Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 30

• 63 147
  • 752
  •   1
Отговори
# 675
Доколкото знач, от лекари, при ниска плацента препоръчват секцио

# 676
  • София
Estlar, аз бях с ниска плацента, на 2мм от канала. Може би тогава съм била 24-25г.с. Родих нормално в 34та.
Но след като гинеколожката видя резултата от ФМ веднага каза "секцио... препоръчваме секцио...".

# 677
малачика, сисони, благодаря ви. Нямам опасения за риска, по-скоро за ПАП-а. Разбрах, че този показател е за качеството на платцентата и не ми става ясно дали този ми показател е нисък (по форумите пишеше, че под 0,5 е), но ще питам и във форума на Кременски.

Благодаря ви още веднъж  Hug

# 678
sisoni83, ♥Nimfea,  Viktoriqtodorova, Благодаря ви за отговорите  Hug

# 679
Сооред мен усещате бебока , болката във влагалището и аз я усещам доки каза , че таза се подготвя за раждането нормално било  Hug

# 680
Здравейте,момичета  bouquet
Вчера ми излезе резултата от изследванията,които ми пусна АГ то.
Резултата ми за  хепатит В е 3791 s/co
Като становище пише:Серологични данни най -вероятно за носителство на хепатит В.
Много съм притеснена,а доктора ще го посетя във вторник.
Има ли някои друг с подобен проблем?
Бременна съм в 11 седмица

# 681
  • София
Вирусът на хепатит B преминава през плацентата и може да предизвика различни аномалии у плода или да се роди бебе с вроден хепатит Б. Защо не са ти направили тези изследвания още в началото на бременността?

# 682
Вирусът на хепатит B преминава през плацентата и може да предизвика различни аномалии у плода или да се роди бебе с вроден хепатит Б. Защо не са ти направили тези изследвания още в началото на бременността?
Изслеванията ми ги пуснаха в 10'седмица,когато ме записаха на женска консултация.

# 683
  • София
Струва ми се много късно. На мен лично са ми пускали пълни изследвания още след първи преглед за установяване на бременност в 5-6 г.с. Може би такава е практиката, ако бременността се следи по ЗК.  Thinking

Това няма такова значение, колкото резултатите ти. За мен, положението е доста сериозно.

# 684
  • Germany
Скрит текст:
Аз не съм раждала, за сега, обаче много мои познати раждаха в чужбина. Не знам как е тук, но страхотиите, които са ми разправяли за там.. Съгласна съм, че отношението в нашите болници не е като към кралска особа, но пък в крайна сметка, отиваме да раждаме и най-важното е да се роди здраво дете и майката да не е осакатена. След три дни се прибираш в къщи и това е. Моя позната роди в Германия, омъжена е там и плати много пари за скъпа болница. До днес се оплаква за отношението, но най-вече за мъките които е изживяла. Доколкото знам имала е много тежко раждане, но нито упойки, нито секцио и мъки в продължение на 48 часа. Аз също съм против да те режат ако всичко ти е окей, но ако наистина е нетърпимо и състоянието ти е тежко, просто е излишно да се рискува. Нооо навсякъде е различно. Подобни неща са ми разказвали за Франция и Англия. Може пък да е и заради това, че сме чужденци, знам ли..

Скрит текст:
Kleopatra, съгласна съм, че едно време бабите ни са раждали без упойки и прочие, но предвид, че сега медицината е напреднала, защо да не се възползваш от възможността да си облекчиш положението? Всеки човек има различен праг на болка и ако не му е противопоказно, защо да не сложи? И майка ми едно време си е правили зъбите без упойка, но не означава, че и аз трябва да минавам по нейния път Simple Smile
Аз само исках да кажа, че в нашите болници или поне големите такива не предлагат по-лошо медицинско обслужване от тези на запад. Изключвам видът им, който е като декор от филм на ужасите, но като цяло смятам, че тук са дори по-хуманни, отколкото на запад.  Peace

Не смятам, че е редно да се дават такива заключения и то на база на слухове от познати, тъй като могат да бъдат доста подвеждащи и наплашващи. На мен ми предстои раждане в Германия, следя си бременността тук от самото начало и съм много доволна. Всичко е безплатно. Не знам твоята позната за какво е плащала, но това вероятно са били допълнителни услуги. Тъй като това не е подходящата тема, няма да навлизам в подробности относно практиките тук, но ако някой се интересува, с радост бих споделила.
Колкото до упойките, действително някои клиники не слагат, но всичко това се обсъжда предварително. Всяка клиника организира обиколка на родилното, включваща презентации и разясняване на целия процес на раждане при тях, като всеки може да си уговори лична среща или да пита директно на тази обиколка, ако има допълнителни въпроси. Та, важното е човек да е информиран предварително какво да очаква.

Разбира се и в чужбина има доволни и недоволни от една или друга клиника - никой не казва, че всичко тук е розово, но не бих казала, че не са хуманни.  Peace

Имам две раждания в частна болница, в България. И двете ми раждания бяха прекрасни, но имах много ясна прадстава какво искам и как искам да се случи. Всичко беше обсъдено с лекарката ми и тя съответно беше инструктирала персонала в болницата. Убедена съм, че ако се проучва по-добре къде да се ражда, както грижливо се избират колички и шишета, ако всеки си знае правата и ги отстоява, все повече ще намаляват историите за ужасни ражданияPeace

Тук съм абсолютно сългасна.  Peace

# 685
Здравейте,момичета  bouquet
Резултата ми за  хепатит В е 3791 s/co
Като становище пише:Серологични данни най -вероятно за носителство на хепатит В.
Товa с хепaтит В носителство ли е или си прекaрaлa вирусa? Мен ми пуснaхa изследвaния в 12тa седмицa,окaзa се че съм носител нa телa нa хипaтит В, но не съм боледувaлa. Изчетох и чух кaкво ли не,резултaтът е че родих едно здрaво бебе и сегa се кърмим.Не слушaй кой кaкво ти пише и говори, посъветвaй се със компетентен вирусолог. Aз тaкивa контрaкции получих и толковa рев изревaх когaто нaучих, умишлено крили от мен и чaк в 7ми месец ми кaзa докторa,зa дa не ме притеснявст. Дaже чух че трябвa дa съм секцио зa дa не зaрaзя бебето с кръвтa си, дрън дрън, нa всички бебетa им бият вaксинa при рaждaне против хепaтит В.Не се шaшкaй a се консултирaй с лекaр.Успех ти желaя!

# 686
Здравейте,момичета  bouquet
Резултата ми за  хепатит В е 3791 s/co
Товa с хепaтит В носителство ли е или си прекaрaлa вирусa? Мен ми пуснaхa изследвaния в 12тa седмицa,окaзa се че съм носител нa телa нa хипaтит В, но не съм боледувaлa. Изчетох и чух кaкво ли не,резултaтът е че родих едно здрaво бебе и сегa се кърмим.Не слушaй кой кaкво ти пише и говори, посъветвaй се със компетентен вирусолог. Aз тaкивa контрaкции получих и толковa рев изревaх когaто нaучих, умишлено крили от мен и чaк в 7ми месец ми кaзa докторa,зa дa не ме притеснявст. Дaже чух че трябвa дa съм секцио зa дa не зaрaзя бебето с кръвтa си, дрън дрън, нa всички бебетa им бият вaксинa при рaждaне против хепaтит В.Не се шaшкaй a се консултирaй с лекaр.Успех ти желaя!

Не не съм боледувала,или поне не съм разбрала.Консултирах се и с вирусолог,пуснаха ми допълнителни изследвания,който ще излязат утре.
Тя каза че най вероятно съм носител,каза да не се притеснявам и да си набавя ваксина  гама имуноглобулин,която не се продава в бг.
След раждане ще я сложат на бебчо заедно с другата ваксина за хепатит.
Казаха ми също,че най страшното,което може да се случи е да заразя бебето.

# 687
  • София
....Казаха ми също,че най страшното,което може да се случи е да заразя бебето.

Това не е никак малко Tired

Какви допълнителни изследвания ти пуснаха?

# 688
....Казаха ми също,че най страшното,което може да се случи е да заразя бебето.

Това не е никак малко Tired

Какви допълнителни изследвания ти пуснаха?

Пуснах ми ASAT,ALAT, anti  HBc, anti HBe, anti HBc-igM, HbeAg.
Всички показатели са в норма.
Казаха ми че това е неактивно носителство.

# 689
  • София
Нали са ти казали, че трябва да си пускаш изследвания на чернодробни ензими през 3 месеца , както и изследване едно евентуално изследване на на виремията (HBV ДНК) в трети триместър? Съществува вероятност да се разболееш...и всичко трябва да се следи  Peace

..... да си набавя ваксина  гама имуноглобулин,която не се продава в бг......

Може би имаш предвид хипер–имунен-В-глобулин?

Всички показатели са в норма.

Супер!

Общи условия

Активация на акаунт