Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 30

• 63 146
  • 752
  •   1
Отговори
# 690
....Казаха ми също,че най страшното,което може да се случи е да заразя бебето.

Това не е никак малко Tired

Какви допълнителни изследвания ти пуснаха?

Пуснах ми ASAT,ALAT, anti  HBc, anti HBe, anti HBc-igM, HbeAg.
Всички показатели са в норма.
Казаха ми че това е неактивно носителство.
Спокойно тогaвa щом сa в нормa нямa стрaшно, при мен беше същия случaй,еднa доценткa кaзa че може дa се е проявило по време нa бременносттa, и след 1г дa изчезне. Не се притеснявaй, aз родих здрaво и доносено бебе, дaже със много високи aдaптaционни покaзaтели дaже и кърмя.След 1г кaто си нaпрaвя изследвaния ще се рaзбере дaли имaм или нямaм носителство. Моите AСAТ И AЛAТ бяхa кaто нa здрaв човек, тоест имaм сaмо aнтителaтa, не могa дa дaрявaм кръв и товa е, вaксинирaх мъжa ми и вече не мисля, ще си пускaм изследвaния от време нa време дa следя кaк е пиложението но не се имaм зa болнa.Не се притеснявaй и ти, всичко ще е нaред!

# 691
Нали са ти казали, че трябва да си пускаш изследвания на чернодробни ензими през 3 месеца , както и изследване едно евентуално изследване на на виремията (HBV ДНК) в трети триместър? Съществува вероятност да се разболееш...и всичко трябва да се следи  Peace

..... да си набавя ваксина  гама имуноглобулин,която не се продава в бг......

Може би имаш предвид хипер–имунен-В-глобулин?

Всички показатели са в норма.

Супер!

Да казаха ми за изследванията.
На рецептата пише Хепатит В имуноглобулин

# 692
ЗДравейте,момичета!Вчера бях на преглед и съм в 4-а седмица,каза ми ,че всичко засега е нормално,защото имах някой притеснения,заради болки ,които проължиха една седмица.(било нормално в начална бременност) Но от снощи имам силни болки отдясно,обадих се на лекарката и тя ми каза да отида да си пусна левкоцити ,за да изключим други възпаления.Левкоцитите са ми ок,но болката продължава.Според вас възможно ли е да е колит или някакви спазми,защото трудно ходя и до тоалетна.Много ви благодаря предварително и съм изключително щастлива ,че вече съм част от тази група  Hug ии ако някой е имал подобен проблем,да ми препоръчате нещо за успокоение на болката при бременни Simple Smile

# 693
Здравейте, бременна съм в 11 г.с.

От няколко дни забелязвам, че сутрин като стана и отида до wc изхожданията ми по голяма нужда наподобяват диария. Но това е само сутрин, през деня нямам проблеми. Единствено ако ям нещо което явно стомахът ми решава, че не е подходящо. Единият път хапнах пържени картофи и след 2 часа организмът ми ги изхвърли, друг случай беше със 2-3 лъжици течен шоколад, след 1 час отново "изхвърляне". Например днес, изядох една ябълка и отново същото. А не ям ябълка за първи път. Редовно си мия ръцете, даже вече кожата ми изсъхна от постоянно миене. Пия течности. В началото помислих да не е летния вирус, нооо само суртин или сед определена храна???  Thinking
 Не мога да разбера дали това с диарията в следстия на храна или в допълнение и това, че когато съм ги хапвала съм била много гладна и по някакъв начин стомахът ми реагира.

Случвало ли му се е на някой подобно нещо? Дали да си взема Смекта или да изчакам.

Благодаря предварително!   bouquet

# 694
ЗДравейте,момичета!Вчера бях на преглед и съм в 4-а седмица,каза ми ,че всичко засега е нормално,защото имах някой притеснения,заради болки ,които проължиха една седмица.(било нормално в начална бременност) Но от снощи имам силни болки отдясно,обадих се на лекарката и тя ми каза да отида да си пусна левкоцити ,за да изключим други възпаления.Левкоцитите са ми ок,но болката продължава.Според вас възможно ли е да е колит или някакви спазми,защото трудно ходя и до тоалетна.Много ви благодаря предварително и съм изключително щастлива ,че вече съм част от тази група  Hug ии ако някой е имал подобен проблем,да ми препоръчате нещо за успокоение на болката при бременни Simple Smile

На ехограф гледаха ли те за тези болки? По принцип е напълно възможно да е колит, особено щом трудно ходиш до тоалетна. Иначе за болката можеш да вземеш нош па. Лекаря не ти ли препоръча нещо?

# 695
  • Телиш/Плевен
Според вас възможно ли е да е колит или някакви спазми,защото трудно ходя и до тоалетна.
Напълно възможно е.
Запекът е сериозен проблем и е добре да се овладее навреме, че иначе може да докара големи беди. Ядеш ли разхлабващи храни? Ако и те не помагат, се консултирай с гинеколога си за някой сироп. Има и разни микроклизми. Абе решения има много, но опитай първо с храната, дано се нормализират нещата. Хубаво е да се направи консултация и с гастроентеролог, щом гинекологът не може да открие къде е проблемът. Peace

# 696
Здравейте, бременна съм в 11 г.с.

От няколко дни забелязвам, че сутрин като стана и отида до wc изхожданията ми по голяма нужда наподобяват диария. Но това е само сутрин, през деня нямам проблеми. Единствено ако ям нещо което явно стомахът ми решава, че не е подходящо. Единият път хапнах пържени картофи и след 2 часа организмът ми ги изхвърли, друг случай беше със 2-3 лъжици течен шоколад, след 1 час отново "изхвърляне". Например днес, изядох една ябълка и отново същото. А не ям ябълка за първи път. Редовно си мия ръцете, даже вече кожата ми изсъхна от постоянно миене. Пия течности. В началото помислих да не е летния вирус, нооо само суртин или сед определена храна???  Thinking
 Не мога да разбера дали това с диарията в следстия на храна или в допълнение и това, че когато съм ги хапвала съм била много гладна и по някакъв начин стомахът ми реагира.

Случвало ли му се е на някой подобно нещо? Дали да си взема Смекта или да изчакам.

Благодаря предварително!   bouquet

Да не би да пиеш магнезий, че той действа така? Лично при мен и фолиевата киселина като че ли имаше подобен ефект, беше ми се проявило в началото на бременността докато я пиех...
Не мисля, че е вирус, щом е само сутрин няма други симптоми. Лично аз при тази ситуация не бих взела Смекта, за да не си докарам запек, който е по - големия проблем при бременност.

# 697
Kalina. не не пия магнезий, само фолиева киселина (неофолик), него го пия още от май месец, така че ... не знам.
Аз си падам и леко хипохондрик  Rolling Eyes понеже постоянно боледувам от какви ли не неща - вечно пипвам по някой бацил. Имам и хроничен фарингит, и послоятнно се пазя да не ме заболи гърлото и сега като стана това (не го очаквах, а и ми е първа бременност), не знам старая се да не се панирам излишно, нооо като всяка бъдеща майка искам всичко да е наред с бебчето  Cry а нямам как да проверя дали е добре сега ииии съвсем ще се побъркам.

# 698

На ехограф гледаха ли те за тези болки? По принцип е напълно възможно да е колит, особено щом трудно ходиш до тоалетна. Иначе за болката можеш да вземеш нош па. Лекаря не ти ли препоръча нещо?
Да,гинеколожката ми каза да пия нош па,а личния се успокои ,че не е нищо сериозно и ми каза само да ям леки храни и да пия много течности ,което е ясно  newsm78

# 699
Kalina. не не пия магнезий, само фолиева киселина (неофолик), него го пия още от май месец, така че ... не знам.
Аз си падам и леко хипохондрик  Rolling Eyes понеже постоянно боледувам от какви ли не неща - вечно пипвам по някой бацил. Имам и хроничен фарингит, и послоятнно се пазя да не ме заболи гърлото и сега като стана това (не го очаквах, а и ми е първа бременност), не знам старая се да не се панирам излишно, нооо като всяка бъдеща майка искам всичко да е наред с бебчето  Cry а нямам как да проверя дали е добре сега ииии съвсем ще се побъркам.

Ами на мен ми звучат като нормални стомашно - чревни проблеми, разбирам че се притесняваш ако досега не ти се е случвало, но аз не виждам нищо страшно  Simple Smile
Възможно е от бременността поносимостта ти към някои храни да се промени.
Първо ако беше вирус нямаше да е само сутрин, щеше да имаш тежко разтройство, най - вероятно гадене, повръщане, отпадналост...
Второ и да пиеш Смекта тя не лекува, а само ще подтисне изхожданията, което според мен не е добра идея.
И аз съм хипохондрик  Peace

# 700
Sad Brown Eyes Карай 1-2 дни на препечени филийки, сиренце, варени картофи. Явно просто ти се е разстроил стомаха.

# 701
  • София
Sad_Brown_Eyes, вземи си хубав пробиотик и направи един курс прием. Няма да навреди, само може да помогне  Peace

# 702
Здравейте мили мами, първо да кажа, че темата е страхотна! newsm10 newsm03 Благодаря, че споделяте и вярвайте, това наистина помага на много жени. Изчетох доста коментари, след като вече две седмици имам мн странни симптоми и се чудя какво ми е... За тестове и да не говорим, тъй като след няколко поредни разочарования (все негативни и пари хвърлени на вятъра), загубих вярата, че чудото може и на мен да се случи...та тестове вече мразя...а и миналата година, след двете чертички и радостта която изживяхме със съпруга си..последва аборт...тъпотия  newsm45...оттам насетне страх ме е даже и да докосна тест...
Лошото е, че след ову-то (още същата седмица) имам газове, постоянно. Чувствам се като чувал с камъни. Спортна натура съм по принцип и тренирам всеки ден, тези две седмици обаче едвам едвам..Даже и колелото едвам го въртя, имам чувстово, че всеки момент ще издъхна на него!Ходи ми се до тоалетна, не бих казала често, но през нощта. На някои дни ми се спи адски много, но снощи странно - цяла вечер кукувах, добре че Ксанакса беше под ръка. Даже и не си и помислям че може отново да съм бременна, но имам някакви странни болки ниско в корема и особено в десния яйчник. Някакво придърпване... Само за секунди..после изчезва. Подутост. Ок дотук, може би защото трябва да ми идва цикъла...знам ли...Всичко ще преглътна, обаче за болките в гърдите и да не говорим... Вчера по време на работа трябваше да махна сутиена защото имах чувството, че не мога да дишам. Бодене и стягане в гърдите!!! Не мога да ги докосна, а да не говоря колко са подути, със зърна по тях. Като буци! newsm78 Кожата по лицето ме сърби адски много и мисля че на моменти полудявам...
Емоции: мразя всичко и всички около себе си! всичко ме дразни и на работата едвам се сдържам да не удуша някой клиент с голи ръце   smile3511 #Sniper Пуши ми се адски много, хаха а по принцип не пуша! Хранене: варира от напади на глад и преяждане до цял ден гладуване.
Други признаци: болки в кръста, запек, сърцебиене, настроение което варира от абсолютно спокойствие до пълен бяс. Освен това забелязах, че ми е постоянно студено. Мъжа ми се поти, аз се завивам с дебело одяло. Любимата ми бира за съжаление придоби метален вкус. Не знам дали пък просто не си въобразявам!
Офф, май ще ми се наложи да правя отново тест...момичета, стискайте палци! Цикъла ми е адски нередовен,  идва кога на 30 дни, кога на 40, даже и ову си нямам идея кога е...еее ако и този път не се получи, хмм ще почна да използвам от онези тестове за Ову-то... но какво да се прави. Щастието което след това идва е неописуемо!  preggo   ylinfant

Последна редакция: сб, 29 авг 2015, 15:35 от kiki.12345

# 703
  • София
kiki.12345, дано този път да се е получило.  Hug Ако бях аз, да съм си направила тест досега Simple Smile

# 704
Здравейте мили мами, първо да кажа, че темата е страхотна! newsm10 newsm03 Благодаря че споделяте и вярвайте, това наистина помага на много хора. Изчетох доста коментари, след като вече две седмици имам мн странни симптоми и се чудя какво ми е... За тестове и да не говорим, тъй като след няколко поредни разочарования, загубих вярата, че чудото може и на мен да се случи...та тестове вече мразя...а и миналата година, след двете чертички и радостта която изживяхме със съпруга си..последва аборт...тъпотия  newsm45...оттам насетне страх ме е даже и да докосна тест...
Лошото е, че след ову-то (още същата седмица) имам газове, постоянно. Чувствам се като чувал с камъни. Спортна натура съм по принцип и тренирам всеки ден, тези две седмици обаче едвам едвам..Даже и колелото едвам го въртя, имам чувстово, че всеки момент ще издъхна на него!Ходи ми се до тоалетна, не бих казала често, но през ноща. На някои дни ми се спи адски много, но снощи странно - цяла вечер кукувах, добре че Ксанакса беше под ръка. Даже и не си и помислям че може отново да съм бременна, но имам някакви странни болки ниско в корема и особено в десния яйчник. Някакво придърпване...сякаш някой ме боде с нож. Само за секунди..после изчезва. Ок дотук, може би защото трябва да ми идва...знам ли...Всичко ще преглътна, обаче за болките в гърдите и да не говорим... Вчера по време на работа трябваше да махна сутиена защото имах чувството, че не мога да дишам. Бодене и стягане в гърдите!!! Какво е това чудо, не мога да ги докосна, а да не говоря колко са подути, сякаш ще гръмнат newsm78 вече две седмици съм си с бяло течение. Кожата по лицето ме сърби адски много и мисля че на моменти полудявам...Емоции: мразя всичко и всички около себе си! всичко ме дразни и на работата едвам се сдържам да не удуша някой клиент с голи ръце   smile3511 #Sniper Пуши ми се адски много, хаха а по принцип не пуша! Хранене: варира от напади на глад и преяждане до цял ден гладуване. Drugi simptomi:  bolki v krusta, zapek, surcebiene, nastroenie koeto varira ot pulno spokoistvie do pulen bqs! liubimata mi bira za sijalenie pridobi metalen  vkus!
Офф, май ще ми се наложи да правя отново тест...момичета, стискайте палци! Цикъла ми е адски нередовен,  идва кога на 30 дни, кога на 40, даже и ову си нямам идея кога е...еее ако и този път не се получи, хмм ще почна да използвам от онези тестове за Ову-то... но какво да се прави. Щастието което след това идва е неописуемо!  preggo   ylinfant
Здравей! И аз съм така..... newsm78 Пиши какво става .....Един лекар ми казва бременна си,другия ...кистаа.,теста показва+........Откачаммммммммм.. #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт