Електронни четци - XVI

• 74 260
  • 816
  •   1
Отговори
# 435
  • Sofia
Марияbouquet

# 436
Здравейте,

Смятаме да си вземем електронен четец. Силно се колебая между Kobo Glo HD и Kindle Paperwhite 2015.

За жалост в нашия град няма къде да отида да ги видя и двата на живо, за да сравня. Това ще е първия четец в семейството. Аз смятам да чета основно epub (50% на английски и 50% на български), но пък жена ми има няколко специализирани книги от Amazon на английски и по-нататък може да си вземе и още няколко. Знам че може да се конвертира всичко с Calibre. Имам все още няколко въпроса.

Kobo Glo HD справя ли се добре с кирилицата? Има ли добър англйско-български речник? Може ли да се пишат annotations с фонетична кирилица?
Kindle Paperwhite 2015 - има ли фонетична кирилица за писане на annotations?
Коя подсветка е по-добра на Kobo Glo HD или Kindle Paperwhite 2015?
На кой четец от двата екрана е по-четлив и на кой буквите са по-ясни?
На кой прелистването е по-приятно?

Изчетох доста в нета, гледах много клипчета, но още се колебая и не ми е ясно.

Какво бихте ми препоръчали?

# 437
  • София
Киндъл 4/5 (нетъч) какъв калъф бихте препоръчали (в немския амазон). АнгелІдъст беше споменала един търговец?
Иначе знам този, но кой модел?

# 438
  • София
Писах, че за таблета на дечко взехме на тази фирма и не е лошо калъфчето.
http://www.amazon.de/Fintie-ultraflache-Schutzh%C3%BClle-leichte … rds=kindle+5+case
Иначе за моят киндъл имах
http://www.amazon.co.uk/gp/product/B006CC811U?psc=1&redirect … etailpage_o02_s00
и после си взех оригинално http://www.amazon.co.uk/gp/product/B00RG4TFSG?psc=1&redirect … etailpage_o03_s00 но беше на 9,75 паунда.

# 439
  • Враца
Имам последния киндъл без подсветка и имам нужда от съвет.
Създала съм си няколко колекции, като в едната има над 300 заглавия, които реших да разпределя в други колекции. Създадох нови и тук се сблъсках с проблема по прехвърляне на файловете.
Единият вариант е да вляза в новата колекция и от там да дам добави книга, но така ми излизат всички книги на устройството, не само в изходящата папка, а и избраната ще си остане в нея

След това влязох само в изходящата папка, но 300 заглавия да прецъкам ми се струва много дълъг процес и не ми се занимава, да си призная честно  Embarassed.

Има ли някакъв друг начин?

# 440
  • София
Писах, че за таблета на дечко взехме на тази фирма и не е лошо калъфчето.
http://www.amazon.de/Fintie-ultraflache-Schutzh%C3%BClle-leichte … rds=kindle+5+case
От този вид търся, с магнит и изчистен. Мерси Simple Smile

# 441
  • Sofia
Здравейте,
искам да купя четец на детето за Коледа, но нямам абсолютно никаква идея какво да търся . Прочетох много внимателно първия пост, но не стигнах до конкретен избор, затова моля за помощ.
Искам да е най - доброто (или около най - доброто), което се предлага и да е максимално щадящо за очите. Идеята ми е да си чете на него книжките , защото просто няма къде да събирам вече печатни такива. Като езици ползва(ме) основно български, английски и испански. Виждам, че някои модели имат wi-fi , бих се възползвала и от тази екстра Simple Smile . Другото, което ми е много важно е да има речник - не знам дали това е нещо , с което е "оборудван" четеца или се инсталира допълнително, но държа да има такова.
Ще бъда благодарна за всякакви насоки  bouquet

# 442
Здравейте,
искам да купя четец на детето за Коледа, но нямам абсолютно никаква идея какво да търся . Прочетох много внимателно първия пост, но не стигнах до конкретен избор, затова моля за помощ.
Искам да е най - доброто (или около най - доброто), което се предлага и да е максимално щадящо за очите. Идеята ми е да си чете на него книжките , защото просто няма къде да събирам вече печатни такива. Като езици ползва(ме) основно български, английски и испански. Виждам, че някои модели имат wi-fi , бих се възползвала и от тази екстра Simple Smile . Другото, което ми е много важно е да има речник - не знам дали това е нещо , с което е "оборудван" четеца или се инсталира допълнително, но държа да има такова.

Препоръчвам Киндъл Paperwhite 2 или 3 поколение с допълнително инсталиран Англо-Български речник от тук  http://kindle.us.cloudlogin.co/.

# 443
Здравейте,
интересува ме от къде мога да си закупя оригинален калъф за Kindle Paperwhite 3? Благодаря предварително за отговора!  Simple Smile

# 444
  • ... рееща се.
Мисля, че всички калъфи за Paperwhite са съвместими един с друг.
Tук u тук предлагат оригинални калъфи, но цената за мен е несериозна... плюс това липсват доста от цветовете. Аз лично бих си взела директно от Амазон Simple Smile

# 445
Здравейте,

Препоръчвам Киндъл Paperwhite 2 или 3 поколение с допълнително инсталиран Англо-Български речник от тук  http://kindle.us.cloudlogin.co/.

Peace Моята дъщеря е с такъв, препоръчвам последният, който излезе 3.

# 446
  • Sofia
Скрит текст:
Здравейте,

Peace Моята дъщеря е с такъв, препоръчвам последният, който излезе 3.

Аз от понеделник го ползвам - няма такъв кеф. Благодаря на всички за споделената информация и напътствия  bouquet Синът ми също проявява голям интерес, което може само да ме радва  Mr. Green

# 447
  • Sofia
Много благодаря!

# 448
Не мога да инсталирам речника - тегля файла -> с кабел го поставям в директорията -> махам Киндъл-а от кабела -> Settings -> Menu, но при мен липсва опцията Change Primary Dictionary. Помощ Grinning

# 449
Не мога да инсталирам речника - тегля файла -> с кабел го поставям в директорията -> махам Киндъл-а от кабела -> Settings -> Menu, но при мен липсва опцията Change Primary Dictionary. Помощ Grinning

Кой е модела?

Общи условия

Активация на акаунт