Подготовка за ПЪРВА ГРУПА в детската градина

• 21 044
  • 180
  •   1
Отговори
# 105
Кел файда, че са си правили труда да правят тоалетни в градините и училищата.

# 106
Използват ги за пишкане. И дъщеря ми не ака в яслата. Казва, че не иска да ака там и толкова.

# 107
Много знае тя какво иска. На тази възраст дори проблемът й да е, че тоалетната чиния е зелена, а не червена, обяснението ще е "не искам".

# 108
Що пък да не знае?

# 109
  • Сливен
Jesus, вместо да се ежеш приеми, че има по-притеснителни деца. Масово в градините тоалетните са една до друга, без прегради и без врати - моят син именно от това се притесняваше, а сега в училище се притеснява, че някой може да влезе при него, има много буйни съученици. И аз не искам да се стискат, ама е факт.

# 110
  • shumen
Jesus,и тука ли се репчиш.Спри се вече!Моето дете също ака много рядко в яслата,защото се притеснява.Това е първото както при Рокси като се прибере.

# 111
Бършем ги, спокойно. Ако случите и на отзивчива учителка- бърше ги и тя.
Но не забравяйте, че помощник-възпитателите си тръгват към 16 часа, а децата не спират с естествените си нужди след този час и става почти невъзможно да се изпускат децата от поглед, за да се ходи с едно или две в тоалетната.

И няма как да не бършат, загащват и пр.. Да не говорим, ако са вариант на първа група, т.е. деца на около две и половина.

# 112
първа група, т.е. деца на около две и половина.
Надявам се, говориш само за двете седмици от месец септември в началото на учебната година. След това колкото и малки деца да са пуснали в първа група, вече са поне на 2 и 10 месеца. Ако не, значи родителите са луди. Че в първа група се учат социални неща, къде ще пуснеш бебе на 2 и половина...
В началото на първа група (т.е. първият месец) моята беше на 2 и 10 месеца и беше сред най-малките, имаше деца на по 3 и половина.

# 113
Не, ни най-малко не говоря за първите месеци на м. септември. Става въпрос за първа градинска група в т.нар. вариант, където децата са два набора- края на по-големия и началото на по-малкия. Лесен, бърз и удобен начин да освободиш място за нови бройки в яслата и същевременно да извадиш от там децата, които иначе биха седели в нея /яслата/ до три години и девет-десет месеца.

# 114
Касита, ти на баш педагогът ли разясняваш? Много си търпелива.  Laughing

# 115
Касита, благодаря за отговора!

До колкото ми е известно, групи вариант има в твърде малко детски градини.

Преди да запиша децата в ЦДГ, имах желанието да ги пусна направо във втора група, което беше предложението и на директорката още преди аз да я попитам. И сега като е факт, започнах да се притеснявам дали съм постъпила правилно (януарчета са).
Ако имаше такава група вариант, със сигурност щеше да е по-удачно, но в нашия квартал има едно единствено ОДЗ, всичко останало е чисти ясли и ЦДГ-та...

# 116
  • shumen
Каси,да,при нас сега в яслата има деца родени януари и са още там.Личи си обаче,че са по-големи и не им е мястото там с по-малките и бебетата.

# 117
Малко off topic - Jesus (не знам защо си избрала този ник, честно казано, но това е друга тема), кога за последен път си влизала в обществена тоалетна? Особено в училище? И аз да съм, не знам дали ще искам да ходя там за нещо по-сериозно...

# 118
Малко off topic - Jesus (не знам защо си избрала този ник, честно казано, но това е друга тема), кога за последен път си влизала в обществена тоалетна? Особено в училище? И аз да съм, не знам дали ще искам да ходя там за нещо по-сериозно...
Всеки ден, горе-долу, виждам тоалетни в детска градина и училище. Да, не са тоалетните на всички детски заведения в страната, но това, което виждам, е по-хубаво от тоалетната у нас...

# 119
  • Пловдив
и ние ще сефтосаме ДГ Веселина. Бях вече на родителска среща. Всичко изглеждаше перфектно, да видим как ще тръгне. Най-вече се притеснявам от това колко често ще боледува и как ще боледува...

Общи условия

Активация на акаунт