Пъпки от прегряване или от друго ?

• 12 615
  • 18
  •   1
Отговори
# 15
Не съм лекар и не мога да гадая от какво са пъпките. Ние имахме в родилното едни гнойни, явно се беше заразил с нещо там и изчезнаха, като си тръгнахме. После ни се появиха някакви петнисти обриви, които дерматоложката каза, че е  контактен дерматит и изчезна чак след 2 месеца, като ту се появяваше, ту изчезваше. Но да държите дете на подобна температура в стаята и особено ако е и облечено с много дрехи, е непростимо. Ние сме на осми етаж и е 27-28 градуса, но поне го разсъбличам доста. Нищо чудно и прегряване да е...

# 16
  • София
След почистването вчера с чиста вода, подсушаване и намазване с преварен зехтин днес пъпките започнаха да изчезват Simple Smile

# 17
1. Всеки ден ли къпете детето? С какво/ как го къпете? А, гънките около вратлето, търкате ли ги?
2. Аз само като видях лющенето веднага си казах ГЪБИЧКИ!
3. Някой в семейството ви има ли подобни обриви или бели пъпки?
4. Подмишниците, зад ушите и другите гънки прегледахте ли? Само на вратлето ли има? Кожата на главата прегледайте също...

Бяло връхче, по принцип, означава възпаление.
Лющене, по принцип, означава гъбички. Но при бебетата се образуват и крусти при недобре изтъркана мръсотия.

При всички случаи:
1. Махате сапуни и деривати. Къпете само с водичка и много добре подсушавате, без да втривате. Ако има начин да подсушавате с еднократни кърпи, още по-добре.
2. Т. нар. "дебел" крем никаква работа няма да свърши, по-добре си купете кремче на Мустела за чувствителна кожа или за лице и като видите обрив, мажете, за да не се стига отново до това положение.
3. Стайната температура, за Бога! 27 градуса?! Лято е. Кажи й да се облича, като й е студено. На бебето му трябват макс 23.0 градуса, а при къпане 25,0 градуса стайна температура. Вода за къпане - 37 градуса. От 27 градуса може да се обрине доста, ама това вашето със сигурност не е само обрив.
4. Решение: кожен специалист да предпише подходящо мазило. Не подценявайте консултацията. Ако са гъбички, с разни кремчета и зехтинчета, можете да ги разпространите и по други места на тялото.

И, това на снимката, дето си качил на 21.06 въобще не мяса на памук.  Thinking

Последна редакция: ср, 24 юни 2015, 00:18 от amy_nka

# 18
И 14 дни чакате и не сте завели детето на лекар?
Може и да не са от прегряване.
И свалете тези плетени дрехи, лято е и е горещо.
Това не са плетени дрехи, а е яката на едно тънко боди без ръкав, но пради голямото увеличение изглежда все едно е дебела плетена дреха Simple Smile Отделно ни е разправията с половинката на тема температура - тя иска да е поне 27 градуса, че й е все студено, а аз искам да е максимум 21, че ми е жега. Аз искам да го извеждаме вече, тя казва, че до 40-тия ден няма да стане. За сега се съгласявам с нея, защото не искам да я ядосвам, че да не й спре кърмата, но малкия се поти здраво, като мен, та дано ме послуша.

Не, не е от дреха - получиха се от висока температура - беше 28 градуса и бебо се беше изпотил страхотно.

Ами на 9-тия ден педиатъра ги видя и каза, че са от прегряване и да ги мажем с "дебелия крем" за подсичане. Но тогава нямаха бяло, а бяха само зачервени. Днес ги измихме, подсушихме и намазахме с преварен зехтин.

В Понеделник или Вторник пак ще идва да го види, но до тогава какво да ги правим ?

Жал ми стана за детенцето като чета! 27 градуса е крайно НЕздравословна температура за бебе. Синът ми е зимно бебе и дори зимата не сме поддържале темепература повече от 22-23 градуса първите седмици и 21 след това. Това разбира се не означава да го държите на климатик лятото. Просто гледайте да е по-прохладна стаята, в която детето спи.
Този "дебел крем" и зехтина най-много да влошат нещата. Консултирайте се задължително с дерматолог, и то детски, и оставете тези бабини илачи и девитините за 40 дни без никой да го вижда. Лято е - идеално е за разходки, децата се чувстват чудесно на чист въздух ... 40 дни без да го изведете  ooooh!

Последна редакция: пт, 26 юни 2015, 22:08 от emora

Общи условия

Активация на акаунт