Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 30

• 63 312
  • 752
  •   1
Отговори
# 420
Дени, аз съм на дуфастон от момента, в който разбрах, че съм бременна, а магнезий ми изписаха към втория месец. Аз също съм с аборт и превантивно пия хапове, въпреки че към момента всичко е ок. Магнезият много отпуска корема и в началото не е вреден. Чела съм, че в по-напреднала бременнос изписват други лекарства, но в началото много помага, особено ако имаш болки Simple Smile

# 421
Не е проблем да се пие магнезий. Изписват го в ранна и не ранна бременност. Отпуска маточната мускулатура и по този начин предотвратява болки и контракции.

# 422
Много ви благодаря момичета :* И аз към момента се чуствам добре и нямам никакви оплалвания, но исках за всели случай да ми изпише нещо. Отново много ви благодаря Simple Smile

# 423
Здравейте, момичета. Днес си измерих телесната температура, в 6,5 г. с. съм. Температурата ми беше 36.9, това нормално ли е?

# 424
Сахара, а защо си мериш температурата? Ако се чувстваш добре, значи всичко е наред Simple Smile

# 425
Здравейте, момичета. Днес си измерих телесната температура, в 6,5 г. с. съм. Температурата ми беше 36.9, това нормално ли е?

Да, не се тревожи.

# 426
  • Пловдив
Моята по принцип си е 36-37 нормална. Нормално е в началото на бременността да се повиши, но за притеснение е над 37.8-38 градуса.

# 427
Сахара, а защо си мериш температурата? Ако се чувстваш добре, значи всичко е наред Simple Smile

Чувствам се повече от добре, просто попаднах на подобен въпрпс във форума и реших да проверя своята.
Благодаря за отговорите. Simple Smile

# 428
Здравейте , имам следния въпрос . Правих си кръвен тест за бременност на 3 ден от закъснението на цикъла , според мен това е 4 седмици и 3 дни , резултата е 1009 , което отговаря на 5 седмица , да смятам ли , вече съм в 5 седмица или първо трябва да изтече седмицата . Доста объркващо стана , дано ме разберете . Simple Smile Обърква ме това , че в референтните стойности са посочени данни и за 3 г.с. , което е седмицата след овулацията , когато мислех че е невъзможно да се отчете бременност  newsm78

# 429
Г.с се смятат от датата на последната МЦ. Щом преди теб е била преди месец и 3 дни, значи да, в 5 г.с си вече (4г.с и няколко дни се води 5-та).

# 430
Благодаря ти , Sisi  Hug

# 431
Здравейте, днес бях на втори преглед. Видяхме бебчо и чухме сърдечна дейност, но и нещо, което ме разстрои много. Видя се отлепване на сака с 15мм. Нямам кървене, заради мястото на отлепване. Докторът ми изписа ношпа 3х1. И много почивка. Това достатъчно ли е, четох ба различни места, че в този случай трябва да се пие и Дуфастон, но на мен ми казаха само ношпа. Съпер притеснена съм! Sad

# 432
Преди няколко дни писах, за да успокоя друга потребителка, а сега аз съм обезпокоена. Скоро влизам в 23 г.с. и от около седмица бебето ме рита по-рядко и за кратко. Не точно ритане, а усещам трептене. Допреди това беше по-често, а и като си слагах ръката на корема и говорех, имаше отговор. На преглед съм средата на месеца и не знам дали да отида по-рано само заради това ми притеснение. Мисля си дали причината не е и в жегите newsm78

# 433
Здравейте, мимичета,

бременна съм в почти 10 г.с вече, днес си взех изследванията първите, които ми направиха кръв и урина. Левкоцитите в кръвта са завишени доста и доближават горната референтна граница 9.2 от дупостимо 3.5-10.5 и СУЕ ми е 27 от до 15. Малко ми е притеснено някой може ли да сподели дали е имал завишение на резултатите на тези изследвания?

Сахара 26, аз дуфастон съм пила заради кафеникаво зацапване, незнам защо не са ти изписали не пита ли своя лекар, може би не се налага да го пиеш Peace

# 434
  • Телиш/Плевен
Sahara26, не съм запозната с това лекарство и принципа му на действие, но ако ще си по-спокойна, направи консултация и с друг лекар. Според мен докторът е сметнал, че отлепването е малко и с повече лежане ще се закрепят нещата и затова не ти е изписал друго. Но това е мое мнение, може и да греша. Peace

♥Nimfea, притеснението няма да ти мине, докато не чуеш от лекар, че всичко е наред, затова моят съвет е да отидеш. Моята дъщеря почти не ме риташе и аз не съм се тревожила, но като виждам колко притеснени са другите майки, не виждам как ти би се успокоила само с приказки. Аз съм сигурна, че всичко е наред, но друго е да го види и потвърди лекар. Hug

Irra_7, съжалявам, че не мога да отговоря на твоя въпрос, дано се включи някой, който е наясно с този проблем. Peace

Общи условия

Активация на акаунт