Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 30

• 63 170
  • 752
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте ! Имате ли мнения за д-р  Велковски за фетална ехография ?

# 631
Здравейте Simple Smile Бременна съм в 9та седмица, но от известно време имам бяло течение и днес ходих при моя лекар.Той ми изписа вагинални таблетки макмирор, бих искала ако някоя от вас ги е ползвала да сподели мнение.

# 632
Въпрос към раждалите вече мами, какво се прави/какво ни правят след раждането в тези 2 часа, в които се лежи и не трябвало да се заспива, нито да се става?

# 633
  • Телиш/Плевен
Въпрос към раждалите вече мами, какво се прави/какво ни правят след раждането в тези 2 часа, в които се лежи и не трябвало да се заспива, нито да се става?
Слага се торба с пясък/лед (в повечето случаи май е пясък, но при мен беше лед, а и да уточня, че не във всяка болница го правят), за да се стимулира свиването на матката и изчистването й. Следи се какво количество лохии (кръвотечение след раждане, прилича на обилен мензис) изтича през това време (а акушерката през определен интервал от време натиска матката и наблюдава кръвотечението в отговор на този натиск). Ако всичко е наред и се чувстваш добре, след тези два часа може да хапнеш нещо, да пиеш вода, да те преместят в стая и евентуално да ти донесат бебето (в различните болници е различна практиката). Peace

# 634
Благодаря, Лаленце.  Hug

# 635
На мен ми сложиха торбата, но ме оставиха и да поспя към 2 часа. Това преди 11 години в Шейново. Peace

# 636
Аз не съм раждала, за сега, обаче много мои познати раждаха в чужбина. Не знам как е тук, но страхотиите, които са ми разправяли за там.. Съгласна съм, че отношението в нашите болници не е като към кралска особа, но пък в крайна сметка, отиваме да раждаме и най-важното е да се роди здраво дете и майката да не е осакатена. След три дни се прибираш в къщи и това е. Моя позната роди в Германия, омъжена е там и плати много пари за скъпа болница. До днес се оплаква за отношението, но най-вече за мъките които е изживяла. Доколкото знам имала е много тежко раждане, но нито упойки, нито секцио и мъки в продължение на 48 часа. Аз също съм против да те режат ако всичко ти е окей, но ако наистина е нетърпимо и състоянието ти е тежко, просто е излишно да се рискува. Нооо навсякъде е различно. Подобни неща са ми разказвали за Франция и Англия. Може пък да е и заради това, че сме чужденци, знам ли..

# 637
Здравейте, исках да попитам, дали е нормално да имам все още леки бодежи  в гърдите, по-точно е областта на зърната, след като цикълът ми дойде със закъснение и придружен с положителен тест за бременност? Все още са болезнени и леко зачервени и много, много твърди... след като прокървих онзи ден...днес и вчера имах съвсем бледо зацапване, дали е възможно да е успяло да се закрепи " сакчето "?  Чудя се дали е добра идея да си взема нов тест за бременност? Какво бихте ме посъветвали newsm78 Благодаря предварително.
Поздрави!

# 638
По този въпрос може много да се говори, не мисля, че тук е мястото
За упойката: голямата работа, че е родила без. Аз имам страх от упойки, родила съм без и не съм умряла. Да, болеше, ама те преживява.

# 639
Kleopatra, съгласна съм, че едно време бабите ни са раждали без упойки и прочие, но предвид, че сега медицината е напреднала, защо да не се възползваш от възможността да си облекчиш положението? Всеки човек има различен праг на болка и ако не му е противопоказно, защо да не сложи? И майка ми едно време си е правили зъбите без упойка, но не означава, че и аз трябва да минавам по нейния път Simple Smile
Аз само исках да кажа, че в нашите болници или поне големите такива не предлагат по-лошо медицинско обслужване от тези на запад. Изключвам видът им, който е като декор от филм на ужасите, но като цяло смятам, че тук са дори по-хуманни, отколкото на запад.  Peace

# 640
  • София
Здравейте!

Бременна съм в 6 г.с. Гинекологът ми е в отпуска и чак другата седмица имам час при него.
Тъй като имам аборт в 5 г.с. преди 7 месеца, как мислите, би ли било добре да се приема Утрогестан превантивно или е по-добре, ако има кървене?

Благодаря!

# 641
  • Пловдив
Здравейте!

Бременна съм в 6 г.с. Гинекологът ми е в отпуска и чак другата седмица имам час при него.
Тъй като имам аборт в 5 г.с. преди 7 месеца, как мислите, би ли било добре да се приема Утрогестан превантивно или е по-добре, ако има кървене?

Благодаря!
Недей да пиеш каквото и да е без лекар да те види и да прецени. При положение, че нямаш проблеми не бързай.Лека и успешна бременност

# 642
Denizara, аз също имах аборт в 12 г.с. и когато разбрах, че съм отново бременна си самоназначих дуфастон, без кървене и прочие Simple Smile Когато отидох на лекар, той ми каза да пия, та.. бях улучила. Доколкото знам не е вредно, а и това е медикамент за поддържане на бременността. Само е кофти, ако плодът не се развива, че организмът по-трудно може да го изхвърли, но пък да се надяваме, че това няма да ни се случи никогаааа повече  Praynig Успех и леко бременеене Simple Smile))
ПП: Аз като изключим психясването от страхове, да чукам на дърво много лека бременност карам. И на теб ти желая същото, и те съветвам да не се психираш, защото няма да усетиш хубавите моменти Simple Smile

# 643
  • София
Имам две раждания в частна болница, в България. И двете ми раждания бяха прекрасни, но имах много ясна прадстава какво искам и как искам да се случи. Всичко беше обсъдено с лекарката ми и тя съответно беше инструктирала персонала в болницата. Убедена съм, че ако се проучва по-добре къде да се ражда, както грижливо се избират колички и шишета, ако всеки си знае правата и ги отстоява, все повече ще намаляват историите за ужасни раждания.  Peace

Нетърпелива, пусни си кръвен тест днес и след два дни пак. Ако бременността се развива, теста ще покаже еднозначно.  Peace

# 644
  • София
Много ви благодаря, момичета!    bouquet

Dimana_84, лека бременност и на теб! Grinning

Общи условия

Активация на акаунт