Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 30

• 63 355
  • 752
  •   1
Отговори
# 360
Пиша резултата от прегледа - оказа се че имам хематом, и плацентата е прекалено ниска. Доктора ме изпраща спешно в болница да ми слагат системи.

# 361
  • Пловдив
Бременна съм в 11 гестационна седмица засега всичко е наред и нямам много оплакания само умора и от време на време леки болки в кореми нормално ли е да нямам други оплаквания? и още един въпрос задължително ли се прави фетална морфология или гинеколожката трябва да ви прати,ако има проблеми гинеколожката вижда ли ги? извинявам се ама съм малко паника  Hug
Феталната по принцип е по желание.Болките са нормални са началото на бременността,следящия лекар също ще види ако има проблем.Аз правих втора само и то по мое желание,за трета се чудя все още,въпреки че съм 27+ седмица

# 362
Бременна съм в 11 гестационна седмица засега всичко е наред и нямам много оплакания само умора и от време на време леки болки в кореми нормално ли е да нямам други оплаквания? и още един въпрос задължително ли се прави фетална морфология или гинеколожката трябва да ви прати,ако има проблеми гинеколожката вижда ли ги? извинявам се ама съм малко паника  Hug
Феталната по принцип е по желание.Болките са нормални са началото на бременността,следящия лекар също ще види ако има проблем.Аз правих втора само и то по мое желание,за трета се чудя все още,въпреки че съм 27+ седмица
Благодаря ти много

# 363
  • Варна

Не мисля, че следящите АГ биха могли да забележат някои увреждания. Първата ми бременност я следеше единствено АГ  , като феталната морфология беше "бонус" към женските консултации. Родих първото си дете с увреждания, които е можело да се видят без проблеми от специалист. За втората бременност вече знаех какво трябва да правя и къде.

Така че,Gerinka20 по-добре си направи феталните морфологии и бъди спокойна  Hug

# 364
Аз лично не съм правила ФМ в първи триместър, знаех за нея, но и двамата лекари, при които се следя не ме пратиха да я правя.  Направих тази във втори триместър. Сега съм вече в 8-ми месец, пропуснах и последната.

Ето линк с повече инфо :
http://www.mc-markovs.com/index.php?option=com_content&task= … 45&Itemid=100

Леко бременеене  Hug

# 365
Благодаря Ви момичета на 30 съм на преглед и ще говоря с гинеколожката ми.А във Варна бихте ли ми препоръчали къде да отида за фетална морфология?

# 366
Може ли някой да ми даде линк с инфо кои прегледи по ЖК в последния триместър са задължителни?
Знам,че по преценка на лекаря може да се направят допълнителни + изпращане при специалист, но искам да видя основните, които се полагат.
Благодаря  Hug

лаленце  Hug   bouquet

Последна редакция: вт, 21 юли 2015, 11:50 от L0v3d

# 367
  • Телиш/Плевен
Програма Майчино здравеопазване по НЗОК:
Скрит текст:
1. Пълни кръвни изследвания, СУЕ, урина и кръвна захар - пускат се при първо посещение, в пети, в осми лунарен месец и 45 дни преди ВТР.

2. Измерване на кръвно налягане - всеки лунарен месец, а в последните два - по 2 пъти в месеца.

3. Определяне на кръвна група - еднократно при първо посещение или до третия лунарен месец. Ако е Rh(-) АТ се изследват до 12, до 20 и до 28 г.с. - Coombs.

4. Цитонамазка при първо посещение ако желае пациентката.

5. Влагалищен секрет при първо посещение и в девети лунарен месец.

6. Измерване на ръст, тегло и тазометрия - при първия и всеки следващ път, а в девети и десети лунарен месец по два пъти.

7. Изследване за Хепатит В, сифилис, СПИН (ако желае пациентката) при първо посещение.

8. Гинекологичен статус - при първия преглед, в четвъртия лунарен месец, а останалите са по преценка.

9. Сърдечна дейност на плода - от пети до осми лунарен месец - еднократно, а в девети и десети лунарен месец - на 14 дни. Отнася се за еднократно слушане, а не за NST.

10. Акушеркса ехография - в третия и петия лунарен месец. Следващите са по преценка и не се поемат от НЗОК. При наличие на допълнителни заболявания и възраст над 35 години се полагат допълнително две ехографии. Ако възрастта е под 20 г. - една допълнителна ехография.

11. На диабетички се полагат до три профила до трети, шести и седми лунарен месец.

12.От 7-ми до 42-ри ден след раждането всяка родилка има право на преглед с УЗИ и пускане на кръв и урина еднократно.

От първия преглед по НЗОК по програма "Майчино здравеопазване" до 42-ри ден след раждането за прегледи, изследвания и направления за специалисти, както и издаване на болнични листи и направления за ЛКК от консултацията, когато пациентката е с предварително записан час, не се заплаща нищо.
Линк за сваляне на цялата програма.

# 368
Благодаря Ви момичета на 30 съм на преглед и ще говоря с гинеколожката ми.А във Варна бихте ли ми препоръчали къде да отида за фетална морфология?

http://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=857554.0

# 369
  • Варна

Във Варна единствено бих се доверила на Д-р Давидков. Сега съм бременна, ако се развие бременността, той ще е човека. Но той иска да се отиде от рано при него. Има важни маркери, които се следят още в ранни седмици. Предната бременност не го бях "открила" и ми се налагаше да пътувам до София. Има теми по въпроса за феталната морфология във Варна. Успех ти желая!

# 370
Нормално ли е по време на бременноста (за мен е първа бременност) да имам честа смяна на настроенията .... по принцеп не съм ревлива (ако седна да рева ще рева примерно 30 мин и това е ) докато сега от близо месец постоянно рева дори и за най малкото примерно гледам някаква сладка снимка на майка и дете и почвам да рева ... все неща от тоя род .... По принцип съм с тревожно паническо разтройство и тези неща ме карат съвсем да си мисля че полудявам (като най много ме е страх да не развия БАР или шизофрения) ... и другото което е честата смяна на настроенията ми веднъж че няма да мога да гледам детето си защото няма да съм способна защотот сигурно ще откача ... и все някакви отчйващи мисли .... 
ПП. ако има майки от вас които са били със ПР ще съм благодарна да изразят мнение ... Само да оточна че не пия нищо (никакви успокоителни или антидепресанти )

# 371
Нормално ли е по време на бременноста (за мен е първа бременност) да имам честа смяна на настроенията .... по принцеп не съм ревлива (ако седна да рева ще рева примерно 30 мин и това е ) докато сега от близо месец постоянно рева дори и за най малкото примерно гледам някаква сладка снимка на майка и дете и почвам да рева ... все неща от тоя род .... По принцип съм с тревожно паническо разтройство и тези неща ме карат съвсем да си мисля че полудявам (като най много ме е страх да не развия БАР или шизофрения) ... и другото което е честата смяна на настроенията ми веднъж че няма да мога да гледам детето си защото няма да съм способна защотот сигурно ще откача ... и все някакви отчйващи мисли .... 
ПП. ако има майки от вас които са били със ПР ще съм благодарна да изразят мнение ... Само да оточна че не пия нищо (никакви успокоителни или антидепресанти )

На скоро бях попаднала на подобна тема. http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=846945.0

Пиши в търсачката или влез във форума "Здраве и зравословни проблеми".

# 372

На скоро бях попаднала на подобна тема. http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=846945.0

Пиши в търсачката или влез във форума "Здраве и зравословни проблеми".

аз също съм попадала на тази тема но личния ми лекар както гинеколога и психолога който посещавам изрично ми забраниха да пия всякакви хапчета  Cry затова се опитмам да се стегна но понякога е непоносимо ...

# 373
Какви са тези хапчета, каво е това чудо. Разбира се, че е нормално. Сменяне на всякакви настроения се дължи на хормоните. Докато бях бременна се разревах на паленето на олимпийския огън  Crazy, а като гледах "Земята преди време" се разревах към 20 пъти само първите 10-15 минути от филма. Въобще никакви хапчета и глупости.

# 374
Здравейте,
В съвсем ранна бременност съм. 6 г. с. Искам да ви попитам кога е нормално да престанат болките, по-скоро придърпванията около ячниците? До момента съм ги усещала леко, нез силни болки и не съм пиша нито веднуж хапче. Но от вчера вече не ги усещам, това нормално ли е? На всякъде чета, че е нормално да ги има, но ако намалеят?
Да спомема отново, и че нямам силно гадене, без повръщане съм и много кека сънливост.

Общи условия

Активация на акаунт