Детската градина- всичко, което ни вълнува- 13

• 45 201
  • 763
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Да, разбирам.

Значи, аз бих пуснала жалба при 1 случай на скарлатина в моята група, при който детето не се е върнало с доказан чист секрет. Скарлатината за мен не е шега работа.

# 631
  • Куциндрел
То при нас 10 деца бяха в рамките на седмица, всеки ден се чуваше, че има болни. Накрая се организираха.
Пуффф, ще питам нашата сестра или ЛЛ на детето за тези наредби. В другите групи имаше по един-два случая.

# 632
  • София
То при нас 10 деца бяха в рамките на седмица, всеки ден се чуваше, че има болни. Накрая се организираха.
Пуффф, ще питам нашата сестра или ЛЛ на детето за тези наредби. В другите групи имаше по един-два случая.

При вас е било накуп.

Питай, моля те - информацията, ще е полезна за мен и вярвам още хора.

# 633
  • Куциндрел
Аз вече казах какво ми каза сестрата и това и стана, 3-те случая на скарлатина трябва да са в рамките на карантината, като с всеки нов случай тя се увеличава. Специално ходих до педиатърката за бързото известие. Flutter

# 634
Аз пък всяка вечер проверявам гардеробчето на болното дете - дали не се е върнало преждевременно Mr. Green
Не че има какво да направя, ако се върне скоропостижно и неоздравяло, освен да спра отново моето... Rolling Eyes  И мен много ме е страх от скарлатина, и не само от нея де..

Тези от РЗИ казаха, незнам доколко да им вярвам де, че и в миналото уж е нямало такива разпоредби, пак било препоръчително, но тогава дисциплината на обществото била пО- на ниво някак си, дисциплина ли беше, страх ли беше..и аз незнам, но нямаше такива своеволия сякаш. Едно време и карантина като ти лепнеха на вратата на дома, и се спазваше..
Сега всеки си прави каквото си иска и не го е страх от нищо като че ли Rolling Eyes

Абе господ да ги пази децата, че другото май е бошлаф работа, дето е казал Бай ти Ганя ...

# 635
Оф, не знам дали има обезбациляване или обезпаразитяване, не намерих на ХЕИ наредбата как се действа при такива случаи.
Спокойно може да обезБацилят като пуснат антибацилна лампа, измият играчките, минат хубаво помещенията с белина и т.н.
Това за АБ-то беше тъпо.

Повтарям - при три доказани случая минават и вземат секрети от ВСИКИ, писах какво значи доказан случай и писах, че  В ПОНЕДЕЛНИК МИНАХА И ВЗЕХА СЕКРЕТ ОТ ВСИЧКИ ПРЕИСЪСТВАЩИ ДЕЦА В ГРУПАТА. Ако трябва, Тета и ще го напиша по-бавно или на друг език, че да ме разбереш.
Спокойно мога да питам сестрата къде са на ХЕИ разпоредбите за тези неща като се завърнем в градината, едва ли ще откаже да ми сподели. Crazy

Белина не се ползва има си други препарати за почистване на помещенията ...И основният проблем е че родителите когато им се каже че детето нещо не е разположено се вадят от девет дерета вода .ьДа не говорим че личният лекар бележките че е здраво детето ги раздава ей така  затова се получават тези неща ...

# 636
Аз пък всяка вечер проверявам гардеробчето на болното дете - дали не се е върнало преждевременно Mr. Green
Не че има какво да направя, ако се върне скоропостижно и неоздравяло, освен да спра отново моето... Rolling Eyes  И мен много ме е страх от скарлатина, и не само от нея де..

Тези от РЗИ казаха, незнам доколко да им вярвам де, че и в миналото уж е нямало такива разпоредби, пак било препоръчително, но тогава дисциплината на обществото била пО- на ниво някак си, дисциплина ли беше, страх ли беше..и аз незнам, но нямаше такива своеволия сякаш. Едно време и карантина като ти лепнеха на вратата на дома, и се спазваше..
Сега всеки си прави каквото си иска и не го е страх от нищо като че ли Rolling Eyes

Абе господ да ги пази децата, че другото май е бошлаф работа, дето е казал Бай ти Ганя ...

Не сега всеки гледа да гради кариера и не го интересува.  Когато се разболее детето му и се налага да си го гледа почва да гледа в другите и смята че те са виновни ей това е проблема за съжаление  Tired

# 637
  • shumen
Аз резервни дрехи нося от всичко по два чифта.Понякога се заиграва и забравя,че му се ходи до тоалетна и стават инциденти.Сега пък като се мият и е с дълъг ръкав се намокря и го сменят.
Алекс,не е така.За една хрема,ако е никои няма да ти даде болничен и затова се пускат болни деца на ДГ.
Лисе,аз затова си нося резервни дрехи понякога на такива места.защото всичко се случва.Ето,миналата седмица като валя нямах резервни чорапи на работа и в мен и цял ден стоях с мокри крака.

# 638
Алекс, каква кариера в България? В БГ се работи за пари и оцеляване...

Дани, ЛЛ ще издаде болничен, и за хрема, и без нищо-може да пише каквото си иска в него, ЛЛ не го бърка, ако родителя поиска. Родителите са тези, които не си вадят болничен, за да не отсъстват от работа...

# 639

Дани, ЛЛ ще издаде болничен, и за хрема, и без нищо-може да пише каквото си иска в него, ЛЛ не го бърка, ако родителя поиска. Родителите са тези, които не си вадят болничен, за да не отсъстват от работа...

Съгласна съм че трябва да се работи и не може да се отсъства но и така не става .Днес сопол утре нещо по сложно не може за една седмица от 23 да останат 3  деца в група 3 с пневмония 2 с бронхит и т.н но когато се каже детето е с сополки и кашля родителите се оправдават с какво ли не Tired И когато дойде лошото почват да търсят вина в персонала че не връща болните деца ако не съм права ме поправете  Sad

# 640
Да, така е ..както го описваш.

# 641

Тета, ти колко болнични си взела сумарно тази година? Питам, защото ми прави впечатление, че доста ползваш, аз също имам подобна възможност, но за една хрема не бих си позолила, а болшинството от хора - също. И кажете ми - защо да взема болнични, при положение, че 50+% деца от ДГ са сополиви нон стоп  newsm78
Разбира се, говоря за елементарно протичане на нос, не за 10-сантиметрови зелени съкровища, проточени до под устата  Sick
Мисълта ми е, че теоретично и пожелателно всеки може да си говори каквото намери за добре, но истината е, че за една хрема няма кой да вземе болнични. А и честно казано, не мисля, че ако ЛЛ е стриктен, ще издаде такъв  Peace Поне нашият няма, със сигурност.

# 642
  • София
Според мен, ако детето се спира за 10-см зелено съкровище в носа - образно казано, то трябва да се спира и за обикновена хрема. Последното е вирус и при него децата също са заразни. Моите се заразяват лесно от контакт с "хремав" човек.

Трябва да има справеливост. На един детето му боледува с хрема и сее вируси, на друг детето му има зелен сопол навън и бацили и сее зарази. Или ще приема и двете състояния за нормални или ще приема, че и в двата случая децата трябва да си стоят вкъщи. Заради справедливостта.

Изключвам състояния на висока Т, повръщане и подобни, при които очевидно за децата е по-добре да са у дома (и не само за тях), както и разбира се тежките заболявания, както и инфекциозните такива.

# 643
Аз под хрема разбирам течащ нос,търкане на носа,кихане и насълзени очи-видимо болно дете.
При моето както никога не тече напред,а и винаги издухваме прозрачен секрет,само запушен нос,ама яко запушен може да ме замисли...Ако работя бих взела болничен при тези условия,иначе няма смисъл...поне според нашата педи.

# 644
Няма подобна справедливост и не е възможно да я има. Моето дете го спирам при първи признаци, защото винаги се задвижва машината с кашлянето и произтичащите усложнения. Не мога да очаквам обаче, че дете при което не се стига до усложнения, трябва да бъде в изолатор. Какво ще правят тези деца в училище, ако при всеки секрет пропускат учебен материал?

Общи условия

Активация на акаунт