Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 30

• 63 330
  • 752
  •   1
Отговори
# 375
Всичко е наред. Понякога има болки, друг път не. Ако са силни се търси лекар. Като нямаш болки, повръщане и друго, можеш само да се радваш. И пак няма гаранция, че след 2 седмици няма да ти се доповръща например, при всеки е различно, при някои хич, при други по много.
 Wink

# 376
Здравейте,
В съвсем ранна бременност съм. 6 г. с. Искам да ви попитам кога е нормално да престанат болките, по-скоро придърпванията около ячниците? До момента съм ги усещала леко, нез силни болки и не съм пила нито веднуж хапче. Но от вчера вече не ги усещам, това нормално ли е? На всякъде чета, че е нормално да ги има, но ако намалеят?
Да спомема отново, и че нямам силно гадене, без повръщане съм и много кека сънливост.

# 377
  • Варна
Здравейте,
В съвсем ранна бременност съм. 6 г. с. Искам да ви попитам кога е нормално да престанат болките, по-скоро придърпванията около ячниците? До момента съм ги усещала леко, нез силни болки и не съм пила нито веднуж хапче. Но от вчера вече не ги усещам, това нормално ли е? На всякъде чета, че е нормално да ги има, но ако намалеят?
Да спомема отново, и че нямам силно гадене, без повръщане съм и много кека сънливост.

Здравей!
При мен са така, ту се усилват , ту намалят. Тези дни намаляха. Нормално е да ги има, нормално е и да намалеят.  А за гаденето, бях се притеснила, че го няма в началото на 6-та седмица и ето, че от два дена се чувствам ужасно. Така че не е късно за симптоми, което обаче не означава задължително, че трябва  да ти се гади било то силно или слабо  Hug

# 378
Здравеѝте.Искам да попитам някоя от вас ползвала ли Одорекс по време на бременност?Преди да забременея го ползвах и бях много доволна,но от както разбрах,че съм бременна го спрях.

# 379
Здрвейте,
преди два дни ми потвърдиха, че съм бременна. Дадоха ми амбулаторен лист, на който немога да разчета някой неща. Ако някой от вас разбира, ако може да ми кажете. Пише следното:
Матка мл 1-2 бременност, останалия статус-бо. От УЗИ-гс-16-ММ-5.5 гс.
Пиша ви дословно, както ми в написано.

# 380
Здрвейте,
преди два дни ми потвърдиха, че съм бременна. Дадоха ми амбулаторен лист, на който немога да разчета някой неща. Ако някой от вас разбира, ако може да ми кажете. Пише следното:
Матка мл 1-2 бременност, останалия статус-бо. От УЗИ-гс-16-ММ-5.5 гс.
Пиша ви дословно, както ми в написано.
матка , маточна лигавица 1-2 бременност, останалия статус - без особенности. От ултразвуковото изследване- гестационен сак -16 мм- 5,5 гестационна седмица

# 381
матка , маточна лигавица 1-2 бременност, останалия статус - без особенности. От ултразвуковото изследване- гестационен сак -16 мм- 5,5 гестационна седмица

Евала!  smile3501  Mr. Green

# 382
Здравейте момичета,

Отдавна не съм писала тук, а и много неща съм забравила от предишната бременност, затова срм, не срам ще попитам....
Моля кажете ми
1. как бих могла да си взема болничен - ако съм записана на женска консултация
2. от кога мога да се запиша на женска консултация. Моят лекар е в отпуск, а и неговата практика е изцяло частна и мисля, че не може да ми дава болничен.

Много благодаря предварително на всяка от Вас за отговора

# 383
Здравейте момичета,

Отдавна не съм писала тук, а и много неща съм забравила от предишната бременност, затова срм, не срам ще попитам....
Моля кажете ми
1. как бих могла да си взема болничен - ако съм записана на женска консултация
2. от кога мога да се запиша на женска консултация. Моят лекар е в отпуск, а и неговата практика е изцяло частна и мисля, че не може да ми дава болничен.

Много благодаря предварително на всяка от Вас за отговора
на ЖК може да се запишете при лекар, който има сключен договор с НЗОК, мисля, че 12 седм. Иначе на частно може да се следите, където искате. Всеки лекар може да издава болничен , при Вас, обаче за по - дълъг болничен, ако Ви следят на частно, ще Ви изпратят някъде след това  на ЛКК, за продължение на болничния

# 384
Здравейте.Във връзка с болничните,знаете ли дали може да се издаде болничен с предна дата,т.к. ще ходя на преглед на 03.08,а счетоводителката ми каза да си взема от 10.08,а проблема е че лекарят ми не е в моя град.

# 385
При мен записването на ЖК по касата го направих някъде към 8 г.с. и започнаха от там да ми дават болнични още към 9-10 г.с.

# 386
Благодаря на всички за бързите отговори. По скоро моята идея е за записване на женска консултация към някоя болница (Майчин дом, Шейново, Вита) и питането ми е дали от там мога да ползвам дълъг болничен?

# 387
Благодаря на всички за бързите отговори. По скоро моята идея е за записване на женска консултация към някоя болница (Майчин дом, Шейново, Вита) и питането ми е дали от там мога да ползвам дълъг болничен?
Аз се записах при д-р Клисурски в Майчин дом и той ми издава болничните, 30-дневни  Peace

# 388
Да можете, дълъг болничен се издава с ЛКК, какъвто тези болници имат.

# 389
Здравейте,
дано не ви се стори много глупав въпроса ми, но не намирам точна информация.
В 6 г. с. съм и съм с гел на ноктите + гел лак, правя си го от години, имам здрава плочка, но така си харесвам повече ноктите.  Въпроса ми е тези продукти влияят ли на плода, трябва ли да си сваля гела и да остана с обикновен лак?

Общи условия

Активация на акаунт