Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 30

• 64 044
  • 752
  •   1
Отговори
# 210
  • Germany
Да и аз по принцип не съм много по месото, но пак си хапвах пилешко и риба, а сега никак не ми се яде, а си е полезно... Иначе на мен много ми се ядат плодове и зеленчуци, а тестото и захарта са ми слабост така или иначе. Laughing

# 211
И аз съм така, ям основно кисело мляко, салати и банички, хаха. И се насилвам да хапвам плодове, но ми се ядат предимно кисели  - ябълки, сливи, такива разни  Simple Smile

# 212
  • Телиш/Плевен
Тестото и на мен ми е слабост, ама нали за полезни храни се пита, та викам да си трая. Laughing Иначе аз обичам да меся и често си правех питки, мекици, тутманици, баници... Blush Позволявах си го, тъй като само на моркови и таратор не се живее, а друго не ми се ядеше. А и не качвах по много, така че бях напълно спокойна, че всичко е под контрол. Даже на една консултация не бях качила нищо и си спомням, че лекарката ме нахока, че не се храня и на мен ми стана едно такова хубаво. Blush

# 213
И аз не съм по месото. Най - много ме влечеше в началото тестото и карах на сандвичи, мекици, баници, също домати и сирене.
След 3 месец спря да ми се гади и малко си разнообразих менюто, но пак месо ям супер рядко, както и преди бременността. Обаче гледам да наблягам на млечни продукти, защото калция е важен.

# 214
Момичета аз пия много айран много ми действа освежаващо !!! Иначе от към храна ям салати плодове гледам да се храня здравословно ! А и много,много не ми се яде хапвам си по малко.... Спрях кафето и цигарите още като разбрах ,че съм бременна

# 215
Здравейте!Бебка е на 1 седмица,още докато бяхме в родилно,забелязах,че от очичките на малката има секрет.След засъхването му е леко жълт.Попитах акушерката,а тя ми каза,че сигурно съм имала бяло течение и този секрет се е получил от това.Лекувах гъбички през бременността с глобули Полижинакс.Онзи ден идва педиатърката и каза,че се чистят слъзните канали,не било от течение.Сега почистваме с преварена вода и памуче.Дано секрета изчезне,че ужасно се притеснявам.Да попитам още нещо,възможно ли е от горещините да излязат ситни пъпчици по бузките на бебка???Ще съм много благодарна,ако някоя мама ми пише.Благодаря!

# 216
Здравейте на всички ! Искам да попитам задължително ли е да ви се гади и да повръщате по време на бременност  ? Четох много и това е един от най-честите симптоми ... Аз съм бременна в 6 г.с. и до сега признаците ми са Поддути и болезнени напрегнати гърди, често посещение до тоалетната  и корема ми е издут за сега не ми е ставало лошо нито ми се е гадило  newsm78 Не знам какво да си мисля ..... Споделете и вашите симптоми !

Здравей аз съм в 8г.с. и до момента не ми се е гадило изобщо, миризмите ги усещам страшно много и гърдите са ми се уголемили доста и ме болят/когато съм с сутиен ги няма тези болки, даже си купих специален ластичен тип сутиен/, за др неща и аз съм така, аз за яденето карам само на  пържени картофи, домати и възможно по кисели работи Simple Smile  Rolling Eyes

# 217
Здравейте!Бебка е на 1 седмица,още докато бяхме в родилно,забелязах,че от очичките на малката има секрет.След засъхването му е леко жълт.Попитах акушерката,а тя ми каза,че сигурно съм имала бяло течение и този секрет се е получил от това.Лекувах гъбички през бременността с глобули Полижинакс.Онзи ден идва педиатърката и каза,че се чистят слъзните канали,не било от течение.Сега почистваме с преварена вода и памуче.Дано секрета изчезне,че ужасно се притеснявам.Да попитам още нещо,възможно ли е от горещините да излязат ситни пъпчици по бузките на бебка???Ще съм много благодарна,ако някоя мама ми пише.Благодаря!

И ние имахме секрет след раждането. Педиатъра тогава каза, че е нормално. Малките пъпцичи са от жегата. Не се притеснявай.

# 218
А за колко време ви мина секрета???С какво го спряхте??

# 219
И ние имахме секрет след раждането - първо едното после другото. С лайка и кърма мина бързо по няколко дни на око. Пъпчиците освен от топлото може да са от изчистване на хормони. фори гърСите се надуват малко по време на почистването и не трябва да се пипат.

# 220
А за колко време ви мина секрета???С какво го спряхте??

С преварена вода и стерилни марли  Peace
Мина за около седмица

# 221
Здравейте дами Simple Smile имам един бърз въпрос. Вчера много се стреснах при една ситуация и сега ме гложди да не е станало нещо с бебето, в 13 г.с. съм. Веднага след като се стреснах усетих леки болки, пих хап и днес съм Ок, но ми е притеснено.. някоя от вас има ли наблюдения по темата?

# 222
  • Пловдив
Здравейте дами Simple Smile имам един бърз въпрос. Вчера много се стреснах при една ситуация и сега ме гложди да не е станало нещо с бебето, в 13 г.с. съм. Веднага след като се стреснах усетих леки болки, пих хап и днес съм Ок, но ми е притеснено.. някоя от вас има ли наблюдения по темата?

Първо недей да пиеш хапчета какви да е , още повече в началото на бременността. На бебето нищо му няма, но кокото повече стресови ситуации имаш, толкова повече и то ще ги усеща. Бебето е добре, повече почивка и по - малко нерви се иска. Лека бременност

# 223
Благодаря за бързия отговор. Аз под хап имам предвид нош па, което си пия така или иначе Simple Smile хубав и слънчев ден Simple Smile)

# 224
Аз имах много стресови и тъжни ситуации в началото на бременността ми. Една сутрин имах чувството, че става земетресение, а то от сърцебиене. И аз се плаших за бебчето и се ядосвах, че ми се случват такива работи баш когато съм бременна. Слава Богу, си износих бебчето без физически затруднения. Но емоционалния ми стрес му се отрази и на него. Много бързо се стряска от шумове (аз имам и котки и той подскача буквално заедно с тях, когато те се стряскат), обича спокойствието и се обижда лесно, само като му кажат "Не пипай". Емоционално дете е. Хапове не съм пила, но след стресова ситуация и притеснение съм ходила до АГ на преглед, за мое успокоение. На мен ми действаше успокоително да съм сред природата.  Peace

Последна редакция: чт, 09 юли 2015, 10:03 от amy_nka

Общи условия

Активация на акаунт