Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 30

• 63 243
  • 752
  •   1
Отговори
# 135
още едно въпросче колко от вас пушиха по време на бременноста и отразили се по някакъв начин на бебето ви ...?

Когато забременях пуших по една кутия, а мъжа ми по две.  Намалих ги до 4-5 на ден и доктора каза че са ок. Чувствах се ужасно. Броях часовете до следващата цигарка. Изпитвах вина,но ми се пушеше все повече. И не щеш ли една сутрин мъжа ми казва, че вече няма да пуши и след 2 дни ги спрях и аз. От тогава минаха 4 месеца и се чувствам чудесно. А дали пушенето се отразява на бебето...божа работа. Но си мислех, че ако не дай си боже бебето има някакъв(какъвто и да е) здравословен проблем ще съжалявам много, че съм пушила. А аз много обичах да си пуша.

Благодаря ти за отговора по принцип не пуша много или поне аз така се възприемам преди да забременея по 7-8 цигари на ден а след като съм бременна в момента по 4-5 най много

# 136
Здравейте  Simple Smile

Има ли някой с дискова херния и бременност 2 в 1? Да дадете някакъв съвет... аз съм съвсем в началото и засега се чувствам супер (поне в кръста, хехе), но ме ужасява мисълта какви болки предстоят...

Има теми по въпроса тук, но ми се иска да чуя по-актуално мнение. Благодаря!

# 137
Момичета здравейте вчера бях на преглед понеже  в неделя прокървях малко едно такова като зацапване и това беше на следващия ден нищо даже и днес ! Обаче ходих при друг лекар ,че лекарката която ми установи бременност беше в отпуск ( тя ме гледа с вагинален на 22.06.20015г  и каза че съм в 4.г.с. и при мен се е получило късна обулация защото последния ми цикъл беше на 12 май !!! Видя се плодния сак и една малка точица ) Та този другия лекар ме гледа на 29.06.2015г с коремен ехограф и каза че съм в 7г.с. и не вижда ембрион само плоден сак малко се притесник!!! Възможно ли е той да не е видял понеже през корема не може да види малкия зародиш???? Моля помогнете ми ще се побъркам  cry

# 138
  • Телиш/Плевен
За колички и по-скъпи неща помисли, че имат гаранция, която би изтекла, ако се вземат месеци по-рано.
2 години е гаранцията, как ще изтече, ако я вземеш 4 месеца по- рано ?
Точно, че гаранцията започва да тече, а ти не ползваш стоката. Peace
Аз количката затова я купих след раждането. Но всеки си преценява как да постъпи.

Mimozaaaa, напълно възможно е. В толкова ранна седмица трудно би се видяло добре през коремен ехограф. Peace Стискам палци при следващия преглед да имаш хубави новини и притесненията ти да са напразни. Hug

# 139
И аз мисля, че с коремен ехограф няма как да се види толкова рано. Трябва с вагинален да те видят. Успех

# 140
още едно въпросче колко от вас пушиха по време на бременноста и отразили се по някакъв начин на бебето ви ...?
Това, че ще родиш нормално бебе не означава, че няма да му се отрази.... отраженията понякога са в последствие.
Лале в дъжда , то аз също си купих количка след раждането и сега  не съм се засилила да купувам още, но има нетърпеливи майки, а и както четох за твоя случай по- горе не е толкова фатално и да се купи по- рано, така или иначе ще уважат гаранцията и по-късно. Peace

# 141
За колички и по-скъпи неща помисли, че имат гаранция, която би изтекла, ако се вземат месеци по-рано.
2 години е гаранцията, как ще изтече, ако я вземеш 4 месеца по- рано ?
Точно, че гаранцията започва да тече, а ти не ползваш стоката. Peace
Аз количката затова я купих след раждането. Но всеки си преценява как да постъпи.

Mimozaaaa, напълно възможно е. В толкова ранна седмица трудно би се видяло добре през коремен ехограф. Peace Стискам палци при следващия преглед да имаш хубави новини и притесненията ти да са напразни. Hug

Нямам никакви симптоми освен ,че ме болят гърдите и ми наедряха и усещам леко придърпване ниско долу! Казах това на лекаря и той ми каза това не са симптоми трябва да ти става лошо да ти се гади ! Нез нам сега на кого да вярвам на Лекарката която ме видя вагинално о ми потвърди или на този дето каза че вида сак но не и бебе и че това не са ясни признаци на бременност които му казах! Защото той ме попита как се чувствам !

# 142
  • Телиш/Плевен
Не ходи повече при този лекар, това е моят съвет. Peace
Симптоми на бременност има различни, има жени и без симптоми. Не може така с лека ръка да се правят изводи, общовалидни за всички бременни. За мен това е несериозно отношение, съжалявам. Stop

gundie, аз затова казвам, че всеки си преценява кога какво да купи. Гаранция не виждам как ще уважат по-късно, има си записана дата, на която купуваш продукта и си пише, че важи до същата дата следващата или по-следващата година (или след 10 години). Peace

# 143
И аз мисля като Лале в дъжда. Всяка бременност е различна и не може да се каже какви симптоми трябва да имаш. Не ми е ставало лошо, нито ми се е гадило. Само ми се спеше мнооого повече от обикновено. И през коремен ехограф няма какво да види в толкова ранна седмица. Мен АГ ме гледаше до 13та седмица с вагинален. Не ходи повече при този самозван "доктор". И не забравяй, че спокойствието е много важно. Лека бременност!

# 144
И аз мисля като Лале в дъжда. Всяка бременност е различна и не може да се каже какви симптоми трябва да имаш. Не ми е ставало лошо, нито ми се е гадило. Само ми се спеше мнооого повече от обикновено. И през коремен ехограф няма какво да види в толкова ранна седмица. Мен АГ ме гледаше до 13та седмица с вагинален. Не ходи повече при този самозван "доктор". И не забравяй, че спокойствието е много важно. Лека бременност!
Обадих се на другата лекарка и в четвъртък е на работа ще ида пак при нея да ме види ! Искам да питам не е ли много опасно да те бъркат всеки път отдолу ????

# 145
Ако вагиналния ехограф крие рискове няма да се прилага при всички бременни до 12-13та седмица. 

# 146
Мен от самото начало са ме гледали с коремен ехограф и нито 1 път досега с вагинален. С коремен също може да се види.

Относно пушач, който пуши по 7 цигари на ден, това за мен не е активен пушач, а такъв, който пуши за кеф с кафенцето, т.е спокойно може да ги спре.
Воля се иска, само воля!
Никога не бих вредила на бебето си, ама никога и то съвсем умишлено.

# 147
  • Телиш/Плевен
Мен от самото начало са ме гледали с коремен ехограф и нито 1 път досега с вагинален. С коремен също може да се види.
Може, разбира се, но е по-трудно и не всеки лекар би видял добре. Peace Май имаше значение и ако жената е по-пълна, но не съм напълно сигурна. Повечето лекари предпочитат вагиналния ултразвук в ранна бременност, защото при него образът е по-ясен. Но "повечето" съвсем не значи "всички".

Мнението ми за пушенето по време на бременност е много крайно и затова предпочитам да си замълча. Peace А и аз самата не съм пушач, дори нямам идея какво е да пушиш, така че може би не съм аз човекът, който трябва да съди когото и да било.

# 148
Съгласна съм, че с вагинален се гледа масово в ранна бременност, исках да кажа как е било при мен.

ПП И моето мнение за пушене и пиене по време на бременност е много крайно.

# 149
Благодаря ви Момичета за ОТГОВОРИТЕ   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт