Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 30

• 63 131
  • 752
  •   1
Отговори
# 735
  • Germany
Хмм... ами аз си го обяснявам или с това, че му е неудобно или пък се стряска от нещо. Все пак сподели с АГ най-вече за твое успокоение.
Иначе в 8-9 месец движенията по-слабо ли се усещат?  newsm78

Ще питам утре, задължително.

Ще чакам да кажеш какво ти е казал АГ.  Wink

Аз се включвам с друг въпрос, който не е съм сигурна дали е подходящ за темата, но все пак ще го задам - интересувам се от съхранение на стволови клетки, а наскоро четох статия за това колко е важна плацентната кръв за бебето и че е най-добре веднага след раждане бебчето да се остави върху майката за 15-тина минути без да се прерязва пъпната връв, за да може плацентната кръв да се източи към бебето напълно. Тук така или иначе дават бебетата веднага за гушкане, а съм чувала, че не е проблем, ако искаш, да си кажеш, че искаш да ти го оставят повечко време без да прерязват/защипват връвта. Интересно ми е, обаче, ако тази кръв се остави да изтече към бебето, коя кръв остава за извличане на стволови клетки или изобщо не остава?  newsm78

# 736
Предварително се извинявам за глупавият въпрос но ми е първа бременост Embarassed всъщност са въпроси

1 Нормално ли е да развия непоносимост към храна която съм обичала преди.Обожавам риба тон а сега дори не мога да я погледна.
2 Дългите разходки вредят ли или не ?
3 Кога е най-добре да се правят изследвания за синдром на Даун?
Мерси Embarassed

# 737
1. Нормално е
2. Стига да не са в най-големите жеги или прекалено натоварващи, са полезни и препоръчителни
3. 12 седмица (11-13гс)

Лека бременност ти пожелавам

# 738
  • София
Chrissie, не знам къде ще раждаш, но внимателно проучи лекаря и болницата дали имат такава практика, за да станат нещата така, както си ги представяш, най-добре раждай с дула. Тя ще защитава интересите ти. Иначе ще срежат пъпната връв веднага след като излезе бебето.

При съхраняване на стволови клетки няма как да се чака 15 минути или колкото е необходимо, за да спре да пулсира пъпната връв. То и веднага да се вземе необходимия материал, пак няма гаранция, че ще е годен...Свържи се с компанията за съхранение на стволови клетки, която си избрала, и задай всички въпроси, които те вълнуват. Аз проучвах, като се раждаха моите деца и предпочетох да не съхранявам стволови клетки, а да изчакаме преди да се среже пъпната връв.  Peace

# 739
Chrissie, лекарят не намери причина за тези странни движения, ехограф, тонове - всичко е наред, каза че не вижда проблем  Rolling Eyes

По другия ти въпрос - не съм запозната  Simple Smile

# 740
Здравейте:)
Бъдещи мами, бременна съм в 7 г.с. и имам завишен TSH 3.6. По предписание на ендокринолог започнах прием на еутирокс 25 - рано сутрин, 30 мин. преди закуска... притеснява ме дали организма го усвоява, защото веднага след ставане започвам да повръщам? Sad

# 741
  • София
bridzit, най-добре го обсъди с лекаря си.

# 742
bridzit, ти си кажи на лекаря, но все пак да ти кажа какво правех аз. Изпивах еутирокса през нощта примерно към 3 - 4 часа, така като станех сутрин (вече към 7 да речем) и повръщах, той вече се беше усвоил. Това по съвет на моята ендокриноложка  Peace

# 743
Да, утре съм на лекар и ще го попитам и също дали е удачно да се пие късно вечер.... макар че колко да е късно, сега заспивам в девет  Grinning Embarassed

# 744
Да, утре съм на лекар и ще го попитам и също дали е удачно да се пие късно вечер.... макар че колко да е късно, сега заспивам в девет  Grinning Embarassed

Моят лекар ми каза: поне 4 часа след последното хранене, тъй като и аз заспивах рано, навивах алармата за през нощта и така реших проблема.

Последна редакция: ср, 02 сеп 2015, 19:46 от Анонимен

# 745
Здравейте, да ви попитам при резултатите от БХС, което трябва да ме ориентира дали да съм спокойна или притеснена :    ВАШИЯТ КОМБИНИРАН РИСК за болест на ДАУН e или   Биохимичен риск за болест на ДАУН e. Или това са си две отделни неща? Много ми е объркано с тези резултати, утре съм на преглед но не мога да чакам. Simple Smile

# 746
Гледа се Комбинираният риск  Peace

# 747
Гледа се Комбинираният риск  Peace
Благодаря.
А при този резултат трябва ли да се притеснявам: * РЕЗУЛТАТ ЗА БРЕМЕННАТА ЖЕНА *   
                ВАШИЯТ КОМБИНИРАН РИСК за болест на ДАУН e      1 от 2500      бременни       1)   

# 748
Определено не.

# 749
Благодаря ви, момичета. Ще спя спокойна. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт