Имам нужда да споделя, за да се справя ....

• 34 880
  • 613
  •   1
Отговори
# 555
Или пък - много добре се разбирахме с жената, докато си седях в къщи до нея. Ама после поисках да ходя на фитнес и да пия по бира с колеги. Е, тогава стана страшно.

Това от някоя друга тема ли е?
Защото в тази:
Цитат
Аз намирам за нормално следното - свършва работа и решава да излиза. Звънва един телефон и казва: Жена ми ще излизаме за по бира с колегите. Ок, чудесно, аз съм предупредена...

Само в обратната посока има ограничение, т.е. тя не може да излиза след работа (освен когато децата ги няма). Тук съм съгласна, че има проблем. Не мислите ли?

# 556
Не иска да живее с нас, защото иска да ходи на фитнес и да излиза, а заради вземането на децата няма как да стане.

# 557
Така е, да. Искал е да ходи на фитнес само и единствено по време на взимането на децата от училище  Crazy вероятно тя трябва да си вземе отпуск или да си намери друга работа с приключване рано като неговата, за да ги прибира (тя, естествено не може да ходи на спорт, освен когато децата ги няма, но е нормално, нали?).
Да му кажа една тайна - фитнесите работят и в други часове. А най-ефективна е тренировката сутрин. Когато човек е решил да прави семейство не може съвсем без да се съобразява с ангажиментите да прави програмата си. 1 единствена задача е имал - да прибира децата. И е съвсем нормално да стане скандал, когато и нея отхвърли.
Ако наистина е искал да ходи на фитнес е щял да намери друг час. Именно това настояване за конкретно този час, който и сам е наясно, че е невъзможно тя да се разкъса и да вземе децата, е знак каква му е целта - караница и пак тя виновна.
Пак да го погледнем в обратна посока:
Скрит текст:
Жена ми свършва работа в 16 ч., аз по-късно, нямаме баби/дядовци, тя иска да ходи на фитнес и да си излиза точно тогава, а аз да излизам от работа по-рано, за да ги взема.
Всичко е на 6, дам.

# 558
Знам, че няма смисъл да ти отговарям, но пусто, подвеждам се. Как си измисляш, как извърташ нещата...

# 559
Извъртането е от ваша страна. Аз се придържам към темата.
В самото изречение си пише, че проблемът е прибирането на децата, а не ходенето на фитнес, а вие как ще си го обясните, за да го оневините е ваше право  Peace

# 560
Ще си обясня, че той всеки ден е взимал децата. Което малко се поизгуби покрай пияндето, безотговорник, нямащ никаква грижа за децата.

# 561
Децата ги вземахме - през ден аз, през ден той. Последните 2 седмици от учебната година - почти само аз.

Каква грижа - ден 6 откакто не живеем заедно и веднъж не се е сетил да звънне и да пита за тях?!
Звъни, за да се прибира да живее с мен, за децата ни дума - сякаш не същестуват.
Като ме пита как съм, нарочно отговарям "добре сме", току виж се сети да пита и за тях. Голямата има мобилен телефон, не й е звънял....

# 562
При следващото изказване ще се окаже, че само ти си ги взимала. Нормално е, черен ти е отвсякъде.  Дано да успеете да запазите цивилизовани отношения без да намесваш децата. Но нещо не ми се вярва. 

# 563
Да, никой не му го отрича. Прибира ги през ден и ги кара вкъщи, такси един вид. Грижа страшна, браво! Ама и това му тежи, защото не може да иде да пие направо в 16 ч., а трябва първо да мине да ги остави.
Мъка.

Пак забравих тя защо не може да иде на кафе с колеги след работа?  

Изяснихме си гледните точки, няма нужда от повече повтаряне  Peace

Дано да успеете да запазите цивилизовани отношения без да намесваш децата...

За да ги използва като нещо с/у него първо той трябва да прояви интерес към тях. А такава "опасност" не виждам.

# 564

Пак забравих тя защо не може да иде на кафе с колеги след работа?  

Защото е жена. Няма право да мисли за себе си, а за 30 и косур годишен путьо.

# 565
Защото нейното кафе е на закуска след цяла нощ с приятели.
За децата - достатъчно е да попита - маме, тати обажда ли ти се?  Ааа, не ти се е обаждал.

Това, което правим е изключително грозно.   На базата на тази трагедия да си доказваме кой крив, кой прав. Но аз не съм съгласна, че съпругът е чудовището, което се опитвате да изкарвате и да настройвате жената. Може би имате причини да мислите, че всеки мъж е ужасен.

# 566
Защото нейното кафе е на закуска след цяла нощ с приятели.
За децата - достатъчно е да попита - маме, тати обажда ли ти се?  Ааа, не ти се е обаждал.

Това не е кафе, това е нейното вечерно излизане. За което уж той настоявал, защото децата ги няма.
Говоря за кафе след работа, не инцидентно като това, а редовно като неговото до ранен час, разбира се - 20-21 ч. и да се връща пияна. Не е нищо лошо. Ама за нея няма. Щото си има деца за гледане.

Това, което правим е изключително грозно.   На базата на тази трагедия да си доказваме кой крив, кой прав. Но аз не съм съгласна, че съпругът е чудовището, което се опитвате да изкарвате и да настройвате жената. Може би имате причини да мислите, че всеки мъж е ужасен.

Че е трагедия, трагедия е.
За другото - никой нищо не го изкарва, нито я настройва, коментираме написаното черно на бяло без да извъртаме в предположения, че тя лъже.
Още малко ще кажете, че ние сме виновни, че той се изнесе Crazy
Нямам причини да мисля, че всеки мъж е ужасен, напротив, дадох пример с жена в тази роля. Няма мъже и жени тук, всеки случай е отделен. Но за да не вярвате на написаното просто не сте срещали такива хора, разбирам ви.

# 567
  • На черешата
 И пак на думата, какво прави с него като е толкова ужасен.
 Избрала е да си го търпи. Точка! Всякакво друго мрънкане е излишно. Всеки сам прави своя избор, другите няма как да помогнат.

# 568
 Трещерица, аз не казвам, че е чудовище. В голяма част от семейния ни живот сме имали хубави моменти. Имали сме и скандали де.
Само, че поведението му през последните няколко месеца е неприемливо за семеен мъж.
И сега ако искат да ме разкъсат с парцалите ще кажа: мен не ме боли чак толкова много от грозните думи отправни към мен, боли ме най-много от това, че всичко беше гарнирано с много лъжи. Закъснява - на разходка бях, не спазва ангажиментите си - шефа ще идва, оказва се, че е на запивка с приятели.
Не мога да продължавам да живея с тези лъжи, може би има по-умни жени дето могат - аз не мога.....

# 569
panika22,  аз напълно те разбирам. Но не разбирам яростта, с която тези жени се надпреварват да го изкарат чудовище.  Сама казваш - последните няколко месеца.

Общи условия

Активация на акаунт