Имам нужда да споделя, за да се справя ....

• 34 860
  • 613
  •   1
Отговори
# 570
А аз не разбирам яростта, с която ни слагаш думи в устата, които не сме казали.
Да беше някой поне пляскал определения за него, ок, ама сега наистина не схващам защо го правиш.

# 571
Прочети си постовете.

# 572
Прочела съм ги.
И са обективни спрямо представеното от нея.
Сега ти прочети твоите и прецени редно ли е в това положение да й обясняваш как вината е нейна.

# 573
И пак на думата, какво прави с него като е толкова ужасен.
 Избрала е да си го търпи. Точка! Всякакво друго мрънкане е излишно. Всеки сам прави своя избор, другите няма как да помогнат.

Безгрешни хора има ли? Едва ли.
Много хора бъркат в избора си на половинка, после търпят, но до един момент и взимат решение за раздяла.
Не е длъжна да търпи до живот. Изборът си го е направила, но има право на избор да не живее с него.

# 574
  • На черешата
И пак на думата, какво прави с него като е толкова ужасен.
 Избрала е да си го търпи. Точка! Всякакво друго мрънкане е излишно. Всеки сам прави своя избор, другите няма как да помогнат.

Безгрешни хора има ли? Едва ли.
Много хора бъркат в избора си на половинка, после търпят, но до един момент и взимат решение за раздяла.
Не е длъжна да търпи до живот. Изборът си го е направила, но има право на избор да не живее с него.

Така де, това го казах вече няколко пъти. И аз направих грешен избор. Живях с осъзнат такъв, защото ми "изнасяше" по друга причина. Децата ми бяха малки, финансова нестабилност. Но докато избора да си го търпя беше мой, никой не чу мрънкане и лоша дума за него от мен. Много хора тук ме познават лично и могат да го потвърдят.

# 575
Доколкото разбирам Трещерица и Популе, те просто искат да кажат, че на него  е трябвало да му се даде шанс да се прояви като отговорен родител. Паника вместо да го остави малко да се научи да поема отговорност, му е била като втора майка. Контрол и непрекъснато показване с този контрол, че е на нивото на малко дете и не може да се справи сам с нищо, без да му се даде напътствие как да свърши въпросното нещо. С две думи от родната му майка при съпругата-майка. Цял живот напътствия. Един вид, че той никога не е имал шанса да се научи да поема отговорност, защото нито майка му, а в последствие и съпругата не са му дали този шанс. Аз това разбирам под "задушаване". Мисля, че това се опитаха да кажат Популе, Трещерица, а и дори Чек.

# 576
Доколкото разбирам Трещерица и Популе, те просто искат да кажат, че на него  е трябвало да му се даде шанс да се прояви като отговорен родител. Паника вместо да го остави малко да се научи да поема отговорност, му е била като втора майка. Контрол и непрекъснато показване с този контрол, че е на нивото на малко дете и не може да се справи сам с нищо, без да му се даде напътствие как да свърши въпросното нещо. С две думи от родната му майка при съпругата-майка. Цял живот напътствия. Един вид, че той никога не е имал шанса да се научи да поема отговорност, защото нито майка му, а в последствие и съпругата не са му дали този шанс. Аз това разбирам под "задушаване". Мисля, че това се опитаха да кажат Популе, Трещерица, а и дори Чек.
Е за щастие сега има този шанс и той на третия ден звъни, да се прибира Simple Smile

# 577
Доколкото разбирам Трещерица и Популе, те просто искат да кажат, че...

И аз така ги разбрах. Само дето не виждам никъде подобно нещо. Точно обратното, дълго време е бил оставен да се сети, но вместо това съвсем му е харесало да няма отговорности.
Затова и питах, ако ситуацията е била обратната - колко време щяха нея да я чакат да се наиграе?
Не казвам, че няма такива случаи, но тук не го виждам.

# 578
  • София
О, да, това ми е любимото, тя не го е оставила да се научи да е баща ....  ooooh!

# 579

Още като се е женил и е правил тия деца би следвало да е наясно, че ще му се наложи да бъде отговорен. Контрол не виждам. Всъщност той си е правил каквото си искал, даже той и е държал сметка.
Както каза Не се сърди, човече, в обратната ситуация какво щяхте да коментирате?
Щяхте да я изкарате вещица, защото иска време за себе си.
И е абсолютно нормално една майка и съпруга да иска помощ от съпруга си. Това не е контрол.

# 580
.........
а може би избираме да търпим, докато е търпимо?
след това - правим нов избор - също като мъжа - тя не е достатъчно красива за него, Той не може да я търпи повече - става и си заминава... защо Тя да не може да направи нов избор?

# 581
  • На черешата
 Moже, никой не твърди противното. Но никъде не прочетох ясно и категорично, че тя го иска.

# 582
Едно време вярвах във вторите шансове.  Crazy Сега категорично - не. Да се търпи човек, който е изневерил, предал те е или те е обидил целенасочено, с пълното съзнание, че го прави - е само загуба на още време и нерви. Който ги има, и сто шанса да дава на неверния си мъж  Peace

Определено на всяка жена, особено след като има и деца, на първо място трябва да са й нейното собствено здраве и спокойствие. По какъв начин ще ги постига, вече тя си знае.

# 583
А как разбрахте, че не е бил добър баща?

# 584
...Деца дори и като безработен не е гледал. Прибирането от градина ако смяташ за гледане, може да приемем, че е гледал де...

...Той вечно е уморен и не иска да го закачам със себе си и децата...

...заради излизане с колеги ми заяви, че пропуска изява на малката в градината и аз трябва да ида - всичко това 1 час преди самата изява...

Само цитирам, за да не излезе пак, че аз съм казала нещо.
Вече дали това е добър баща всеки сам преценява. Щом казвате, добър е.

Общи условия

Активация на акаунт