Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 30

• 63 118
  • 752
  •   1
Отговори
# 90
  • Телиш/Плевен
Извинете ме за малоумния въпрос.  Embarassed Чувала съм, че при нормално раждане, за да е правилно напъването, трябвало да се напъва все едно, че се ходи по голяма нужда, а скоро прочетох някъде, че трябвало да се напъва, както все едно ти се пишка..
Как е правилното? Embarassed Embarassed
При пишкането обикновено няма напъване. Peace
Напъването при нормално раждане действително много прилича на това при голяма нужда.

# 91
Мерси.   bouquet

# 92
  • Пловдив
Извинете ме за малоумния въпрос.  Embarassed Чувала съм, че при нормално раждане, за да е правилно напъването, трябвало да се напъва все едно, че се ходи по голяма нужда, а скоро прочетох някъде, че трябвало да се напъва, както все едно ти се пишка..
Как е правилното? Embarassed Embarassed

Акушерката преценя. Но не трябва да напъваш в главата , а в долната част на тялото, някои напъват и после се скъсват от главоболие

# 93
Просто, как да се изразя, аз правя разлика от това да се напъва отзад или отпред.. А то бебето все пак отпред ще излиза.  Laughing

# 94
Здравейте,момичета.Искам да попитам при потвърдена бременност може ли тест за бременност да е отрицателен ? и на какво се дължи,може ли да няма бременност при положение,че е видяна от лекар

# 95
  • Пловдив
Здравейте,момичета.Искам да попитам при потвърдена бременност може ли тест за бременност да е отрицателен ? и на какво се дължи,може ли да няма бременност при положение,че е видяна от лекар

Пробвай с друг тест, но щом има плоден сак, значи има бременност. Тестовете понякога лъжат. Кога си била на лекар и кога си си направила тест?

# 96
Понеделник ми потвърдиха,на листа пише околоплоден сак 30 дни и не се визуализират ембрионални структури все още.какво трябва да означава това?гледаха ме с вагинален ехограф понеже е много рано за друг

# 97
  • Пловдив
Понеделник ми потвърдиха,на листа пише околоплоден сак 30 дни и не се визуализират ембрионални структури все още.какво трябва да означава това?гледаха ме с вагинален ехограф понеже е много рано за друг
ю
Казаха ли ти коя седмица си?  С вагинален гледат до 12-13 седмица. Според мед имаш плоден сак, но нямаш зародиш, но не сътм сигурна. Надявам се да бъркам

# 98
4г.с ми каза по нейни изчисления

# 99
nat94 пусни си кръвен според мен със сигурност. Първо, за да се увериш, че има бременност и второ, за да видиш как се развива. Ако след повторение след 48 часа ти се удвоява стойността, значи всичко е наред. Успех!

# 100
  • Пловдив

Препоръка за кръвен тест и от мен. Тези с лентичките и урина, често са грешни

# 101
Благодаря момичета  Flutter

# 102
Не се притеснявай,напълно нормало е в тази седмица все още да не се вижда ембрион.при моя пръв преглед, който беше в  началото на 6 г.с. също се видя само плодно сакче без ембрион. само 4 дни по-късно видяхме ембрион + подарък сърдечна дейност. Всичко ще е наред. попитай АГ кога отново да го посетиш. има значение и техниката с която работи. много мами казват че за пръв път са чули пулс 8-9 сед, аз го чух в 6та както вече казах. Честито и лека бременност   bouquet

# 103
Просто, как да се изразя, аз правя разлика от това да се напъва отзад или отпред.. А то бебето все пак отпред ще излиза.  Laughing

Ако имаш силни контракции те ще ти подскажат как да напъваш инстинктивно.
При мен не се получи, защото нямах силни контракции и напъни и не напъвах както трябва, нямаше и болки, даже контракциите станаха по-слаби, когато ме качиха на магарето да раждам.

Някои мами споделят, че нямат силни напъни при първото раждане, а при второто вече усещат и разбират кога да напъват, защото контракциите са силни и по-начесто.

# 104
  • Телиш/Плевен
Ако имаш силни контракции те ще ти подскажат как да напъваш инстинктивно.
Съгласна съм. Peace
Като дойде моментът, не мисля, че ще правиш разлика. Просто ще усещаш, че те напъва и ти самата ще започнеш да напъваш. Наистина е като инстинкт. Много е важно и да слушаш акушерката. Тя ще ти казва кога трябва да напъваш по-силно, кога да спреш, кога да дишаш и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт