Пъпки от прегряване или от друго ?

• 12 614
  • 18
  •   1
Отговори
  • София
Здравейте,
имаме 20 дневно бебе, на което на 7-мия ден по гънките на вратлето в ляво, средата и в дясно избиха пъпки.
В стаята беше много топло и решихме, че са от прегряване. Не сме забелязали да са се увеличили от тогава или да ги има на други места.По препоръка на личната ги мажем с крем.

Забелязвам обаче, че те вече имат бели връхчета и се пукат след време сами.

Моля да споделите дали според Вас са от прегряване или какво да ги правим, за да минат ?

# 1
От прегряване по принцип нямат връхчета и не се пукат, поне при нас беше така и минаваха много бързо.
Гледайки снимката, може да е от дрехите, тези които имат власинки - много дразнят..
Вземете чист памук без власинки . Иначе от дрехи сме се обривали за минути...и го държеше няколко дни...

# 2
Като гледам снимките не са от прегряване.Моите деца са имали от прегряване и са ситни червени пъпчици, които бързо изчезват като ги разсъблека.
На твое място бих се консултирала с кожен лекар!

# 3
  • Ямбол
И 14 дни чакате и не сте завели детето на лекар?
Може и да не са от прегряване.
И свалете тези плетени дрехи, лято е и е горещо.

# 4
След консултация с добър педиатър за няколко дни се справихме с подобни пъпчици. На сина ми бяха по лицето и носа. Роден е през август и се появиха 15 дни след раждането. Няма да пиша какво сме ползвали, защото всеки случай е различен и лечение се прилага само след консултация с мед. лице. Пъпчиците завехнаха бързо и не се появиха повече.

# 5
На моя позната бебето се беше обринало така по вратлето от лигавник. Не знам, обаче с какво са го мазали, това трябва педиатъра да прецени.

# 6
  • София
И 14 дни чакате и не сте завели детето на лекар?
Може и да не са от прегряване.
И свалете тези плетени дрехи, лято е и е горещо.
Това не са плетени дрехи, а е яката на едно тънко боди без ръкав, но пради голямото увеличение изглежда все едно е дебела плетена дреха Simple Smile Отделно ни е разправията с половинката на тема температура - тя иска да е поне 27 градуса, че й е все студено, а аз искам да е максимум 21, че ми е жега. Аз искам да го извеждаме вече, тя казва, че до 40-тия ден няма да стане. За сега се съгласявам с нея, защото не искам да я ядосвам, че да не й спре кърмата, но малкия се поти здраво, като мен, та дано ме послуша.

Не, не е от дреха - получиха се от висока температура - беше 28 градуса и бебо се беше изпотил страхотно.

Ами на 9-тия ден педиатъра ги видя и каза, че са от прегряване и да ги мажем с "дебелия крем" за подсичане. Но тогава нямаха бяло, а бяха само зачервени. Днес ги измихме, подсушихме и намазахме с преварен зехтин.

В Понеделник или Вторник пак ще идва да го види, но до тогава какво да ги правим ?

Последна редакция: сб, 20 юни 2015, 22:59 от Uprising

# 7
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=233223.0 Виж тук за идеи. Явно е доста често срещано. Нищо притеснително явно, но все пак прочети какво са правили други в такъв случай.

# 8
  • Ямбол
Голямото ми дете беше получил някакви пъпки в родилното от силните им препарати, с които обработват пелените, вероятно белина и в комбинация с памперс, тогава тъкмо навлизаха и качеството не беше кой знае какво. Тогава ги обработиха там в родилното с пиоктанин и аз настоях да си донеса мои пелени. Загоряха и повече техни дрехи не сложихме. След това съм гледала да го проветрявам колкото може по-често и да не държа пълен памперс дълго време.
Но все пак ми се струва, че лекар трябва да каже мнение.
27 градуса са много.
Второто ми дете е родено юни съм я гледала на 22-23 градуса поддържани с климатик. Само така спеше спокойно.
И при двамата успях да предотвратя претопляне и други обриви. С нищо не съм мазала.

# 9
  • София
Моя син също беше "обработван" с Пиоктанин.

Измиване само с вода. Подсушаване. И на дерматолог.
Пъпките приличат малко на бебешко акне.

# 10
За мен не е нормално бебе да се гледа на 27-28 градуса. Ако е лято и нямате климатик, добре, но нарочно да поддържаш толкова висока температура само защото на теб ти е студено  Shocked Всеки с разбиранията си, но във всяка една статия и книга си пише каква е препоръчителната температура за отглеждане на деца. Обикновено децата, гледани на висока температура се изнежват и се разболяват много по-често.
Поговори с половинката, няма да и спре кърмата толкова лесно  Wink

# 11
Здравейте!Ние също имахме пъпки от прегряване ,но не изглеждаха така.Моят съвет е къпете бебето с 37 градуса  вода и в стаята  да е 22 градуса .Има вероятност пъпките да са от някаква дреха  или лигавник.С какво мажете детето след баня,в смисъл да не много мазно и да не  остава в гънките?

# 12
При моето дете също имаше бебешко акне, но не излеждаше точно по тази начин и пъпките бяха само по лицето.Може да е от някакво мазило, което се застоява около вратлето и спарва, или ако не се подсушава добре вратлето след къпането и се маже с крем след това.Само това ми идва на акъла,останалото ще каже доктора,консултирайте се.
Бебето ми се роди зимата и температурата, която поддържахме в стаята беше 20-22 гадуса, не повече.Моят съвет е да не съдите по температурата на краката и ръчичките, доколкото знам, те не са добре кръвоснабдени и не са добър показател дали на детето му е топло или студено.Казвали са ми, че се пипа отзад на вратлето и ако е топличко, значи на бебето му е добре.

# 13
Това не са пъпки от прегряване, дори да са били, ситуацията се е влошила доста. Белият връх говори за бактерия/гъбичка (това ми го е казвала нашата педиатърка). Веднага взимайте направление за кожен. Бързо оздравяване Peace

# 14
И аз пак да натъртя за кожен, истината е, че педитата много не ги разбират тези проблеми.
Дъщеричката ми се беше подсекла жестоко и през ден висях в поликлиниката, изписа ми тонове кортикостероидни кремове, които естествено имаха временен резултат и нещата загрубяха още повече.Тръшнах се за направление и когато я заведох на кожен, докторката каза да изхвърля всичките тези боклуци.Изписа противогъбично за 3 дни и след това правен крем.Еми още първия ден нещата се оправиха.

Общи условия

Активация на акаунт