Имам нужда да споделя, за да се справя ....

• 34 902
  • 613
  •   1
Отговори
# 135
  • Другата България

Ако в колата на такъв седнат вашите мъже и той тръгне да ги разкарва? Авторката, това е част, и то немалка, от проблема.

Големи хора са, те си преценяват.
Разбира се, но и ти си голяма, предполагам, ако знаеш, че твоя мъж редовно кара пил и вози хора, ще седиш и нищоправиш защото е голям? Интересна логика.
Наистина не е много на място, но исках повече хора да видят, а нова тема е излишна според мен. Защото няма да ми отговори искрено.
И като питаш в различни теми, вкл и във "Въпроси всякакви" Rolling Eyes, разчиташ на какво? Това си е между вас двамата.

# 136

Ако в колата на такъв седнат вашите мъже и той тръгне да ги разкарва? Авторката, това е част, и то немалка, от проблема.

Големи хора са, те си преценяват.
Разбира се, но и ти си голяма, предполагам, ако знаеш, че твоя мъж редовно кара пил и вози хора, ще седиш и нищоправиш защото е голям? Интересна логика.

Какво трябва да направи? Да го превъзпитава, да му насажда ценности, или какво? Да не му е майка?

# 137
  • Другата България
Тя не знам какво, аз бих сигнализирала в полицията. Да му вземат книжката, може да се отрезви.
Аз бих направила така, не значи, че всички трябва да мислят като мен. Може евентуално сам да се отрезви.

# 138
panika, всеки мъж, който зарязва семейството си, преди това се е грижил за него известно време, понякога с години. Гледал е децата, обича си ги и т.н. Трудно е да приемем, но има хора, за които липсата на всякаква отговорност в някакъв момент става по-важна от всичко. Дали ще е хоби, приятели и заведения или друга жена, почти е без значение, ако мъжът започне постоянно да липсва от вкъщи... той бяга от отговорността и е супер щастлив, там където е, колкото и понякога на жена му да й е трудно да го проумее. Отделно в такива моменти мъжът не мисли, че си губи семейството! Той просто иска жена му да приеме той да си прави каквото иска, без да се отчита. Колкото и да не ти се вярва, бъдещия живот - твоят и на децата - зависи от теб, не от него. Може да се съгласиш той да си е свободна единица и тогава като нищо ще сте си вечно заедно. Е, мъжът ще е предимно на хартия, но може да свикнеш... има жени, които го правят.  Може и да рискуваш - избора си е твой, ти ще решиш, дали сега или след още 5 години - твоя работа е.

# 139
Да сигнализираш мъжа си в полицията е меко казано долно, не се прави така.

# 140
Да сигнализираш мъжа си в полицията е меко казано долно, не се прави така.

То не толкова че е долно, ами не е много приложимо. Как ще го сигнализира , та да го спрат? Трябва да го следи къде е в момента.

Няма как да стане, да попречиш на възрастен мъж да върши каквото и да било, или да го накараш да прави нещо, което не иска.

# 141
Да, по-добре да си кара пиян и да стане нещо, важното е, че не сме сигнализирали Crazy

# 142
И като сигнализираш, той в никакъв случай няма да продължи да кара пиян без книжка.

# 143
И аз не виждам как ще стане. В 20:30 скъпият още не се е прибрал, значи на мен ми е ясно, че вече е пиян ( Mr. Green), вдигам телефона и казвам: "Сигнализирам, че лицето Х, което ми е съпруг с ЕГН ****, в настоящия момент е пиян и шофира или ще шофира семейния ни автомобил. Моля намерете го и го върнете у дома. Горното го съобщавам, защото ме е грижа и за другите семейства, които могат да пострадат заради неговото лошо възпитание.
п.п. Ако ще искате гаранция или да плащам за адвокат, не ме търсете."

# 144
Да, може, но все пак се предполага, че е нормален до степен да му пука дали кара с отнета книжка. А и винаги има шанс да го хванат пак.  Grinning

Обаждаш се, когато знаеш от кое заведение е тръгнал и описваш номера на колата, никой не го интересува съпруг ли ти е ooooh! На мен би ми било супер гадно да знам, че някой кара пиян и аз си трая от криворазбрано чувство на такт.

Авторката не я ли е страх, че утре в колата може да са й децата??

# 145
Ти от къде знаеш заведението като си в къщи? Той може да е с любовницата си някъде и ти да пращаш полицаите за зелен хайвер. Те пък как ще тръгнат ...
Ако видиш с очите си, че някой мъртво пиян се качва в колата си е друго. Аз преди няколко месеца звънях в полицията заради една, която не знам как си държеше очите отворени. Влизах в аптека, а тя ме извика от колата си, паркирана до аптеката. Искаше да ѝ помогна да прати имейл от таблета си, но ме помоли да запазя дискретност, защото ставало дума за таен приятел.  Crazy Беше страшно пияна, миришеше, абе ужас. Обадих се в полицията, казах адреса на мястото и номера на колата, но тя запали двигателя и замина нанякъде. Надявам се да са я хванали, но докато бях в аптеката не видях да минава полицейска кола.

Последна редакция: ср, 24 юни 2015, 13:17 от Анонимен

# 146
Е, аз бих сигнализирала само ако знам наистина къде е. Излишно е да спорим, че винаги мога да го разбера, ако това ми е цел. И темата не е за мен. Не съм изпадала в подобна ситуация реално, но има ли желание, има и начин.

Човек, който се напива и кара не инцидентно, а редовно, винаги може да бъде изловен. И не само може, но и трябва.

# 147
  • Другата България
И аз не виждам как ще стане. В 20:30 скъпият още не се е прибрал, значи на мен ми е ясно, че вече е пиян ( Mr. Green), вдигам телефона и казвам: "Сигнализирам, че лицето Х, което ми е съпруг с ЕГН ****, в настоящия момент е пиян и шофира или ще шофира семейния ни автомобил. Моля намерете го и го върнете у дома. Горното го съобщавам, защото ме е грижа и за другите семейства, които могат да пострадат заради неговото лошо възпитание.
п.п. Ако ще искате гаранция или да плащам за адвокат, не ме търсете."
Е, аз не мисля, че има нужда от ирония, ти какво виждаш и как го разбираш си е твое виждане и разбиране. Както и да звучи, имам непоносимост към пияни хора, още повече сядащи зад волан редовно, и бих намерила начин и средства. Още по-долно ми е да знам, че някой редовно го прави, утре да загине невинен заради това и аз нищо да не съм направила. Това си е моя преценка и не ангажирам никого с нея.

# 148
Не можеш да сигнализираш за нещо, което някой прави "редовно". Може да го направиш ако със сигурност знаеш къде и какво точно прави в настоящия момент. Полицаите няма как да хвърчат по сигнали на обидени съпруги за да ловят съпрузите им. Затова беше иронията.

# 149
  • Другата България
Ама ти много буквално го прие. Grinning
Разбира се, че е така. Обидена ще е последното нещо, което ще съм. Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт