СЕДМИ КЛАС -тема 68

• 81 185
  • 1 473
  •   1
Отговори
# 1 260
  • София
Няма как да влязат повече деца, защото бройките са същите, а само баловете са различни.

# 1 261
  • Гр. Пещера
Добро утро! Много ми е празнично днес.
Дали има някаква традиция и при записването в ЕГ "Иван Вазов"  Пловдив?
Чета, че в ЕГ "Пловдив" се носи цвете (харесва ми).
Поздрави на всички, които днес ще се запишат, на останалите пожелавам мъдрост (ако има още какво да обмислят), късмет и успех!

# 1 262
  • Пловдив
Мацки, днес хич нямах време да ви нагледам. Сега сядам и се чудя утре как ще го намираме това ГХП. В гугъл мапс ми излиза на едно място, пък то всъщност било на друго. И както всичко ми беше ясно, изведнъж ми стана пълна каша. Ще се оправя аз, ама е така все нещо трябва да има да ме държи на тръни.

Ако сте с кола, влизате от Асеновград, на мебелна къща завивате на ляво по Найчо Цанов, после само направо, през Сточна гара към тунела. След тунела на светофара завивате на ляво и веднага след това в малка уличка вдясно. Там търсите къде да паркирате, всичко е синя зона, т.е. 1 лв /час.

С градски транспорт - от гарата автобус 20, 116 - слизате на пл. Съединение,
с 26 - слизате не на спирката след тунела, а на следващата, след като завие на дясно по 6-ти септември, връщате са на голямото кръстовище и през подлеза излизате точно до малката уличка /до баня Старинна/. Там питайте, има служители със сини жилетки, които събират таксите за синя зона, ще ви упътят.  Peace

# 1 263
  • Пловдив
С кола от Асеновград може да карат от Мебелна къща направо по "Източен", завиват след това по "Шести септември" покрай Била и карат все направо до баня Старинна, като там завиват по малката уличка - "4 януари" се казва.

# 1 264
И ние днес ще се записваме, снощи са качили в сайта цените на униформите. Не ми се иска още сега да ги поръчвам целите защото с този бурен растеж септември да няма изненади. Мисля си да поръчам една риза и вратовръзка, останалото началото на септември.
Знам, че е рисково но всяка година правя така и не е имало проблем.Да не говорим, че в списъка на задължителните има пуловер а той със сигурност няма да го облече, все пак в началото на декември ходеше по тениска с къс ръкав  Joy дано да има и вариант за  фланелки с къс ръкав.

# 1 265
Най-после си намерих листа с таблицата за баловете от предходните години за  Х и Б в НПМГ. Спрямо миналата година Х е спад с 0,561, ХБ е нагоре с 0,736, Б АЕ нагоре с 0,771, Б НЕ нагоре с 0,924, като за Б има рекордно повишаване на бала от последните 4 години, за които имам числата. Спрямо пиковата 2013г Б АЕ е нагоре с близо единица, а за Б НЕ нагоре с билзо 3 единици. За Х и ХБ балът не достига до пиковите стойности през 2013г за Х с 1,4, са ХБ с 0,3 по-ниски. Тенденцията- Б нагоре, чувствително, пикови стойности, за Х надолу с устойчива тенденция, за ХБ нагоре спрямо лани, но под пиковата стойност 2013г. Имаше много шестици от признати оценки Б- 22 от 28 пълни шестици. 18 х5,75, като 4 от тях признати оценки, 1х5,88 от изпита. Миналата година е имало само 10 пълни шестици, по-миналата 9, 2012 само 7.
С приравнената оценка от талантливия химик влизаше и без оценката от конкурсния изпит и в двете паралеки Х и ХБ, биологията категорично нямаше да му стигне. Би влязъл последен в паларелката Б АЕ с резултата от конкурнсия изпит, ако я беше писал на първо място. Така е поискал, така съм писала подредбата. Дано му е на късмет.
Прегледах учебните планове и не намерих никаква разлика между Х и ХБ. Профилиращи предмети и на двете места са Х, Б, АЕ с равен брой часове между двете.

Последна редакция: пт, 26 юни 2015, 08:40 от ra2

# 1 266
....
Ако става въпрос за моя младеж, той не е приет на първо класиране в ТУЕС - 0,800 стотни го делят от последното приет дете  в КМ. Та затова си се записваме в IАЕГ и все пак чакаме резултатите от второ кл. на ТУЕС
Извинявам се, объркала съм се. Мислех, че чакате прием в СП.
Иначе и ние сме като вас. Една десета го дели моя от последното прието дете, със сигурност ще влезе на второ класиране КМ, но за СП е абсурд да според мен.

Имай предвид, че второто класиране в ТУЕС излиза утре след 18ч, така че не е ли по-добре да изчакате със записването в I АЕГ до понеделник. Хем ще има време да помисли младежа през уикенда.
Няма проблем толкова много се изписа, че е трудно човек да следи всичко подробно.  Иначе и дете сега каза да изчакаме до понеделник със записването в ІАЕГ. Вие решихте ли дали му се учи КМ сега видях в темата за ТУЕС, че са писали мами на деца там ноо аз пак не съм сигурна за моето дете кое е по правилно. Понякога завиждам благородно на хората дето знаят точно какво да посъветват детето си и точно какви знания има. Аз не съм категорична. Знам, че в ТУЕС се учи мнооого и това малко ме притеснява, дали няма да го обезсърчи в един прекрасен момент и при завършване да е с ужасна диплома клоняща към 3?! Дали ще му се занимава след 5г. с програмиране или каквото и да е там свързано с наученото от ТУЕС  newsm78

Ние сме точно в същото положение. Не е приет на първо в ТУЕС, но вероятно на второ /или трето/ ще бъде. Приет е в НТБГ, специалност Икономическа информатика. Аз го посъветвах да избере това като вариант, защото дава широка обща икономическа подготовка + такава по информатика. Идеята ми беше, вече в по-късен етап да може да направи истински осъзнат избор. Сега обаче ми се струва, че дава задна и аз не се побирам в кожата си дали пък не му дадох грешен съвет.  #Crazy

# 1 267
Здравейте!  Simple Smile
Някой има ли представа,защо изобщо балът на второ класиране пада? Whistling
Децата,които са удовлетворени от мястото,на което са приети,се записват,т.е. заемат същите места,а останалите деца/със същия бал,с който са били на I кл. и същата подредба на желанията/,кандидатстват за същия брой места... ooooh! За да има промяна в класирането,трябва някой да е приет на първо класиране,но нито да се запише,нито да подаде молба за второ кл.Трябва да "съм пила белина",за да са ме приели на първо класиране в Амер. колеж или 91НЕГ,а аз нито да се запиша,нито да участвам на второ класиране.
Знаете ли защо се освобождават тези места,за да падне балът?  ooooh!

# 1 268
  • София
Не разчитай, че подготовката по информатика в НТБГ е точно информатика.
Според моята информация, това което учат са функциите в ексел по-подробно, бази данни (ама аксес???) и някоя и друга програмка, която обслужва счетоводно предприятията.

# 1 269
  • София
Освобождават се места защото част от приетите на първо класиране избират училища с отделен прием - АК, НГДЕК, ТУЕС и т.н. Има други деца, които се ориентират към частни училища, трети заминават за чужбина.

# 1 270
  • София
Джинджър, има  гимназии с отделен прием, на са в общото класиране. Например ТУЕС. Една мама по-назад писа, че синът й приет в 91 НЕГ, но избира ТУЕС. Дуги избират АК, трети НГДЕК и така се освобождават места и има придвижване на второ класиране.  Миналата година познато дете беше прието в СМГ, но избра да си продължи в частното. Това придвижване е най-осезаемо в София, тъй като тук има най-много опции за избор на гимназия и извън тези от общото класиране.

# 1 271
И на мен винаги ми е било чудно това. Иначе толкова завиждам на тези, които знаят какво искат....ние трябва да решим дали да останем в НПМГ, или да участваме във второ класиране, къде ще се придвижим към френската или евентуално английската гимназии. Като редих желанията кат че ли тях искахме повече, но сега...ми се струва че НПМГ е по-удачният избор. Като среда, като всичко...За НПМГ казват че не била каквото била преди, но пък за френската и английските такива страхотии се начетох и наслушах, че ми се изправи косата  Rolling Eyes

# 1 272
  • Варна
Никоя гимназия не е като преди ! В случая изборът се свежда до по-малкото зло ,а ако пък детето на 1000 % е сигурно какво иска се избира то естествено! (това го пиша ,защото е рядко срещано на тази възраст те самите да са убедени какво искат ,без влияние от родителите си  Wink)

# 1 273
Здравейте, мами. Съжалявам, че се намесвам в темата, но при нас с дъщерята се появи една чуденка.      В училището, в което е приета, при записване искат някакво заявление към училищното настоятелство. На някой друг да са му искали? В училището ли се дава, или трябва предварително да се попълни?

# 1 274
Деска, моята кандидат-гимназистка знае какво иска, но желанието й се различава от това на майка й Laughing И пак сме в дилема. Тропа с крак, иска си в НГДЕК и единствено това, че няма да я приемат във ІІ АЕГ може да я спаси от моите мераци. Ще мисля още. Пак ще пиша. За сега борбата с класиранията продължава, както и разговорите с принцесата. fight Ако някое момиче се интересува от 133 ние ще освободим място там.

Общи условия

Активация на акаунт