Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 30

• 63 328
  • 752
  •   1
Отговори
# 390
Лекарите казват, че е необходимо, когато жената влезе да ражда да бъде без лак, защото гледат цвета на ноктите, т.е ако посинеят например не е на добре. Така че като влезеш в 9 месец трябва да ти махнат гела, че не се знае кога ще започне раждането.
Повечето жени се лакират и боядисват през цялата бременност, не мисля, че ще ти навреди, но ти си решаваш.

Аз лично избрах за себе си да не използвам лак, боя и нищо подобно, докато съм бременна. Обаче малко са толкова примерните жени.
Масово смятат и че 1 биричка или винце не е проблем, но аз не бих си го позволила никога.

# 391
Какво общо има пиенето на бира/ вино, с лакирането и боядисването?  ooooh!
Това, че си бременна, не означава, че трябва да се занемариш и да не поддържаш външния си вид. Няма какво да му стане на бебето от това, че се лакираш, както и от това че се боядисваш.

# 392
До сега не съм чула да имало проблеми от лакиране. Ама има някои вманиачени бременни.. всеки сам си решава, но лакиране, боядисване няма как да навреди на бременната. Преди може да са слагали мн химии, но сегашната качествена козметика е щадяща.

# 393
Обаче малко са толкова примерните жени.

Joy Това ме развесели истински. Аз предлагам, докато една жена е бременна, да спре да се гримира, сресва и въобще да не се къпе. Какви са тези разкрасителни процедури  Crossing Arms. И най-важното, никакво скубане на вежди, че болката може да причини контракции!

# 394
Това, че една жена не е лакирана не означава, че е занемарена. Аз бели коси нямам, така че и за боядисването се отнася.

Смейте се колкото си искате, според мен е вредно и боите и лаковете съдържат химикали. Защо не си боядисвате малките бебета или деца?

ПП Не ми се спори с вас, знаех си, че ще се включат някои да се правят на интересни. Изказах си мнението на поста на потребителката и стоя зад него.

# 395
Никой не се прави на интересен. Как според теб лакът от ноктите стига до бебето в утробата?

# 396
Никой не се прави на интересен. Как според теб лакът от ноктите стига до бебето в утробата?
Скрит текст:
"Дори и ако не нарочно вдишвайте изпаренията от твоя лак за нокти , малки количества от тези химикали могат да влязат вашата система , минаваща на бебето , което носите . Тези газове могат да причинят увреждане на мозъка , мъжки стерилитет и дори смъртни случаи . "
http://www.childrenparenting.com/bg/babies/baby-safety/1019002811.html

http://www.beu.bg/%D0%B1%D0%B5%D0%B7%D0%BE%D0%BF%D0%B0%D1%81%D0% … B0-news12038.html

http://www.politika.bg/article?id=17989

http://temadaily.bg/publication/1014-%D0%92%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0 … 0%BA%D1%82%D0%B8/

http://woman.-spam082-/n/lakut-za-nokti-vredi-na-zdraveto.15849.html

И нека не обръщаме темата за и против това и онова. Всеки си има възгледи.

# 397
  • Телиш/Плевен
http://doctoronline.bg/articles/6997/Promenite-v-noktite-i-kosat … prez-bremennostta

По принцип човек не може да се опази от всичко. Всеки преценява от какво, доколко и дали да се пази. Действително има доктори, които твърдят, че спирането на цигарите е по-опасно за бременната, отколкото пушенето по 1-2 на ден. Вече дали ще послушаш този доктор или друг (или себе си) - това е личен избор. Peace

И нека не обръщаме темата за и против това и онова. Всеки си има възгледи.
Peace

# 398
Точно така. Не малко са споровете дали 1 или няколко цигари ще навредят, дали това, дали онова. Всеки си знае.

Аз за себе си съм решила да използвам възможно най - малко химии и неща, за които дори само е загатнато, че са вредни, докато съм бременна.
Иначе и се лакирам и се боядисвам и си пия, че и пушех преди.

На самата потребителка й казах, че надали ще й навреди гела, но тя ще си реши все пак.

# 399
Правя последен коментар по темата, за да спра със спама.
Разни статийки, писани от незнайно кой в интернет не чета и съответно не ме интересува информацията, която носят. Хората запълват дупките в сайтовете си с текстове, писани колкото да има нещо.

Ако лакът за нокти има каквото и да било въздействие върху бебето (което между другото е доста защитено в утробата), не ми се мисли, как ли му се отразява една разходка из центъра на София или пресичане на Орлов мост например  Laughing

А сравнението на лакиране с пиене на бира и пушене ми е безумно, сори!

# 400
  • Телиш/Плевен
Сравнението е между съветите на лекарите, не между действията. Peace Защото, ако тръгнем да спорим дали са вредни цигарите по време на бременност, ще се намерят хора (и лекари), които твърдят, че по-вредно е спирането, защото причинява стрес на организма. И те също ще си аргументират позицията.

Козметиката може да е щадяща, но това не я прави безвредна. Не я прави и смъртоносна, разбира се. Peace Затова е личен избор дали да се въздържаме от нея или не. Сиси се аргументира, защото беше зададен въпрос. Не видях да съветва някого да постъпва като нея.

Че въздухът в София (и не само) е мръсен и в някаква степен опасен за здравето, е ясно на всички. Има изследвания, че замърсеният въздух може на навреди на плода, но няма да давам повече линкове, защото не е нужно да убеждавам никого в каквото и да било. А и няма как да спрем да дишаме, че да предпазим бебето напълно. Казах вече, че не можем да се опазим от всичко.

Сега ще дам още един безумен пример, ама така ми е тръгнало днес. Същото е и със суеверията. За много от вас те са нелепи и глупави. Но има хора (особено бременни жени), които стриктно спазват това или онова. И имат причина да го правят. За тях причината е основателна, за другите - безумна. И всеки е прав, но не може да убеди другия в правотата си.

# 401
Момичета, много благодаря за изказаните мнения по въпроса. Ясно е, че всеки преценява за себе си.
И все пак - аз се интересувах не за обикновен лак, а за ПОКРИТИЕ НА НОКТИТЕ С ГЕЛ + гел лак. Тези продукти се пекът с лампа, и никъде не открих този вид химия дали вреди. При тази процедура едтественият нокът се пили много и гелът е по-близо до кожата. Не искам се вманиечавам просто до сега не съм намирала отговор на този въпрос. Simple Smile

# 402
  • Телиш/Плевен
Sahara26, от нас трудно ще получиш конкретен и адекватен отговор на въпроса ти. Confused Ние не сме специалисти, а тези, които са, не знам доколко са запознати с влиянието на конкретните продукти и процедура по време на бременност. С други думи - вероятно лекарят ти ще ти каже да не го правиш, а маникюристката ще те убеждава, че няма нищо страшно. Не знам кого да питаш, а още по-малко - кого да послушаш. Ако искаш мнение - аз не бих се подложила на това. Но трябва да знаеш, че аз и по принцип избягвам почти всякаква козметика (което, днес разбрах, че ме прави занемарена жена Sad), така че моето мнение няма как да е меродавно. Съжалявам, че не мога да помогна. Confused

# 403
Здравейте!  От една седмица на сам чувствам много умора. Понякога се изнервям буквално от нищо, просто няма причина.  От два дни се чувствам буквално като парцал.  Нямам желание за нищо. Постоянно ми се спи и искам да лежа???  Сутрин ставам и докато не си изпия кафето изобщо не знам какво ми се случва, а след това веднага започва да ми се спи... и така цял ден ми се спи! Не правя нищо, а се чувствам скапана.  Работата ми не е тежка! Снощи съм спала 10 часа , ставам днес изморена и ми се спи?!?
 Rolling Eyes  Rolling Eyes  Rolling Eyes Според Вас на какво се дължи това???? ooooh!

# 404
Напълно подкрепям Сиси! Има какво да му стане на бебето от лака, а на вас явно ще ви стане нещо ако не сте лакирани!  ooooh!
И през двете си бременности не използвах лак за нокти и намалих до минимум козметиката като цяло. Аз съм страстен почитател на красивите женски ръце и крака с или без лак. Също обичам дълъг маникюр, и мога да си го позволя. Но както казах съвсем умишлено спрях лака, скъсих дължината. Просто продължих да имам красиви ръце и крака без лак в името на моите деца, защото всякакъв контакт с химия не е приемлива за мен в този периоди от живота ми.
Косата си я оцветявам съвсем натурално през няколко месеца.
Изобщо не смятам, че една жена е занемарена ако не се лакира, боядисва и всякакви такива "разкрасителни процедури". Може би ви липсва самочувствие или имате доста ниско мнение за себе си без лак.  Mr. Green
Дори звучи нелепо и смешно!

Общи условия

Активация на акаунт