Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 30

• 63 308
  • 752
  •   1
Отговори
# 450
Днес съм добре, нямам оплаквания, а и усещам бебка от сутринта Heart Eyes Явно сладкото и кафето са си свършили работата  Wink За първи път имах такива бодежи и вероятно ще се повторят щом е свързано с разширяване, скоро ще ида на преглед, та ще ги обсъдим с лекаря.

Sahara26, не знам доколко ще ти е полезно споделеното от мен, но аз имах леко отлепване на плацентата в 10+6 г.с., при което имах кървене с червена кръв, а не просто зацапване. Моят лекар ми каза веднага да лягам и да поставя Прогестерон. Лежах в продължение на 5-6 дни, ставах само до тоалетната и за бърз душ. Когато след това отидох на преглед, на екрана видяхме отлепването, просто си личеше. Не знам отлепване на плодния сак и отлепване на плацентата дали е различно  Embarassed но знам, че отлепване може да има и без кървене или зацапване. Моят съвет е да чуеш и трето мнение, за да си сигурна и спокойна. Между другото за д-р Савова съм чела добри отзиви в интернет. Стискам палци всичко да е наред  Praynig

# 451
Днес съм добре, нямам оплаквания, а и усещам бебка от сутринта Heart Eyes Явно сладкото и кафето са си свършили работата  Wink За първи път имах такива бодежи и вероятно ще се повторят щом е свързано с разширяване, скоро ще ида на преглед, та ще ги обсъдим с лекаря.

Sahara26, не знам доколко ще ти е полезно споделеното от мен, но аз имах леко отлепване на плацентата в 10+6 г.с., при което имах кървене с червена кръв, а не просто зацапване. Моят лекар ми каза веднага да лягам и да поставя Прогестерон. Лежах в продължение на 5-6 дни, ставах само до тоалетната и за бърз душ. Когато след това отидох на преглед, на екрана видяхме отлепването, просто си личеше. Не знам отлепване на плодния сак и отлепване на плацентата дали е различно  Embarassed но знам, че отлепване може да има и без кървене или зацапване. Моят съвет е да чуеш и трето мнение, за да си сигурна и спокойна. Между другото за д-р Савова съм чела добри отзиви в интернет. Стискам палци всичко да е наред  Praynig
Много благодаря за отговора.
Мисля, че е едно и също като случай. Хвм искам да отида при трети донтор, хем в България като ги знам, ще ми каже нещо трето Simple Smile
По някакво вътрешно усещане и вярвам на др. Савова. Може би от вчера до днес се е залепил сака, тъй като и самия вмбрион беше по-голям, само за ден Simple Smile въпреки нейното мнение, че всичко е добре, аз мърдам от леглото само, за хапване и тоалетна.

# 452
Отиди за всеки случай при друг доктор. Представи си, че тази лекарка се е объркала и наистина имаш отлепване, трябва да се взимат лекарства.

# 453
  • Germany
Sahara26, и аз като Сиси те съветвам да идеш при трети лекар.  Peace

♥Nimfea, и при мен ги има бодежите - появявали са се няколко пъти. Иначе за движенията на бебчо всички казват, че е нормално, аз питах и АГ и тя потвърди, че някои дни е нормално да не се усеща толкова. И аз като го казвам на някой друг ми е ясно, но когато не усещам бебчо, както по принцип, се шашкам.   Crazy

# 454
Така е, Chrissie, друго си е да ги усещаме, че шават Simple Smile

# 455
От няколко дни имам "кофти" дисконфорт в корема ... нямам болки ....просто някаква чуство на издутост все едно се е оголемил (а на външен вид няма разлика) и някак все едно ми тежи и ми пречи особено като лежа по корем имам чуството че ще го спукам  Laughing на някойю случвало ли му се е и дали уе нормално че се притеснявам ... иначе по принцип по мои изчисления съм някъде във 11-12 г.с а гинеколожката ми искарва към 9 г.с .... да се притеснявам ли от това или е нормално така с корема ...  Sad

# 456
  • Пловдив
От няколко дни имам "кофти" дисконфорт в корема ... нямам болки ....просто някаква чуство на издутост все едно се е оголемил (а на външен вид няма разлика) и някак все едно ми тежи и ми пречи особено като лежа по корем имам чуството че ще го спукам  Laughing на някойю случвало ли му се е и дали уе нормално че се притеснявам ... иначе по принцип по мои изчисления съм някъде във 11-12 г.с а гинеколожката ми искарва към 9 г.с .... да се притеснявам ли от това или е нормално така с корема ...  Sad

Подуването е нормално, а и разминаването в седмиците също. Мен до третия месец ме водеха 3-4 седмици назад, сега всичко е наред.

# 457
Момичета, в 6-та седмица съм и прокървих. Ходих до майчин дом по спешност. Казаха ми, че няма нищо страшно и ми изписаха утрогестан и но шпа. Друго обаче ме притесни. Доктора е писал "плоден сак в матката с неправилна форма" , а това е и снимката: http://www.prikachi.com/images.php?images/137/8267137q.jpg

Какво значи тази неправилна форма? Sad

# 458
Здравейте.В събота получих леко кафеникаво зацапване и много се шашнах(в 7 г.с. съм).Веднага се отидох на преглед и чухме пулса,но лекарката ми каза,че имам миомен възел 3 см. и наѝ-вероятно е от това.Изписа ми утрогестан и ношпа.Прибрах се вкъщи леко успокоена,че бебето е добре,и след 2-3 часа получих доста обилен кръвоизлив.Обадих се пак на лекарката и каза веднага да отивам в болницата.Биха ми Прегнил и останах вечерта в болницата.На сутринта ме прегледаха и казаха,че бебето е добре и ме изписаха с уславието само да лежа.Изписаха ми също ношпа и папаверин по 3 ампули и още 2 прегнил.От тогава със страх ходя до тоалетната Sad.Извинявам се за дългия и подробен разказ,но искам да попитам някоя от вас имала ли е подобно нещо,и вземала ли наведнъж толкова много лекарства.

# 459
Здравейте бъдещи мами Simple Smile
Да се запиша и аз при бременните ...
Имам хиляди въпроси (защото ми е първа бременност), но най-ме притеснява следното: преди да разбера че съм бременна ходих по зъболекари и ми правиха 3 снимки   Cry
Възможно ли е да съм увредила бебока?! Дали тези увреждания се виждат на ранната ФМ?
Отделно бях и болна и пих Ибупром синус ....

# 460
Кога точно са били тези снимки?

# 461
Момичета някоя да е пила http://apteka.framar.bg/30022507/%D1%86%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%BE% … 0-%D0%BC%D0%B3-30  Днес ми го изписа гинеколога.Вечер ми е много тежко не мога да спя  обиват ме едни вълни и място не си намирам.Уж бъбреци се съмнява а това исписа...каза ако няма полза на антибиотик.Някоя мама била ли е така моля да сподели

# 462
Края на юни бяха снимките.
А на 21.07 доктора отчете че съм в 5гс + 5дни.
Видя плодния сак, но каза че е деформиран, а и че матката ми не е кръгла  newsm78

# 463
По мои изчисления (макар тази информация, която ми даде, да не е точно това, което исках) тогава би трябвало да е миграцията на сакчето, т.е. снимките да не са повлияли. Сподели ли това с лекаря си?

# 464
  • Варна
Здравейте бъдещи мами Simple Smile
Да се запиша и аз при бременните ...
Имам хиляди въпроси (защото ми е първа бременност), но най-ме притеснява следното: преди да разбера че съм бременна ходих по зъболекари и ми правиха 3 снимки   Cry
Възможно ли е да съм увредила бебока?! Дали тези увреждания се виждат на ранната ФМ?
Отделно бях и болна и пих Ибупром синус ....

Здравей!
Аз бях в същото положение, само че заподозрях, че съм бременна и не направих снимка. Моят зъболекар сравни снимката с няколко часа стоене на слънце. Т.е. не е толкова опасно. Другото което е, че органогенезата започва някъде от 6 г.с., т.е. вече би трябвало една жена да знае по това време, че е бременна. По време на органогенезата  дето се казва не трябва и да настиваме Simple Smile Ако специалистът е добър би трябвало по време на ФМ да се видят отклонения ако недай Боже има такива. Не се  притеснявай. А за болестите-по добре да се лекуваме като сме бременни, от колкото да "ни минат на крак"  Hug
Относно матката май не е трябва да е кръгла а крушовидна,но  ако не е в правилна форма едва ли е такъв проблем, може пък от там и сакчето да е с друга форма.

Общи условия

Активация на акаунт