Детската градина- всичко, което ни вълнува- 13

• 45 459
  • 763
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Другото, което ме учуди са сборните групи - те като не са ни давали списък като този за Юли и Август от къде знаят утре колко деца ще бъдат заведени, че да правят сборни групи newsm78

В списъците, които попълвахме в нашата ДГ имаше и септември.  Peace

Моя син не е ходил от м. Май трябва ли да пускам всички изследвания отново?

ІІ. ПРИ ОТСЪСТВИЕ НА ДЕТЕ ОТ ДЕТСКО ЗАВЕДЕНИЕ
1.    Медицинска бележка от личния лекар за липсата на контакт със заразно болен при отсъствие за повече от 10 дни.
2.    Микробиологично изследване на фекална проба по епидемични показания (стомашно-чревно разстройство), при отсъствие за повече от 30 дни.
3.    Изследване за чревни паразити (фекална проба и скоч проба), при отсъствие за повече от 2 месеца (съгласно Наредба №5 от 2006 г. за диагностиката, профилактиката и контрола на местните паразитози - ДВ, бр. 40 от 2006 г.).

От тук.

# 136
  • shumen
Изабел,мисля,че трябва да пускаш всичко отново.
Адаш,на нас ни беше последния ден ясла днеска и от 14,09.ще е на ДГ.Първа група ще е,но мисля да взема букети за госпожата и лелята.
Яни,на нас директно ни казаха,че филиала на градината ще започне на 14.09,а самата градина на 07.09.
За консумативи-сега в яслата ни искаха само по 20 лева,но за ДГ от майки чувам,че събирали по 60 лева за консумативи и 60 лева за градината.

# 137
Знаят, дрънци...нищо не знаят, ама пак се скатават ooooh!
Дрънци-мрънци. Имаме списъци с децата по групи и кога ще тръгват на ясла/градина- началото, средата, края на септември, началото, средата, края на октомври или началото на ноември.
Няма какво и кой да се скатава, влиза се в групите в началото на септември, сборните остават в историята до следващото лято и всеки си води детето. Наместо виртуални тупканици по главите- позвъняване на директорката. Лесно и просто.

Вие може да имате списъци, ама при нас няма. Скатават се.
И още нещо - когато през учебната година отидат примерно десет дечица от нашата група, защо веднага ги блъскат в другата група, сборни??! Отговор на директорката - защото нямало  смисъл за десет деца да работят учителките Shocked Е, не разбирам - нали това им е работата? Какъв смисъл, кви пет лева...Все едно в банка примерно, да влязат десет човека и да кажат--еми малко са, затваряме, няма смисъл да работим hahaha Смешки, смешки...

# 138
Пожелавам успешна учебна година на започващите днес. На тези, на които ще им е за пръв път, успешна адаптация!

# 139
Успех на всички дечица през новата година  bouquet По-малко болести ,по-малко сълзи и много усмивки да има в градината  Grinning
И при нас често ги събират ,като са малко децата.Обикновено в първа група падат и под 10 деца.Тогава ги събират с втора примерно.Защото съм била свидетел ,че ги събират и с най-големите ,което си е кофти според мен.
И нашите групи са сборни.В смисъл,80 % са от тяхната си група ,а другите по-малки.Ще ходи днес и утре ,хич не ми се иска в тези горещини да е там.Не са и в тяхната стая ,леко се стресира сутринта,но като видя приятелите и му мина  Laughing

# 140
Успех и от мен на всички дечица   bouquet

На свекито вчера са дали бележка за попълване от ЛЛ.

Мисля на 15-ти да си я пускам вече с групата ,тъй като до тогава са сборни групите.

# 141
Учебната година започва от 15-ти септември. Заявлението, което се попълва при нас за направа на графика включва и м.септември. Графикът не е работа на родителите, а на персонала да си направят организациите. Ако си се заявил и не пуснеш детето, просто плащаш съответната такса, когато няма медицинска причина. От друга страна за първата група няма никакъв проблем да започне от днес, както и бъдещите първолаци да продължат да си ходят до деня преди да чуят първи училищен звънец. Социалната услуга детска градина е налична и достъпна. Оттам насетне следват емоциите на родителите дали децата им да тръгнат, докато все още има сборни групи или за изчакат началото на учебната година. 

# 142
  • shumen
Успех и на мен на всички дечица,който тръгват от днес.На тези,който им е за първи път да свикнат бързо и без много сълзи.
При нас учебната година започва от 14.09.официално.Днеска ходихме и взехме и документите от яслата,че вчера нали беше за последно.Като влезнахме каза,че иска при децата и госпожата му го взе вътре и ревна.

# 143
  • София
Знаят, дрънци...нищо не знаят, ама пак се скатават ooooh!
Дрънци-мрънци. Имаме списъци с децата по групи и кога ще тръгват на ясла/градина- началото, средата, края на септември, началото, средата, края на октомври или началото на ноември.
Няма какво и кой да се скатава, влиза се в групите в началото на септември, сборните остават в историята до следващото лято и всеки си води детето. Наместо виртуални тупканици по главите- позвъняване на директорката. Лесно и просто.
Вие може да имате списъци, ама при нас няма. Скатават се.
И още нещо - когато през учебната година отидат примерно десет дечица от нашата група, защо веднага ги блъскат в другата група, сборни??! Отговор на директорката - защото нямало  смисъл за десет деца да работят учителките Shocked Е, не разбирам - нали това им е работата? Какъв смисъл, кви пет лева...Все едно в банка примерно, да влязат десет човека и да кажат--еми малко са, затваряме, няма смисъл да работим hahaha Смешки, смешки...
Не си права! Не работя в системата и нямам (вече) деца в ДГ, затова съм и безпристрастна.  Wink Учителската работа е много отговорна и не е добре платена. Единствената привилегия на работещите в системата са големите отпуски. Затова хората ги "чистят" именно, когато са сборни групите - през ваканциите, когато част от децата не са там. Иначе как ще си вземат примерно 60-те работни дни? (не знам колко са, казвам го образно, но са си доста със сигурност) Когато са по 30 деца ли?

# 144
  • София
При нас за септ. нямаше списъци. Сборни са до 14-ти и 15-ти вече отпочва уч. година, с всичките му там извинения и т.н.
Успяхме да се доредим до личната - митинг и чудо беше... Ами контактна бележка и оная корица - здравно-профилактичната карта. Всяка есен я искат при нас. Но моите големите нямат 2 месеца дупка, а само август (градината не работи). За Лимонката ще има всичко, че той постъпва за пръв път.

Я да ви споделя, че при нас намалението на таксите за второ и следващо дете се заявява всяка уч. година наново, т.к. се води друг отчетен период. Носят се актове за раждане на децата и евентуално за брак (ако има), на място дават още хартийки за попълване. Срокът е 1-4 септември, казали на една майка, та затуй ви пиша - може и за друг да е подобно...

# 145
  • София
В нашата градина е еднократно носенето на документи и попълването на декларацията. Нали имат копия от всички документи още от първото им подаване, защо е необходимо всяка година да се подават едни и същи неща  ooooh!

# 146
  • София
Защото всяка учебна година им е нов отчетен период и имали такова изискване относно проверките. И аз питах  Mr. Green

# 147
  • shumen
При нас днеска ми върнаха всички документи от яслата и здравно-лрофилактичната карта.Това всичко се носело в ДГ като тръгнат на 14.09.ми казаха.

# 148
  • София
Явно просто в някои градини са по-ориентирани към потребителите Mr. Green Не са ме карали да давам нищо след първата година.

# 149
  • под тепетата
И защото при някои родители обстоятелствата се променят. Едната година може да ползваш намаления , че си студент, а на другата може да си завършил.

Общи условия

Активация на акаунт