Детската градина- всичко, което ни вълнува- 13

• 45 148
  • 763
  •   1
Отговори
# 705
При нас пък таксите се плащат по банков път, квитанции получаваме само за допълнителните занимания. За календарите - 6лв струват като се прави и снимка на детето. За сравнение - в студието на същия фотограф само календар без снимка е 6лв. Тогава за каква далавера говорим. Затова винаги поръчвам календар в градината  Peace

# 706
  • Пловдив
При нас в градината са 8лв календарите. Пък от работата ни снимат без пари, хем и снимки си имам, хем и календарите са по 5.50лв.

# 707
На нас това ще ни е първата коледа в градината /първа група е/ и се интересувам подарявате ли нещо на учителките и кога точно. Иска ми се нещо да им даде, но коледното им тържество ще е на 18-ти петък, от следващата седмица са сборни групи и ако го оставя за вечерта като го взимам едната учителка и лелята ще са си тръгнали - освен сутринта да им занесе подарък? Не знам, чудя се още как да го измисля и какво точно да е.

# 708
При на нас има издадена писмена заповед, под която сме се подписали, че всякакъв вид подараци са ни забранени. Питайте как е при вас.

# 709
  • Куциндрел
В нашата група родителите гласувахме подаръка - карти ваучери.
Не знам дали има забрна за даване  и приемане на подаръци от родители към учители. Никой нищо не ни е казал, а и миналата година пак подарявахме. Mr. Green

# 710
  • shumen
Моя също е първа група и не знам и аз дали да подарява нещо и ако да кога.В яслата подаряваха за 8 март,а за Коледа бяхме събрали пари да се почерпят децата само май.Поне така си мисля.

# 711
  • София
Касита, какъв е мотивът да са забранени подаръците на учителите в твоята градина?

# 712
  • Куциндрел
Моя също е първа група и не знам и аз дали да подарява нещо и ако да кога.В яслата подаряваха за 8 март,а за Коледа бяхме събрали пари да се почерпят децата само май.Поне така си мисля.
Подаръците към госпожите и лелката на групата не са задължителни. Най-добре се уговорете всички родители от групата.

# 713
  • София
Има родители, които отказват да участват. Аз все се оказвам организатор на събирането на пари и забелязвам, че 90% са за закупуване на подарък, но има и хора, които не искат да участват или просто нямат възможност.
Всъщност докато събереш 30-35 "за" минава време и доста комуникация, но какво пък Simple Smile

# 714
  • Куциндрел
Ние имаме в касата пари и от тях ще ползваме. Миналата година нямаше против, мисля че и тази няма.

# 715
На нас това ще ни е първата коледа в градината /първа група е/ и се интересувам подарявате ли нещо на учителките и кога точно. Иска ми се нещо да им даде, но коледното им тържество ще е на 18-ти петък, от следващата седмица са сборни групи и ако го оставя за вечерта като го взимам едната учителка и лелята ще са си тръгнали - освен сутринта да им занесе подарък? Не знам, чудя се още как да го измисля и какво точно да е.

Миналата година подарих на учителките и на двете лелки по една коледна чаша с по една играчка за елха..

# 716
  • София
Ние имаме в касата пари и от тях ще ползваме.

Така с каса е удобно.

Обаче ние внасяме пари всеки месец в общата каса на градината, а тези пари не могат да се използват за подарък на госпожите, които обслужват само нашата група. В същото време хората, които веднъж са внесли в общата каса, започват да се чудят, защо им събирам пари отделно за групата. Пък то жестът е важен. Добре, че протестиращите са малко.

# 717
  • shumen
Цеца,то добре да се уговорим всички родители от групата,но аз моето дете го водя сутрин първо в 7.10-7.15,а вечер в 17.30 го взимам последно и не виждам никоя майка освен госпожите и лелите.
За подаръка не знам кога да го подари,защото нашето тържество ще е на 16.12,но без родителите.Ще имат театър и след това дядо Коледа ще им подари подаръците.

# 718
  • Куциндрел
Нямате ли касиерка на групата и фейсбук група на групата?
Ние се уговаряме най-вече във фейс-групата, а като има нещо важно касиерката и някои други майки уведомяват останалите родители.
Нашият подарък не знам кога ще бъде дарен, може и да не е на самото празненство.

# 719
Касита, какъв е мотивът да са забранени подаръците на учителите в твоята градина?

Защото са вид подкуп. Действие, което носи само негативи.

Общи условия

Активация на акаунт