Детската градина- всичко, което ни вълнува- 13

• 45 205
  • 763
  •   1
Отговори
# 60
  • shumen
Тарталета,при нас страха от бели престилки се получи от болницата.Беше много малък и се разболя и беше на инжекции и от тогава като ги види е голям рев.Няма сила,която да го накара да си отвори устата да му видят гърлото,а камо ли нещо друго.

# 61
  • В две мънички очи...
И аз да ви догоня. Тарти благодаря за новата тема.

# 62
А замисляли ли сте се, че преекспонирането на нещата от ваша страна може би дава отражение върху поведението на децата? Само питам, не се заяждам.
При нас не, аз съм "дзвера" вкъщи и го влача когато и където трябва (за лекари и изследвания говоря), без много да се стряскам от ревове, просто го държа мноооого здраво. Но си познавам детето. Ми той реве и като го водя на фризьор... ама не го оставям с дълга коса. Grinning Просто битката е голяма.

Иначе и той беше миналото лято 3 дни в инфекциозно отделение с ротавирус, на системи и т.н. екстри, три пъти го бодоха яко, докато му сложат абоката (на мен направо ми се скъса сърцето). Cry  Та това е още една причина за стряскане от негова страна.

# 63
  • Mediterraneo
90% от децата са минавали през болница, бодене и абокати. Малката плачеше като разпрана 5 дни в болницата, беше супер стресирана, но на изследвания никога не плаче. И ох не казва, когато я бодат по пръста. За прегледи изобщо да не говорим.

# 64
  • София
Продължавам да следя темата с едно градинарче само този път. Другото го изписахме вече.

За таксите в София:
Ето я наредбата - http://sofiacouncil.bg/?page=ordinance&id=75
Като важното е :
Чл. 39. (1) Не се заплаща такса за: 3. третото и следващи деца на многодетни родители.
И това също:
Чл. 41. (1) Таксата се заплаща с 50 на сто намаление за: (2) За деца на многодетни родители таксата се заплаща с 50 на сто намаление за първото и със 75 на сто за второто дете.

Т.е. в посочения случай с близнаците ще се плащат само 25% (15лв) такса за първия близнак, а втория близнак ще е безплатно.

# 65
А замисляли ли сте се, че преекспонирането на нещата от ваша страна може би дава отражение върху поведението на децата? Само питам, не се заяждам.

Каквото се обсъжда тук не става достояние на детето.  Peace
Малко на по-принципна основа стоят нещата в случая. Моето дете е перде. Бодено, ръчкано за секрети и придобило имунитет към мед. интервенции. Дори не ми казва, когато са ги лепили. За последния случай от друг родител бях разбрала. Смея да твърдя, че съм поопознала децата. Със сигурност има такива, които оказват съпротива. Тях не ги изследват. Ефектът от лепенето на останалите клони към кръгла нула. Върви просто отчитане на дейност.

# 66
Позволявам си да нахълтам в темата ви, но много от нещата, за които се вълнувате не са толкова страшни. Работя като учител в ДГ от доста години и ми се иска да ви успокоя, поне доколкото мога. Съгласна съм, че за изследването, което се прави за глисти, трябва да има обратна информация, но сестрите винаги са изненадвали и мен. На децата предварително сме обяснявали, какво ще им правят и никога не ми се е случвало дете да плаче или да се стресира от лепенките. Децата се държат много по- смело, отколкото може да си представите, а и винаги получават награда за герой. Така че спокойно в нито една ДГ / надявам се/, никой няма да направи нещо против интересите на децата ви! Постът ми е съвсем добронамерен и се надявам да не съм подразнила някого;-)

# 67
Мими, благодаря за мнението ви. Постът ви звучи единствено добронамерено.
  bouquet

# 68
  • София
Всичко това сигурно е така, но какъв е проблемът родителите просто да бъдат информаирани за манипулация, на която е подложено собственото им дете? Вместо да го разбират от друг родител? Никой не настоява да е "преди", защото е явно, че не винаги има предварителна яснота, има проверки и т.н. Но какво пречи да е поне "след"  newsm78

# 69
Съгласно Закона за здравето медицински дейности се осъществяват след изразено информирано съгласие от пациента. Когато пациентът е непълнолетен е необходимо и съгласието на родител/настойник. Градините явно са над закона, а защото е безплатно явно ги оправдава в очите на родителите. Толкова ли е трудно да се раздадат по едни хвърчащи листчета за съгласие от предния ден, наистина не разбирам. За сборни групи и дежурни градини от засада причакват родителите да обясняват колко е гадно, а за нещо, за което са задължени да поискат съгласие, дума не се обелва.

# 70
Напълно съм съгласна с горните два поста.
Премълчаването от страна на персонала дразни, защото е избирателно и дава усещането, че си правят каквото си искат.

# 71
В градината на моето дете - държавна, началото на септември медицинската сестра казва какви манипулации включва годишния им здравен календар и ориентировъчно време кога ще се правят. Отделно от лепенката раздават контейнери за фекален секрет веднъж на учебна година. Материала го носи всеки родител лично. За лепенката съветват да обясним на децата каквото преценим, за да са по-спокойни.  В началото и в края на учебната година ги мерят за ръст, тегло, гръдна обиколка. Списъка с данните закачат на таблото на групата края на април.
При записването миналата есен в първа група водих детето в лаборатория за задължителните изследвания. Изумих се, че лаборантката кара мен да направя манипулацията с скоч лентата. В крайна сметка аз си подготвих детето, тя направи манипулацията, но беше много стресирана - предполагам заради възрастта на детето.
За мен лично е по-добре медицинско лице да прави тези неща.

# 72
  • гр.Бургас
Здравейте,момичета!Извинявам се предварително ако въпроса ми не е за тук.
Синът ми е на 5 г. и посещава ДГ.От две седмица в сряда им дават за закуска сандвич с кашкавал,домат и чай! newsm78
След едната закуска бяхме с разстройство(един път),след следващата повърнахме.Според мед. лице е от времето,но всичко е единичен симптом ,до час след закуската.Според вас нормална ши е тази комбинация  за закуска чай с домат.

# 73
Аз нищо притеснително не виждам в комбинацията. Peace Едва ли проблемът е в резена домат/чая или комбинацията между двете.

# 74
По- вероятно е да е от кашкавала. Да не му е понесъл.

Общи условия

Активация на акаунт