Подготовка за ПЪРВА ГРУПА в детската градина

• 21 041
  • 180
  •   1
Отговори
# 120
Никога не съм се притеснявала за това. Може би и затова не боледува.

# 121
  • Варна
Малко off topic - Jesus (не знам защо си избрала този ник, честно казано...

Този ник, в комбинация с многоточието (израз, натоварен с големи дози досада, отегчение и леко отвращение от глупостта на събеседника) + снимката на д-р Хаус (известен с подобното си отношение към хората), иде да ни покаже, че потребителката е на върха на хранителната верига, докато всички останали са някъде под минус първото стъпало Laughing И аз сори за офф топика.

# 122
Здравейте, интересуват ме изследванията, които се дават за първа група, ето тези:

Еднократен отрицателен резултат от изследване за патогенни чревни бактерии и чревни паразити, извършено не по-рано от 15 дни преди реално постъпване на детето в детската градина;

Доколкото ми обясниха се взима проба от изпражнения и лепенка от дупето. Тази лепенка кой я слага-детски лекар, аз, специален кабинет в ХЕИ? Питам, защото трябва да направим тези изследвания на всяка цена тази сряда, педиатърката му е следобяд на смяна, а знам, че лабораториите обикновено приемат изследвания дообяд.

# 123
  • shumen
Не съм сигурна,но мисля,че и ти може да му сложиш тази лепенка.

# 124
От аптеката се взема едно стъкло и след това сутринта, преди тоалет, се лепва лепенка/тиксо на дупето и след това се залепва за стъклото. Това, заедно с контейнерче с изпражнения, се носи в лабораторията.

# 125
Sunny29, много благодаря!

# 126
Този ник, в комбинация с многоточието (израз, натоварен с големи дози досада, отегчение и леко отвращение от глупостта на събеседника) + снимката на д-р Хаус (известен с подобното си отношение към хората), иде да ни покаже, че потребителката е на върха на хранителната верига, докато всички останали са някъде под минус първото стъпало Laughing И аз сори за офф топика.
Евала, някой поне разбира. Идеята беше всички да разбират, но... явно няма как, колкото и очевидно да е нещо.

# 127
И за да съм в духа на темата, ще добавя, че моето дете не прави почти нищо сам.
Сега е на 2г и 8м, може да се храни сам, но става бавно и разлива. Не може да си обуе сам нито панталона, не може да се свали блузата ако е през главата. Мисля, че може да си свали гащите, за да се изпишка, после някак си може и да ги вдигне, но не винаги. За избърсване след голяма нужда даже няма да коментирам.
За капак, да възмутя съвсем всички, все още е със залъгалка.
Опити да я махна съм правила нееднократни следвайки всички съвети, изчитайки маса литература по въпроса, която се люшка от едната крайност в другата. Може би ще опитам да я махна следващата седмица, ако е съвсем драматично, ще разчитам на детската градина-т.е. че те ще му кажат, че не може.
Единственото хубаво е, че сме без памперс, но на обяд спи с него, макар че не се напишква.
Това е положението:) Срам и позор.

# 128
все още е със залъгалка.
Опити да я махна съм правила нееднократни
Кое точно те спря да отидеш до контейнера на излизане от вкъщи и да хвърлиш залъгалката? Кое наричаш опит? Просто отиваш и я изхвърляш. Няма повече. Това е. Детето ще я забрави след 2 дни.

# 129
Опитах. Махнах я и плачеше толкова много, че накрая повръщаше. Издържах/ме три дни.

# 130
На Jesus въобще не и е досадно, щом не и омръзна да повтаря едно и също нещо във всяка тема. Ако беше наистина отегчена от нас, нямаше да отговаря на всяка от нас по отделно! Просто изпитва нужда да се самоубеждава, колко "по-умна" е от нас. Бих казала, че това нейното е зависимост, нуждаеща се от терапия.
Вдигни малко летвата Jesus ... не се занимавай с елементарни детегледачки като нас... освен ако ти е невъзможно ...

# 131
Ох, и мен треска ме тресе-днес го отписах от яслата, че другата седмица почва градина и да има време за адаптация. Поне не се налага да правим изследвания.
Тази седмица у дома ще го уча да се облича, да се съблича сам може без блуза само.
Поръчах и адаптер за тоалетната (дано дойде навреме само, че нещо ми се видяха несеризони от сайта като звънях да се уточним  #Cussing out )
Памперси и залъгалки отдавна сме забравили, само нощем слагам едни либеро гащи за всеки случай, въпреки че сам се буди отдавна да пишка.
Да яде сам може, но зависи дали дали яденето му харесва  Close
Мен по скоро ме притеснява дали ще се разбира с дечицата словесно, дали и там ще му хареса както в яслата, отделно ,че ще са 30 деца на 2 госпожи.

# 132
Опитах. Махнах я и плачеше толкова много, че накрая повръщаше. Издържах/ме три дни.
Няма нищо лошо в това детето да плаче, ще му мине. Как иначе да порасне? Ако искаш никога да не ти плаче, трябва да му угаждаш само, да не изискваш нищичко от него, и то ще изостане в умственото си развитие доживот. Ако искаш прогрес, винаги има доза дискомфорт, която трябва да се приеме. Прибираш се с 2-годишно вкъщи и в коридора му събуваш обувките... чакай. Не го събуваш. Казваш му "Събуй се". За пръв път му е... изобщо не те отразява и тръгва към детската стая. Спираш го. Почва да реве и да се дърпа. Обясняваш му, че докато не се събуе (само при това), не може да влезе вътре. Настоятелна си и не позволяваш думите ти да отидат на вятъра. Накрая малкото се събува... бавно, но успешно. Има развитие. С цената на рев, да. Това е положението.

Няма как да има прогрес, ако няма дискомфорт. Всяко напрягане на мисълта дори е дискомфорт. Няма как да завършиш училище, ако не учиш, а не ти се учи... ама трябва. И това е. На бебето не му се седи без залъгалка. Ама няма. Точка. Ще пореве, ще я забрави. Вие, взели, че я върнали ooooh!

# 133
  • shumen
Хесус,и тука ли,бе жена.Спри се с твоите акъли и назидателния тон.Всеки сам си е решил как да си гледа детето и как да го учи на дадено нещо.
За залъгалката-ние е махнахме още на 1,6 някъде.Срязах и върха и малкия след 2-3 дни сам я хвърли и повече не я поиска.
За памперса-махнахме и дневния,и за съня още миналото лято в началото.За ДГ сме готови,само ме притеснява дали ще свикне,че до последно,т,е,до тази сутрин си ревеше сутрин в яслата.

# 134
Jesus, принципно си права, но само ПРИНЦИПНО. Някои деца реват много повече и много по-силно от други. Умна си и би била полезна, ако беше насърчаваща, а не назидаваща. Освен това изпадаш в крайности. Приятно ли ти е да разстройваш хората, вместо да им помагаш. На мен самочувствие не ми липсва, понеже много чета и знам много, и решенията ми относно моите деца са обосновани с доводи и аргументи. И поради това не ме дразниш, а почти ме кефиш, да си призная. Обаче има и други начини да споделиш опита си. Незнам каква е професията ти, но има да учиш още що се отнася до словесно изразяване и общуване!
Още от първия път да го разревавам ми се струва ненужно. Ти пробвала ли си по други начини, че толкова ревностно отстояваш твоя метод? От майчинствата и от брака си(от общуването с различни от мен хора) научих, че има повече от един начин да научиш/постигнеш нещо.

Последна редакция: вт, 01 сеп 2015, 09:09 от praschinka

Общи условия

Активация на акаунт