Имам нужда да споделя, за да се справя ....

• 35 058
  • 613
  •   1
Отговори
# 270
Благодаря Ви момичета, точно това имам нужда да чуя. Защото ужасно много ме е страх. Финансово нямам притеснения винаги аз съм носела много повече в семейството, но ме е страх - как ще се оправя с децата, как ще кажа на близки и познати. Как ще им обясня събитията, как да организирам срещите с баща им. Не смятам да го оставя да не се среща с децата си.
Аз съм сигурна, че ме обсъждат - мъжа ми е комплексиран човек и има навика да подражава на хората, с които е най-близък. А мъжете от работата им също са абсолютно комплексирани и не могат да приемат, че жената може да изкарва повече пари от мъжа.
Важното е, че имаш възможности да се справиш. Пък за реакцията на близки и познати не се притеснявай. Никой от тях няма да дойде и да се погрижи за децата ти или да ти лекува нервите.
Проблемът с обяснението пред децата наистина не е за пренебрегване, но ти си ги познаваш и вярвам, ще намериш начин и с това да се справиш.

Само ми е интересно, защо свекърва ти не е приютила при себе си сина си? Хубаво е, че вижда вината му, но тя пък представя ли си един неориентиран и слабохарактерен човек, как ще се справи сам и дали няма да поиска пак да се върне при съпругата си?
Ако си решила да сложиш край на това, по-добре далеч от тези хора, колкото и за добри и разбрани да се представят.

Дано издържиш и не се поддадеш на обещания за промяна от негова страна.  Много скоро ще осъзнае, че нищо не струва без теб и ще прави опити да се върне.
 Hug

# 271
Как си преставяш колегите му да кажат "жена ти е дебела,остави я"?Едва ли са така нещата.Дори и да бяха,дори и да искаше да се раздели  с теб,можеше да не те обижда.Няма защо да се терзаеш за колегите му.На хората не си длъжна да се изповядаш ,измисляш едно изречение и не се впускаш във виновни обяснения.Не си длъжна,това са лични неща.Естествено,че ще те обсъждат,но всички го правим,важното е да няма злоба.
Впрочем,ти като си едра,мъжът ти да не е Левент Белведерски?
Бъди благодарна ,че имаш жилище и доход с който са се издържаш-знаеш че за повечето жени това е непреодолимо препятствие и са принудени да търпят идиоти с години.
По-добре е за децата ти да живеят в спокойна обстановка.
Успех,ще се нареди животът ти!

# 272
И от друго ме е страх. Както Ви казах купихме голямо жилище, което с помощта на моите родители и наистина голяма спестовност успях да изплатя за 3 години и 1 месец.
Сега исках да започна ремонт - искам хубав дом и уютен, искам място където няма стари призраци, да започна на чисто живота си. Тухличка по тухличка да си нареждам нещата основно покрай децата. А сега какво излиза, че по закон трябва да го деля с мъжа си, въпреки, че голяма част от времето е бил безработен или с доходи много под моите.
Как да тръгна да ремонтирам като парите ми ще идат при един егоист?! Сега трябва да си седя в старото жилище докато уредим нещата, а може да минат и месеци, години.
В една друга тема прочетох, че проблемите идвали където няма пари. Не е така, съвсем не е. Ние не сме имали финансови проблеми, дори напротив. И ето какви проблеми ни връхлитат.

# 273
Консултирай се с адвокат.
Щом парите са дошли от твоите родители + теб ще намерите начин да докажеш, че няма участие.

# 274
Ако е придобит през брака, е прецакана и ще го дели с мъжа си, няма измъкване.

# 275
Щом имаш финансова възможност да се погрижиш за децата си,не се страхувай!Жилището може да е обща семейна собственост,но остава при майката заедно с децата до пълнолетието им.Дотогава ще си намерила разрешение.Хора се разделят всеки ден но не е необходимо това да става по такъв грозен начин.При развода ще се опрадели режим на свиждане с децата,таки,че няма да са лишени от баща ,ако той желае да контактува с тях.

# 276
Ако е придобит през брака, е прецакана и ще го дели с мъжа си, няма измъкване.

Ако докаже, е парите са дошли от родителите й има начин. Но зависи от конкретния случай, трябва да се консултира. По принцип съм много против, но в такива случаи, в които единият не само че няма участие, ами и пие, не иска да си гледа децата и се чуди кого да натакова навън хич не бих имала скрупули.

# 277
Офффф наречете ме идиотка ама дори и сега настръхвам като чуя или видя тая думичка развод Sad
Сякаш не става дума за мен, а за някой непознат, сякаш сънувам кошмар и ще се събудя всеки миг.

# 278
Може да му намали участието, но няма да е само неин по никакъв начин.

Никой не живее с мисълта за развод, ама като стане неизбежно, какъв друг изход има  Peace

# 279
Аз не искам да е мой, искам ако е възможно да го прехвърлим на двете деца по равно. Има ли такава вероятност - на 5 и 9 години са.

# 280
Не знам, съветвай се с адвокат. По принцип докато не пораснат децата, пак вие двамата за всичко ще взимате решенията. Имаш много време  да прецениш.

# 281
  • На земята, която е всъщност звезда.
Сега ти е паднал шанса да се отървеш от един паразит и да си оправиш живота. Не го изпускай! Всяко начало е трудно, но после стъпка по стъпка, става по- лесно. Според мен след време ще благодариш на съдбата, че нещата се стекоха по този начин.

По отн. на колегите му, тъй като става въпрос за възрастни мъже, съм почти сигурна, че  той е предствил своята версия как го задушаваш и мачкаш и затова са го посъветвали да потърси "свободата". Както и да е, това не трябва да те вълнува, пак ще те посъветвам да се фокусираш върху себе си и децата.

# 282
Офффф наречете ме идиотка ама дори и сега настръхвам като чуя или видя тая думичка развод Sad
Сякаш не става дума за мен, а за някой непознат, сякаш сънувам кошмар и ще се събудя всеки миг.
Най-щастливия ден за мен беше, когато родителите ми се разведоха. Това го пиша от позицията на дете, свидетел на почти същото ежедневие, както при вас. Баща ми пиеше, пари за разходи е давал изключително рядко. Единственото, за което съм му благодарна, е, че пред съда заяви, че няма претенции за апартамента и го остъпва изцяло на майка ми.

# 283
Аз не искам да е мой, искам ако е възможно да го прехвърлим на двете деца по равно. Има ли такава вероятност - на 5 и 9 години са.

Има - ако той е съгласен. Но не забравяй да си оставиш право на ползване.
Както писа НСЧ, трябва ти адвокат.

# 284
Тук има описан подобен случай.
Ако има свидетели, които докажат, че не е полагал грижи за дома, децата...
Всеки случай е различен и крайното решение на съда също. Но щом парите са от родителите ти се бори.

Дано се съгласи. Това ще е най-безболезненото.

Общи условия

Активация на акаунт