Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 30

• 64 844
  • 752
  •   1
Отговори
# 345
  • Варна
Благодаря момичета  Hug

Ще видим до къде ще я докарам.

boobu леко раждане и здраво бебче!

# 346
Светла, не се притеснявай за липсата на жълтъчно мехурче. И при моята бременност нямаше, но до следващия преглед пих Утрогестан и нямаше проблеми. А вече си имам едно здраво 6 месечно бебче.

# 347
Светла, не се притеснявай за липсата на жълтъчно мехурче. И при моята бременност нямаше, но до следващия преглед пих Утрогестан и нямаше проблеми. А вече си имам едно здраво 6 месечно бебче.

За какво е този Утрогестан?

Аз си спомням, звъня на един АГ, да видим дали ще взема час за преглед, че имам положителен тест за бременност и да го питам дали може да се запиша при него на ЖК и да потвърди все пак бременността. По телефона: "колко дена ти е закъсняло?" Викам: "10 дена". Вика "оо, ами то още е ембрионче, няма да му се види нищо, аз не преглеждам ембриончета". Изчакай още 20 дена, и тогава ела.  hahaha  JoyЕстествено, се записах при друг лекар на ЖК, ама късмет, той ми направи секциото.  Peace

Само положителни мисли, релакс и всичко ще е наред.  Hug

# 348
Аз Утрогестан го пих за задържане, казаха ми , че имам лек недостиг на прогестерон мисля , много ме приспиваше това лекарство и така до края на 3тия месец и после всичко беше наред

# 349
  • Варна
 Hug Благодаря ви!

В петък ще стане ясно.  Praynig

# 350
Здравейте,мами.Искам да попитам,някоя от вас знае ли дали е вредно по време на бременност да се използва спирт с хлорнитромицин за мазане на гърба.Излизат ми много пъпки,и преди ползвах това и бя много доволна,и мисля пак да започна,но реших първо да се посъветвам с вас.

# 351
Здравейте,мами.Искам да попитам,някоя от вас знае ли дали е вредно по време на бременност да се използва спирт с хлорнитромицин за мазане на гърба.Излизат ми много пъпки,и преди ползвах това и бя много доволна,и мисля пак да започна,но реших първо да се посъветвам с вас.

Виж какво намерих в нета:
Скрит текст:
Приложението на Chlornitromycin по време на бременност е противопоказано, тъй като преминава плацентарната бариера и достига феталното кръвообращение. За новородените съществува риск от синдром на "сивото бебе", обикновено с летален изход.
Chlornitromycin се екскретира с майчиното мляко, затова е задължително прекъсване на кърменето докато трае курсът на лечение.

Вземи си някакъв обикновен спирт, без добавки.

# 352
Олеее,добре че попитах.Благодаря за бързият отговор Wink

# 353
Момичета, някоя от вас знае ли дали има вариант да се ходи при друг гинеколог докато наблюдаващия е в отпуска? Както личните лекари - нали винаги имат дежурни, които ги заместват през отпуските, вечер и през уикендите.

Аз днес мислех да ходя при моята док, но се оказа че е в отпуска до 10 август. Дотогава има 20 дни.
Бременна съм в 16 седмица, миналата седмица докато бяхме на море прокървих и от болницата в Бургас ми изписаха хапчета за задържане. Доктора в Бургас каза като се прибера да отида при моята док да ме види.

Трябва ми съвет дали да продължа хапчетата, дали да са същите или някакви други и да се види дали всичко е наред с бебето Sad

# 354
Когато моята докторка беше в отпуска ми каза, че ако ми се налага спешно да ходя на спешен кабинет, т.е нямаше заместничка.
Предполагам, че и в твоя случай ще е така, но можеш да й звъннеш да питаш. Най - добре отиди някъде на частно.

# 355
  • Телиш/Плевен
hrisi1232, моята гинеколожка нямаше заместник по време на отпуските. Не знам дали при всички е така. Бих те посъветвала да отидеш при друг, щом е спешно.

Едит: Писали сме едновременно със Сиси. Hug

# 356
Благодаря за отговорите момичета, отивам на преглед на частно тогава. Ще пиша после за резултата.

# 357
Може ли да се приемат ежедневно пробиотици паралелно с желязо/магнезий/калций? В различни часове, разбира се, и дали има някаква препоръчителна часова разлика между тях и останалите витамини?

# 358
Бременна съм в 11 гестационна седмица засега всичко е наред и нямам много оплакания само умора и от време на време леки болки в кореми нормално ли е да нямам други оплаквания? и още един въпрос задължително ли се прави фетална морфология или гинеколожката трябва да ви прати,ако има проблеми гинеколожката вижда ли ги? извинявам се ама съм малко паника  Hug

# 359
Аз да попитам родилите със секцио мами: колко време трябва да мине от операцията за да се влиза в басейн или море? Или едното не може, а другото може?  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт