Електронни четци - XVI

• 74 064
  • 816
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Лекси, не е от четеца. Ползваш ли МБ? Там са качени всякакви формати на книгата, вкл. и моби. Ако не, изпрати ми ЛС с мейл, ще ти я изпратя  Peace.

# 76
  • София
Лекси - от пдф е.
Като решение -  намираш конвектор от пдф в текстов файл (има безплатни онлайн в нета), правиш го на тхт или док и минаваш да му оправиш дефектите - ще има - в изобилие избягали редове и какво ли не. Като го пооправиш до прилично за четене, вече си го конвентираш с калибрето и си ок. Но работата не е малко.
Другия вариант е да  се мъчиш така или да четеш на компютър/лаптоп/паблет, където ще е просто по-едно и по-малък проблем да се движиш по страниците.

А предложеното от Вени е идеалното в случая Simple Smile

# 77
  • София
Благодаря много!
Вени***, преди време се регистрирах в МБ, но не успях да се ориентирам добре. Може би е време да опитам пак. Ще ти пратя на ЛС мейл, много благодаря!

Angel_Dust, конвертирах в док, но пак не ми дава да правя корекции. Доколкото се ориентирах това го може Word 2013, a моята версия е по-стара

# 78
  • София
А да имаше преди конвентирането да отключиш файла, тогава се конвентираше в текстов... аз съм го правила с една книга, доста си поиграх, накрая стана за четене все пак.

# 79
  • София
Момичета, аз одеве влязох не по темата, но сега за съжаление ще моля за съвет. Кинделчето ми се развали - зацикли на един екран и това е.. Първоначално изчезнаха картинките на скринсейвъра и когато отварях книги, даваше бял екран. единствено на пдф-файловете даваше съобщение, че не са в разрешен формат и пак бял екран. В предвид, че е доста старичък, мисля че няма смисъл да опитвам да го поправям.. Някой, който наскоро е проучвал, би ли могъл да ми препоръча нещо? Не ми се дават много пари, предпочитам да е пак Киндел (но не държа на това), да чете повече формати, интернет не ми трябва, използвам го само за четене и то на "пиратски" книги. Моят беше с кпчета, не тъч скрийн, нямам предпочитание по отношение на това (ако изобщо има още четци с копченца). Ако не оскъпява много, би било хубаво да има и подсветка (май така се казваше). Чудя се и от къде да го закупя? Много по-евтини ли са в Амацоне? В Бг оставам с впечатление, че цените на Емаг са най-изгодни..

Ех, тази "Бяла кралица".. Все ми се изплъзва Simple Smile

# 80
  • София
Лекси, а пробва ли да го рестартираш, като задържиш по-продължително бутончето отдолу?

# 81
  • София
Сега пробвах. Вече има само бял екран. не прави и връзка с компютъра.

# 82
Лекси, препоръчвам ти като моя - черен Нуук с подсветка. Има и тъч, и копчета. http://mallbg.com/e-book-reader-NOOK-Simple-Touch-GlowLight_3617 … cYCFdTLtAodV9MPtw

От Олкс е към 150 лв, но няма гаранция.

# 83
  • София
Мерси! А не е ли рисковано да се купува от OLX? Иначе там доста четци си харесах Simple Smile

# 84
Рисковано е. Няма гаранция, че ще тръгне, няма гаранция, че няма да се развали.
Аз рискувах и извадих късмет.

Имаше една потребителка (не й запомних ника), която си взе Нук и има петна на екрана. Не помня откъде го е взела.

Момичетата ще ти препоръчат откъде е най-добре да го купиш, но си избери модел.  Peace

# 85
  • София
Ако офертата е мега изгодна може бих си взела от олх, с риска да нямам гаранции и т.н.. Т.е. да е толкова изгодно, че да не ми пука за това, дори да работи и само година.
Обаче пред олх бих избрала  ebay там поне при покупката се чувствам по-защитена ако има проблем.

# 86
  • София
Лекси, а пробва ли да го рестартираш, като задържиш по-продължително бутончето отдолу?
Сега пробвах. Вече има само бял екран. не прави и връзка с компютъра.

Сигурна ли си, че си го рестартирала? За рестарт копчето се задърза около 20 секунди.
Преди време имах подобно побеляване и ме заболя пръста от продължителното натискане (имах чувството, че му трябва почти минута), но се оправи.

# 87
Лекси, първо го зареди, после рестартирай, задържайки 30 сек бутона. Най-вероятно е "запекъл".

Последна редакция: вт, 30 юни 2015, 13:13 от .Ели.

# 88
  • София
Момичета, златни сте!!! Тръгна! Много ви благодаря   bouquet  bouquet  bouquet

# 89
  • София
Момичета, златни сте!!! Тръгна! Много ви благодаря   bouquet  bouquet  bouquet
Grinning супер! Сега можеш да подхванеш "Бялата кралица" на спокойствие.

Общи условия

Активация на акаунт