Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 30

• 64 044
  • 752
  •   1
Отговори
# 225
И аз лесно се стряскам. Иначе трябва да гледаме да сме спокойни..

# 226
  • Germany
За киселото съм чувала, че много бременни искат да си го хапват, но при мен го няма това желание. Виж за домати със сирене... там е друга работа.  Laughing

Момичета, аз пак да сменя малко темата... с ММ започнахме да се оглеждаме чисто информативно за колички и ми е много интересно по какви критерии си избирате вие количката?  newsm78

# 227

Момичета, аз пак да сменя малко темата... с ММ започнахме да се оглеждаме чисто информативно за колички и ми е много интересно по какви критерии си избирате вие количката?  newsm78
Аз съвсееем бегло попрегледах какво се предлага, защото в нашата кооперация асансьорът не стига до нашия етаж, а до долния. И ми беше чудно къде ще я държа тая количка и т.н. и в тази връзка гледах по колко килограма са, ами все около 14-15кг. Аз може би като дойде време един от критериите ми ще бъде и кг-те. Ще гледам и като се свие да се побира в багажника на колата, защото на една позната количката долната част с колелетата я прибира в багажника, а горната част с коша не се събира и я слага на задната седалка до столчето на бебето. И става така, че отзад в колата едното място е заето с горната част на количката, а другото - с бебето в столчето за кола.
Иначе тук във форума имаше тема и ако не се лъжа се казваше нещо от рода на - Каква количка - наука за второ висше, така че предполагам темата за количките е мноооооого обширна.

# 228
мами въпроса ми е смете ли да се капете в басейн в домашни условия и да се печете на слънце защото в тия жеги не се издържа Grinning 

# 229
Не се печете на слънце!

# 230
  • Germany
Seti Beti, много ти благодаря. Ще потърся темата, че то наистина си е за второ висше...  Whistling

Подкрепям мнението на **Sisi** относно слънцето - избягвайте го.  Peace

# 231
  • Телиш/Плевен
Seti Beti, много ти благодаря. Ще потърся темата, че то наистина си е за второ висше...  Whistling
Ето я темата. Hug

# 232
  • Germany
Ето я темата. Hug

Много благодаря.  Hug

# 233
Момичета, когато се взима последната микробиология в 8-9 месец, прави ли се също и преглед на шийката? Моята гинеколожка ми каза, че ще взима секрет и ще направи преглед. Аз съм чувала, че не е хубаво да се правят такива прегледи, но тя каза, че нямало как, трябвало да се види за евентуално разкритие, за всеки случай.

Мен ми прави преглед на шийката в 3 месец, когато пак взима микробиология, тогава нищо не ми стана, но пак се бях шашнала, че нали уж бременна не трябвало да се преглежда вагинално.

# 234
  • Телиш/Плевен
Хубаво е да се погледне и шийката. Peace В 9-ти месец няма от какво да те е страх, няма как да родиш преждевременно, след като бебето вече е доносено. Hug
Относно вагиналните прегледи - за мен това е мит. Когато имаш доверие на лекаря си и той ти е обяснил какво и защо прави, не би трябвало да остава съмнение, че е нещо нередно. Съмненията идват от разкази на жени, които например прокървяват след такива прегледи (или поне с това го свързват) и оттам се наплашват и другите жени. А тези прегледи са важни според мен. Peace Иначе ти имаш право на избор - можеш да откажеш и микробиология дори. Никой лекар не може да те прегледа насила.

# 235
Всъщност прегледа ще бъде на следващата ми консултация, а тогава ще бъда 2 седмици преди 9 месец, затова се тревожа. На вас правили ли са ви такива прегледи?

# 236
И мен там някъде ми взимаха МБ, ама шийката не са ми преглеждали  Laughing не се притеснявай не боли, особенно ако отидеш с позитивна нагласа.

# 237
  • Телиш/Плевен
На вас правили ли са ви такива прегледи?
На мен - да. Не съм имала никакви проблеми след това (имам предвид кървене или разкритие). Peace

# 238
Да, аз не се притеснявам от болката, а от историите, че прегледа можел да предизвика раждане.. Rolling Eyes
Микробиологията е много важна, нали трябва да се изчисти ако има нещо преди раждането, повече ме притеснява този преглед на шийката.

Благодаря ви.  bouquet

# 239
  • Телиш/Плевен
Микробиологията е много важна, нали трябва да се изчисти ако има нещо преди раждането, повече ме притеснява този преглед на шийката.
За мен и прегледите на шийката са важни, но познавам жени, които са отказвали всякакви вагинални прегледи (а също микробиология и цитонамазка). Всеки има право на избор. Не се настройвай негативно предварително наистина.  Hug Аз и за раждането съм слушала ужасии, но на мен не ми влияят такива приказки и отидох с толкова позитивна нагласа, че накрая даже не разбрах как излезе това бебе. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт