Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 30

• 63 245
  • 752
  •   1
Отговори
# 150
  • Телиш/Плевен
Съгласна съм, че с вагинален се гледа масово в ранна бременност, исках да кажа как е било при мен.

ПП И моето мнение за пушене и пиене по време на бременност е много крайно.
Аз те разбрах Hug но жената е много паникьосана и като прочете това, ще вземе да си помисли, че докторът, дето нищо не е видял, е прав, а той може и да не е. Та затова го написах.

# 151
Винаги трябва да се поиска второ мнение при такива случаи.. Стискам палци на потребителката.  Hug

# 152
Mimozaaaa,

Кръвен тест за бременност.  Peace

# 153
Привет на всички!Първо да пожелая успешен и усмихнат ден Heart Eyes
Незнам дали въпросът ми е тук и ако не е така ,моля да ме извините.
В вчера на 30.06 бях за първи път на лекар след положителен тест за бременност 2 дни преди очкваната менструация.Последната ми редовен цикъл е на 26.05.2015г.Идва ми през около 30-31-32 дни.
Докторът  ми каза ,че съм в 5 г.с.+0 дни и с 300 зора успя да види нещо като сакче около 3,5 мм.Иначе матката ми била удебелена.Каза ми,че за тази гестационна седмица сакчето трябвало да бъде 7 мм.Даде ми рецепта за утрогестан 2*1 бр. и ми каза да отида след 3 дни да види дали "ще стане човек от него",както се изрази.Само да кажа ,че с мъжа  ми сме бебеправили на 12 и 13 юли.
Моля ако някой има мнение да го сподели,защото направо се обърках.Вече имам 1 дете на 5 години.
Благодаря  Hug

Последна редакция: ср, 01 юли 2015, 09:45 от Radostina Filipova

# 154
За колички и по-скъпи неща помисли, че имат гаранция, която би изтекла, ако се вземат месеци по-рано.
2 години е гаранцията, как ще изтече, ако я вземеш 4 месеца по- рано ?

Това си е живо заяждане. Имах предвид, че би изтекла по-бързо! На моята количка гаранцията е една година, скоро я връщах. Ако я бях взела по-рано, то вече щеше да е изтекла!

# 155
Радостина, по това, което казваш, овулацията ти е била най-рано на 11-ти, 12-ти юни, а може би и по-късно, което значи, че бебето ти е в 4 + 4,5 г.с. Ами - много е рано още да се види нещо...

Според мен той го е изчислявал от 26-ти, но е сметнал овулация на 14-ти ден, а тя е била по-късно, та затова ти казва, че си в 5-та +, а ти вероятно си в 4+. Аз преди няколко дни видях двете  чертички, последната ми менструация беше на 31 май , а овулацията беше на 13-ти и съм в 4+3 г.с. Казаха ми, че е още твърде рано да се види нещо...   bouquet

Последна редакция: ср, 01 юли 2015, 13:07 от Snowche

# 156
Здравейте, момичета Simple Smile
Имам един въпрос. В края на 8 г.с. съм, според кантара съм напълняла с 1 килограм и половина за една седмица и половина, но не само, че не ми личи, но и някои дрехи, които носех допреди седмица, почти ми падат... Въпроса ми е, възможно ли е да тежа повече защото матката се увеличава или нещо подобно?Наистина ми е много странно това положение, защото видимо сякаш съм отслабнала даже...
ПС
Хахахах, ок, оказа се, че кантара тотално се е побъркал, извинявайте, ама се бях поуплашила Grinning

Последна редакция: ср, 01 юли 2015, 13:26 от Мегит0

# 157
Радостина, по това, което казваш, овулацията ти е била най-рано на 11-ти, 12-ти юни, а може би и по-късно, което значи, че бебето ти е в 4 + 4,5 г.с. Ами - много е рано още да се види нещо...

Според мен той го е изчислявал от 26-ти, но е сметнал овулация на 14-ти ден, а тя е била по-късно, та затова ти казва, че си в 5-та +, а ти вероятно си в 4+. Аз преди няколко дни видях двете  чертички, последната ми менструация беше на 31 май , а овулацията беше на 13-ти и съм в 4+3 г.с. Казаха ми, че е още твърде рано да се види нещо...   bouquet
благодаря много за изчерпателния отговор Heart EyesМисля ,че вече ми се изясни.
Лека бременност ти желая Hug

# 158
мами моля дайте ми съвет имам ужасно гадене със повръщане .... какво да пия или да ям за да намали гаденето ...  Sad

# 159
мами моля дайте ми съвет имам ужасно гадене със повръщане .... какво да пия или да ям за да намали гаденето ...  Sad
Изстискан лимон със сода, газирана вода, глътка бира, изброените са ми препоръчани от лекар.

# 160
Мами съжалявам ако въпроса ми е глупав но другата седмица съм за първи път на лекар да видим бебо и въпроса ми е ... как протича първия преглед при гинеколога в смисъл как ви гледа вагинално или чрез ултразвук (незнам как се казва точно)

До 12-13 седмица се гледа с вагинален ехограф само. През корема няма да се види нищо.
При мен не беше така, не ме гледаха с вагинален ехограф, само на видеозон.

# 161
  • Телиш/Плевен
При мен не беше така, не ме гледаха с вагинален ехограф, само на видеозон.
Видеозон, ехограф и ултразвук са трите наименования на един и същ апарат. Peace
Както е едно и също коремна и абдоминална ехография, вагинална и трансвагинална ехография.

За гаденето - аз имах леко и съвсем в началото, помагаше ми айрян. Peace

# 162
За колички и по-скъпи неща помисли, че имат гаранция, която би изтекла, ако се вземат месеци по-рано.
2 години е гаранцията, как ще изтече, ако я вземеш 4 месеца по- рано ?

Това си е живо заяждане. Имах предвид, че би изтекла по-бързо! На моята количка гаранцията е една година, скоро я връщах. Ако я бях взела по-рано, то вече щеше да е изтекла!
Хич не е заяждане и съжалявам, ако така е прозвучало.  bouquet
От както сме в Европ. съюз гаранцията на всичко по закон трябва да е 2 години затова обясних, че особено в случаи описани от разни майки, които по определени причини не могат да си купят каквото и да било в края на бременността не е фатално дори и да купят в 6-7 месец от бременността. Аз не съм от тия майки(нямам никакъв проблем с пазаруването рано, но купувам количка късно), но знам, че има много нетърпеливи. Та  при 2г. гаранция, както си е редно да е на всяка количка (а и не само),все тая е малко по- рано. Но няма значение така или иначе.
мами моля дайте ми съвет имам ужасно гадене със повръщане .... какво да пия или да ям за да намали гаденето ...  Sad
Изстискан лимон със сода, газирана вода, глътка бира, изброените са ми препоръчани от лекар.
Не яж млечни и глутен и ще ти намалее гаденето.

# 163

И аз съм в твоята ситуация. От няколко дни хапвам 2-3 сухара преди да стана от леглото, като изчаквам 15-20 минути, след като ги хапна и тогава ставам. Има ефект Simple Smile

# 164
Здравейте на всички искам да споделя моята радостна новина днеска бях на преглед и всичко е наред ! Бременността ми се развивала за сега добре ! Много се успокоих след като тя ми потвърди защото както ви бях споменала по горе в мойте публикации Един друг ме гледа и каза ,че нищо не вижда и както и да е минало заминало ! Сега след две седмички пак съм на преглед дано се чуе пулса!!!!! smile3504

Общи условия

Активация на акаунт