го ползват и си конвентират без проблем.... Ще го мисля до черния петък

# 498
В момента има много приятна промоция на Nook Glowlight. Леко ме изкушава...
Но пък моят Nook Simple Touch си работи без проблеми, много здраво устройство се оказа и не ми се подменя още. Така хубаво съм си свикнала с него, само нов калъф ми трябва, че старият се прокъса.  Simple Smile
Nook Glowlight Plus не е ли по-ръбат? На мен точно заоблените ъгли на Нук ми допадат, много по-удобно се държи така с една ръка.

# 499
В момента има много приятна промоция на Nook Glowlight. Леко ме изкушава...

точно нея си гледам всеки ден  Grinning

# 500
Специално в Mall.bg ще има големи намаления за черния петък - четците ще са до 35% намалени.  Grinning

http://pcmag.bg/%D1%87%D0%B5%D1%80%D0%B5%D0%BD-%D0%BF%D0%B5%D1%8 … -%D0%B4%D0%BE-49/

# 501
  • somewhere over the rainbow
Аз имам Нук Simple Touch with Glowlight откакто моделът излезе и не съм имала проблеми с екрана. Разнасян е в раници и по многобройни пътешествия. Имаше по едно време някакъв ъпгрейд който инсталирах.

Nook Glowlight е също добър, но както писах друг път, няма тези характерни "бутони" отстрани. CNET има подробвни ревюта със спесификации, резолюции, и т.н.

Аз пък сега разбирам, че са различни модели Crazy Моят има странични бутони за смяна на страниците, но за мен се натискат трудно и не са ми удобни. Карам си с тъч-а. Значи е първият модел, така ли?

Снощи проследих нещата с опресняването на страниците и си връщам думите назад - примигва на всяка 6-та страница, независимо колко бързо прелиствам.

# 502
Nook Simple Touch е първият модел, но той е без подсветка.

И аз използвам тъч-а най-често, но бутоните отстрани са удобни ако четеш с една ръка (домашни любимци, бебета, каквото искаш в другата Simple Smile   А и аз прелиствам много бързо, и едно и също движение уморява. Просто "бутоните" са допълнително удобство.

# 503
  • Sofia
Nook Simple Touch е първият модел, но той е без подсветка.

И аз използвам тъч-а най-често, но бутоните отстрани са удобни ако четеш с една ръка (домашни любимци, бебета, каквото искаш в другата Simple Smile   А и аз прелиствам много бързо, и едно и също движение уморява. Просто "бутоните" са допълнително удобство.

След втора седмица активно четене на новия ми Paperwhite (първи четец за мен), оценявам това с тъч-прелистването като леко досадно - още не мога да го отработя да е с една ръка, че са ми малки ръцете  Grinning

# 504
Хм, аз ли съм единствената, на която ѝ е по-удобно да прелиства с тъча, отколкото с бутони? Бутонът трябва да се натисне, а чрез тъч - само лек допир до дисплея. А аз съм мързелив човек, никога няма да направя нещо по трудния начин, ако има по-лесен и енергоспестяващ.  Laughing
Винаги държа четеца с една ръка и с палеца прелиствам.
Това за Нук, за Киндъл може да е по-различно. На мен ми идва твърде ръбат и не ми ляга удобно в ръката. Нукът ми е точно по мярка.
Интересно, че и по клиповете демонстриращите разните модели четци с тъч скрийн винаги разлистват с другата ръка, а не с тази, с която държат четеца. Явно не четат книги, а само показват, иначе не мога да си обясня защо си го причиняват това излишно и изморително движение.

# 505
  • ... рееща се.
Аз си признавам, че ми липсват бутоните на Киндъл 3 Confused особено бутонът за връщане на предна страница.

# 506
Аз след дълга употреба на Kindle Paperwhite, като си купих Kindle Voyage в началото въобще не използвах бутоните, даже няколко месеца, просто нямах навик.. Но след това свикнах и сега вече ги ползвам и ми е много удобно!  Peace Просто пръстът ми стои там и е необходим много лек натиск (при Voyage има 3 степени за натиск на бутона, аз съм избрала най-нежната), сензорни са, докато при тъча трябва да си повдигаш пръста, повече усилия изисква. Simple Smile
Ако се наложи някога да сменям четеца, задължително ще искам отново да е с бутони. И се чудя защо Nook ги премахнаха в последните си модели?! Thinking Бях се наканила да взема на дъщеря ми Nook, точно заради тях, но като ги махнаха й взех Kindle Paperwhite..

# 507
Ами сигурно защото с тъч е по-удобно и потребителите не ги ползват (като мен)?  Laughing

# 508
  • София
N_A_N™ - от glowlight четох че са махнали това опресняване по време на четене, значи при теб си го има, но наистина и на киндъла ако не го следя, аз поне не го и забелязвам и чак се учудвам, че чак толкова може да дразни някого Wink

Как` Сийка - киндъл не са ми ръбати, така че и нуук плюс не ми изглежда ръбат, но на клиповете сравнителните ми харесва по-малко  екрана и подсветката сравнение с пейпъруайта... Иначе при тъч и на мен ми е необяснимо защо намесват втора ръка, с една ръка е идеално.
За клиповете спец. не знам, аз гледам все сравнителни и там натискат по 2 четеца едновременно Wink но аз дори в магазина като хванах пейпъруайта първото нищо, което пробвах е как се разлиства с ръката, с която го държиш и беше удобно.

# 509
Ама какво им пречи да си стоят и двете възможности за прелистване?! Wink Аз всъщност не знам при Nook как е било точно натискането и доколко е било удобно, затова писах при мен точно как е.. Но определено смятам, че е добре да има и двете! Peace

Общи условия

Активация на акаунт