СЕДМИ КЛАС -тема 68

• 81 152
  • 1 473
  •   1
Отговори
# 1 380
Ние се записахме, но чакахме около два часа, учебниците за ФЕ ще се плащат септември, само униформите платихме.
Доста деца са от старото училище.
Вече е ваканция, искам само книгите от списъка да прочете.

# 1 381
  • София
Biborana, права си, искаше СМГ. И както често се случва - промени си желанието. Причините - вероятно видя, че ще ѝ стигне бала за НЕ, приятели в 91во я навиваха да ходи при тях, г-н Димитров ги навиваше да не ходят в СМГ, друго дали има - не знам. Оставих я сама да реши и както искаше, така подадохме заявлението.
За мен решението ѝ е добро, подхрепихме я изцяло, няма да ѝ е лесно, но пък хубавите неща се постигат с труд.  Peace

chervenokoska_2,
Важно е какво иска детето - нали то ще учи, не ние. А когато и балът е висок, всъщност правото на избор е реалната награда.  Не пиша оценки лесно, но 8 д завърши с успех по математика 5,52 ( отлични деца), по НЕ -също. Над 5,50 на НВО Simple Smile
Г-н Димитров е един от водещите учители по математика, в 125-то учи математическите паралелки, а извън него организира няколко от математическите състезания. Като учител е изключителен, радвам се, че детето учи 3 години при него.
Наистина той не препоръчва СМГ, според него след 7 клас добрите математици се местят основно в ЕГ-та, с последното съм абсолютно НЕсъгласна. Не знам дали реално е повлиял на нечий избор - от нашия випуск около 1/4 отидоха в СМГ.

Добре,че ви чета. Не бях се сетила.И ние мислим да участваме на второ класиране и смятам, че има шанс. Понеже става въпрос за едно и също училище, но друга паралелка, предполагам в у-щето няма да крият информацията. Могат да ми кажат дали от паралелката, за която ще участваме на второ класиране има незаписали се ученици. Ако има, шансът е голям.Ако всички са се записали, няма смисъл и ние да чакаме второ класиране. Благодаря,че ме подсетихте! Simple Smile
Тролче, питай и колко деца ще участват във второ класиране - ако те се преместят нагоре, също се освобождава място.

Не считам, че в СМГ няма добри математици. Има и още как! Иначе, адмирации за г-н Димитров. Уникален преподавател е. Аз тази година имам няколко деца в 8 д клас, на които преподавам в 73 СОУ и смея да кажа, че са отлични. Не само показаха отлични резултати на изпита след 7 клас, но и през цялата година. Продължиха да се явяват на състезания по мат и да печелят първи награди. Деца, които имат усет към математиката и не спират да я покоряват и изучават Simple Smile И не само по мат. По мат завършиха с 5,52, по НЕ, на НВО- с над 5,50. Чудесен клас.

# 1 382
  • Варна
И ние се записахме в Първа. Голямо чакане, лоша организация. Можеше поне да има записване в две стаи по профили.
За профилите: Английските паралелки могат да избират между четири профила, немските - между три. Очевидно две паралелки ще бъдат с еднакъв профил, но на въпроса ми кои точно не получих категоричен отговор. В заявлението се подреждат всички профили (три или четири). Питах дали при липса на желаещи няма да се сформира някой профил - не, от всички ще има поне по един. Класирането ще става по желание и по бал. Май че всички, с които чакахме на опашката, посочиха информационни технологии + математика като първо желание и предполагам там ще е най-голям напливът.
Представям си, че ще спретнат едно мини класиране за да определят паралелките, които ще станат ясни в началото на септември. Много късно според мен. Така че при нас не всичко е приключило, защото синчето не е сред първите 52 деца в профила и не е сигурен в кой профил ще бъде.

Деска какви бяха нагласите сред сегашните деветокласници за профилите?

Flash* подготовката за олимпиадите е много добра. Първа имат отлични традиции в олимпиадите по НЕ.

# 1 383
  • София
В 91 НЕГ организацията си беше на 6,три стаи записваха,нямаше навалици,бяха усмихнати,закачливи,та даже и охраната беше много любезен и ведър..........дано да сме доволни след всичките 5 години Praynig
 Отпусното от старото у-ще си го взехме бързо....... и си го занесохме Simple Smileта вече сме официално записани,девойката видя и няколко от нейното у-ще и се поуспокои......

# 1 384
Записани в СМГ ..... за 2-ро класиране, ще борим немският, пък да видим, макар да не ми се вярва. Изпълних все пак поръчението, като оставих надеждата поне още седмица жива. Иначе сме доволни, макар и с английски, СМГ си е СМГ.

# 1 385
  • София
В 91 НЕГ организацията си беше на 6,три стаи записваха,нямаше навалици,бяха усмихнати,закачливи,та даже и охраната беше много любезен и ведър..........дано да сме доволни след всичките 5 години Praynig
 Отпусното от старото у-ще си го взехме бързо....... и си го занесохме Simple Smileта вече сме официално записани,девойката видя и няколко от нейното у-ще и се поуспокои......

И ние свършихме тази работа и пожелаха на момъка да се отдаде на заслужена почивка Flutter Познати имена в списъка не срещнахме, освен едно, но не е сигурно дали е по първо желание.
После обиколихме района от няколко места, за да уточним евентуалните маршрути за ходене и прибиране Simple Smile
И официално сме ВАКАНЦИЯ newsm68

Стискам палци на продължаващите борбата, да попаднат на идеалното за тях място Peace

# 1 386
Някой има ли наблюдения от записването във 9 ФЕГ?

Последна редакция: пт, 26 юни 2015, 18:16 от mameva

# 1 387
  • Варна

Представям си, че ще спретнат едно мини класиране за да определят паралелките, които ще станат ясни в началото на септември. Много късно според мен. Така че при нас не всичко е приключило, защото синчето не е сред първите 52 деца в профила и не е сигурен в кой профил ще бъде.

и аз си представям нещо подобно.
Моят синковец също не е сред първите 52, та и аз не знам какво ще стане.
Деска, Ясмина вече ти е написала подробностите относно профилите.

Чакахме 2 часа. С Flash явно сме били една след друга на опашката. Grinning
и пред нас имаше около 10-15 деца.
Бонбони ядохме от девойчетата и т.н.

Униформите трябва да поръчаме до 20юли. Учебниците и родителската среща  след 15 септември.

# 1 388

и аз си представям нещо подобно.
Моят синковец също не е сред първите 52, та и аз не знам какво ще стане.
Деска, Ясмина вече ти е написала подробностите относно профилите.

Чакахме 2 часа. С Flash явно сме били една след друга на опашката. Grinning
и пред нас имаше около 10-15 деца.
Бонбони ядохме от девойчетата и т.н.

Униформите трябва да поръчаме до 20юли. Учебниците и родителската среща  след 15 септември.

Ще ви цитирам вас,защото знам,че сте от първа. Simple Smile Случайно да знаете от колко часа започва първия час,защото ми направи впечатление,че звънецът бие в 10:20 , а попринцип би трябвало да бие в 10;10 (ако първият час започва в 7:30)? newsm78

# 1 389
  • Варна
Това за срока до 20 юли съм го пропуснала. Реших, че на есен ще идем и ще си ги купим униформите. Blush Дъщеря ми пита - жилетките задължителни ли са? Че били по-грозни и от пуловерите в старото училище и ... предпочита да не и купувам.Simple Smile

don domat, там съм била. Видяла си ме - все стърча с моите 175см Mr. Green. Та ако си видяла една висока, с бял панталон, дето ходи 5 пъти навън да пуши цигари - аз съм. Simple Smile
 п.п. и морковче01 е била там:-)) трябваше табелки 'бг-мамма' да си лепнем. Laughing

# 1 390
  • Варна
Записах и аз девойката в Първа ЕГ. Ние отидохме малко след 11,30 ч. , а излязохме готови към 2 и нещо. Хванахме някаква почивка.
В коридора, където беше опашката, миришеше отвратително от тоалетните.  Twisted Evil
Взехме две тениски за физическото и юбилейната значка.
Писахме профил география+история-май моята девойка и приятелката ѝ са само желаещите за това профилиране.

Ще се учи само едн смяна, а часовете започват в 7,30- детето така ми каза.

# 1 391
Приети сме в Хуманитарната гимназия с АЕ в Пловдив.Дилемата е дали да участваме за II класиране-в ЕГ"Иван Вазов"с Итл.Е. или с Фр.Е.
Не знам какво е нивото на преподаване там и дали си заслужава да рискувам А.Е.Освен това и балът ни не знам дали ще стигне.

# 1 392
  • Варна
Часовете започват в 7.30 и са по 45 минути . В 10.05 им започва голямото междучасие до 10.30.  Laughing Но днес като нищо са били намалени ,а някои хора се разходиха само за литературата си.

Благодаря ви за инфото ! При нас явно е различно. Сега хванах младежа на къс пас да се подсети за това заявление.Убеден е ,че е попълнил само един профил и не ги е подреждал по поредност на желания.
Ясмина ,за настроения не мога да говоря ,не съм разговаряла ни с деца ,ни с родители.Интересното е ,че и на двете  РС тази учебна година никой не повдигна въпроса (аз включително  Embarassed) Като нищо повечето родители може и да не знаят!  Mr. Green

Флаш,униформите се поръчват ,няма ги налични в магазина. Жилетката изобщо не е задължителна.Просто трябва да има риза или тениска  с емблемата на гимназията.Моят също почти не ги е носил ,а бях купила 2 броя,така си стоят нови. Ако някоя мама иска ,няма  проблем да снабдя. Laughing

# 1 393
  • Варна

don domat, там съм била. Видяла си ме - все стърча с моите 175см Mr. Green. Та ако си видяла една висока, с бял панталон, дето ходи 5 пъти навън да пуши цигари - аз съм. Simple Smile
 п.п. и морковче01 е била там:-)) трябваше табелки 'бг-мамма' да си лепнем. Laughing
руса ли си?

# 1 394
  • Варна
Е сега ме хвърли в размисъл. Laughing Руса баш не съм, светла, кестенява, ако има такова чудо. Няма значение.Simple Smile 
Радвам се, че свърши това приключение наречено ' седми клас'. Оправям багажа и утре хващаме пътя.

Общи условия

Активация на акаунт