Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 30

• 63 320
  • 752
  •   1
Отговори
# 405
  • Телиш/Плевен
A_n_g_e_e_l_2_8, вероятно се дължи на бременността. Лекарят ти какво мисли по въпроса?
Аз не работех по време на моята бременност (т.е. не е имало от какво да се изморявам) и въпреки това постоянно ми се спеше. И си спях. При повечето жени сънливостта май е само в начална бременност, но при мен си беше до раждането.

Анонимен, както стана ясно и аз не съм върл почитател на козметиката, но не е редно така да се нападат другите. Peace Макар че, признавам, малко се засегнах от това, че щом една жена не използва козметика, значи е занемарена. Но пък в крайна сметка всеки има право на мнение, а и не можем да се харесаме на всички. Сега вероятно ще последват отговори на твоя пост и темата ще стане бойно поле... Хубаво е да сме толерантни един към друг. Няма как всички да мислим по един и същ начин. Peace

# 406
А въздухът в големите градове, газовете от автомобилите, Е-тата в храните, химиите в плодовете и зеленчуците, а облъчването от телефони и компютри,тях как ги избягвате, или всички сте в гората? Редовно срещам бременни, които тъпчат баници и вафли, но обясняват как са спрели всичко вредно в името на бебето. Приемам жена да прави каквото си иска, докато е бременна, но не и такава, която дава съвети и мнение без да и е поискано и най-вече да критикува. Големи светици, голямо нещо.

# 407
Не става въпрос за това, че използването на лак е признак на поддържаност, а вманиачаването на някои бременни. Чувала съм какви ли не глупости от това да не използваш лак, през "не си кръстосвам краката" до "къпя се със студена вода, че горещата била вредна" (през зимата).
И факта, че не използването на лак за нокти те прави "примерна", а останалите - не добри майки.
Аз по време на бременността си не понасях никакви силни миризми, та щом се налагаше да си сложа лак, си слагах маска.

# 408
  • Телиш/Плевен
А въздухът в големите градове, газовете от автомобилите, Е-тата в храните, химиите в плодовете и зеленчуците, а облъчването от телефони и компютри,тях как ги избягвате, или всички сте в гората?
Ето тук е голямата разлика - тези неща не могат да се избегнат, поне в съвременния начин на живот. А лаковете, вафлите, баничките, бирата, цигарите и т.н. - могат, нали? Но е въпрос на личен избор. За 17-ти път да кажа, че колкото и да се старае човек, от всичко не може да се опази. Но от нещата, които са въпрос на избор - може, стига да иска.

щом се налагаше да си сложа лак, си слагах маска.
Това съвсем не го разбирам (кой и защо би наложил такова нещо)... newsm78
За суеверията казах вече - за теб може да са глупост и мания, за друг са си съвсем сериозно нещо и е хубаво да се уважава и чуждото мнение. Конкретно за горещата вода да кажа, понеже аз допреди да забременея, се къпех все с много гореща - къпала съм се с хладка вода (включително и зимата), защото от горещата получих контракции на два пъти. Peace

Разбирам, че сте бременни и хормоните ви бушуват, но наистина ми се иска да сте по-толерантни една спрямо друга. Понякога има какво да се научи и от чуждата гледна точка. Peace Светици тук няма.

# 409
Мислех да не пиша нищо.Мислех,че след 2 -3 коментара темата ще приключи Tired НЕискам да влизам в спорове и за защитавам страна.Само ще кажа,че специално лаковете съдържат ацетон ,а повярваите ми изобщо не е полезен.Работя в фирма където се използва ацетон.Миналата седмица реших да се лакирам и така ме удари миризмата в носа...Естественно има мами който не са толкова чувствителни от към миризми.Това е само мнение
 Сега моля ви момичета да спрем спора Hug Не сме тук да се караме или да спорим.Всеки е прав за себе си.Момичето сигурно съжали за дето е попитало #Crazy Тук сме да си помагаме и с опит и да се подкрепяме а не да се караме  Hug хайде и без повече спорове нали  Heart Eyes

# 410
Здравейте момичета, вчера видях двете чертички, но не смея да се зарадвам все още. Притесняваме това,че  в следобедните часове започва де ми се покачва температурата към 37,0 37,1- 37,4 Това повод за притеснение ли е или е нормално. На лекар още не съм ходила, защото е мн. рано. Мисля да отида след два седмици. Благодаря ви момичета. Извинявам се ако не пиша на правилното място

# 411
  • Телиш/Плевен
malkata0000, честито и лека бременност ти желая!  bouquet
Освен температурата, чувстваш ли някакво неразположение? Главоболие, отпадналост? Ако е само температурата, е нормално. Ако не е - хубаво е да се консултираш с лекар. При много бременни се повишава температурата и ако няма някакво друго придружаващо неразположение, няма повод за притеснение. Peace

# 412
Моля ако някой разбира какво означава и по-важно дали е опасно (в 5 та г.с. съм и имам час при лекар на 30, когата ще съм в 6 г.с.)

FT 3 ( свободен Т3 )   4.93   pmol/l   3.10 - 6.80
FT 4 ( свободен Т4 )   16.83   pmol/l   12.00 - 22.00
TSH ( Тиреотропен Хормон )   2.310   mIU/l   0.27 - 4.20
anti Tg и anti TPO ( ТАТ и МАТ )   *   Профил   Виж по-долу
anti Tg ( TAT )   382.50   IU/ml   < 115
anti TPO ( MAT )   31.43   IU/ml   < 34

# 413

щом се налагаше да си сложа лак, си слагах маска.
Това съвсем не го разбирам (кой и защо би наложил такова нещо)... newsm78
За суеверията казах вече - за теб може да са глупост и мания, за друг са си съвсем сериозно нещо и е хубаво да се уважава и чуждото мнение. Конкретно за горещата вода да кажа, понеже аз допреди да забременея, се къпех все с много гореща - къпала съм се с хладка вода (включително и зимата), защото от горещата получих контракции на два пъти. Peace

Да, налагаше ми се. По принцип не се лакирам, защото не ми се занимава, но, когато има повод, смятам, че си е задължителен аксесоар.
Никой не е казал, че горещата вода е полезна по време на бременност, но също толкова вредно е и къпането със студена. Нима няма оптимален вариант?
И не съм бременна!  Peace
Извинявам се за спама.

# 414
Благодаря за бързия отговор  Hug по-спокойна съм. Засега само това е с покачването на Т , други симптоми нямам засега , а до кой месец ще е така с повишената Т

# 415
  • Телиш/Плевен
Благодаря за бързия отговор  Hug по-спокойна съм. Засега само това е с покачването на Т , други симптоми нямам засега , а до кой месец ще е така с повишената Т
При всеки е различно. При мен беше до към третия месец. Peace

# 416
А нещо мога ли да взимам като парацетамол например или такава температура не се сваля ?

# 417
  • Телиш/Плевен
А нещо мога ли да взимам като парацетамол например или такава температура не се сваля ?
Затова те питах за неразположения, защото ако имаш, е хубаво да те прегледа лекар и да прецени състоянието ти  и какво можеш да пиеш. Ако се чувстваш добре, няма защо да я сваляш. За медикаменти не мога да изкажа мнение, защото не съм взимала. Все пак си мисля, че и най-безобидните лекарства трябва да се пият след консултация с лекар. Peace

Моля ако някой разбира какво означава и по-важно дали е опасно (в 5 та г.с. съм и имам час при лекар на 30, когата ще съм в 6 г.с.)

FT 3 ( свободен Т3 )   4.93   pmol/l   3.10 - 6.80
FT 4 ( свободен Т4 )   16.83   pmol/l   12.00 - 22.00
TSH ( Тиреотропен Хормон )   2.310   mIU/l   0.27 - 4.20
anti Tg и anti TPO ( ТАТ и МАТ )   *   Профил   Виж по-долу
anti Tg ( TAT )   382.50   IU/ml   < 115
anti TPO ( MAT )   31.43   IU/ml   < 34
Тук не знам дали някой може да ти помогне, можеш да питаш в тази тема. Hug

Последна редакция: сб, 25 юли 2015, 22:45 от Лале в дъжда

# 418
Здравейте момичета Simple Smile След + тест и 5-6 дни закъснение ходих на преглед, но нищо не се видя, както си и мислех понеже е рано (въпреки, че тайничко си се надявах) но отидох понеже преди известно време имам един спонтанен аборт и исках да ми изпише някъкви хапчета. Докторът ми изписа Дуфастон и магнезий ( biolectra magnesium) обаче разбрах, че магнезий не било хубаво да се пие в толкова ранен етап от бременноста. Ще ви бъда благодарна ако някой знае нещо по въпроса.

# 419
  • Телиш/Плевен
Ако нямаш доверие на лекаря си, се консултирай с друг. Peace
Аз бих се доверила, едва ли ти го е изписал ей така. На мен например не са ми предписвали нито магнезий, нито Дуфастон.

Общи условия

Активация на акаунт