Добър фризьор в София?

• 207 725
  • 963
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Ами, досие. Много фризьори го правят това, пишат в тетрадка или на компютър каква комбинация от цветове боя са забъркали за дадения клиент и следващия път да забъркат същото, вместо да го мислят пак.

# 331
Не е съвсем по темата, но веднъж без да зная за какво иде реч се набутах в един бутик и попитах за някаква дреха. До мен се приближи продавач и с мазна усмивка попита "Вие наша клиентка ли сте, защото не Ви познавам". Направо паднах. То се оказа, че магазинът си имал специална клиентела, редовно пазаруващи парцалки от там и явно не се стреми да си разшири таргета. Много бързо се изнесох. Някои работят така и си им е добре.

# 332
  • София
Бая се посмях. Клиенти с досие. Аман от превземки.

Аман, ама към някой друг.
Всеки уважаващ клиентите и труда си фриз. отбелязва  вид скалп, боя, шампоани и препарати, дори и предпочитано  подстригване и всякакви специфични изисквания. Няма как да помни на кого какво е направил и препоръчал. Продажбата на проф. материали за поддръжка също носи добър %.  А и да излезе в отпуска или болничен - колегата ще погледне в досието и ще знае какво да прави с главата на Мара и Пена. Напр. Мара обича да мълчиш и да работиш бързо. А Пена мре да си говорите за нови терапии за коса, не и харесва мълчанието. А пък Гана обича да се оплаква от всичко и иска да я слушаш и съчувстваш докато работиш.
Не е лесна професията за този, който си я работи с желание и постоянно се усъвършенства.

# 333
  • София
Обадих се за час в Кало Младост, но ми казаха 55 лв. само подстригване без измиване и сешоар. Честно да си кажа ми вижда доста Sad
55 взима наистина. За 50 е било на промоция😉 Това е в кръга на шегата, на моя приятелка, която от години ходи при нея, й взима също 50 лв.
Последно се подстригвах  и аз лятото. Това включва миене, подстригване и сешоар. Ако не ти измие косата, е същата цената.

# 334
Добре, че си ти да ми кажеш, че не е лесна професия и трябвало усъвършенстване. И воденето на статистика (?!) е усъвършенстване 😂
Интересно, моят фризьор июне може да си вдигне главата от работа, работи в доста престижен салон, и си е направил труда да запомни всеки от тях, без да парадира, че прави макроси с бази данни за скалповете им или дали говорят за личния си живот.
И не, не всеки "уважаващ себе си фризьор го прави", защото аз може 20 пъти да имам коренно различни предпочитания какво да ми направи, а косата ми да е в различно състояние и предходното "досие" да е напълно неприложимо. Това просто е поредната маркетингова приумица, която да звучи достстъчно високопарно, за да убеди някого, че е по-специален, отколкото е. По никакъв начин не е показател за уменията на фризьора. Да не говорим, че за 200 лв.,би следвало на пипане още да може да я определи тая коса. Ако на колегата, който ще ми гледа миналото на косата в конпютъра разчитам, по - добре да не стъпвам там.
Наистина е жалко, че хората се връзват на такива глупости.

# 335
Това, че фризьорката ми записва в тетрадка какво ми е правила на косата на определена дата в никой случай не го приемама като превземка или маркетингов трик. Напротив приемам го като нещо полезно, защото като кажа направи ми цвета като миналото лято, отваря се тефтера вижда се какво ми е правила и така и двете доволни.
За цените всеки прави сам за себе си сметка какво може да си позволи и от какво е доволен. Но да съм доволна от постригване за 10 лв. - от опит съм се убедила, че няма начин. Да за ден - два може би. Все пак направете сметка, за да ви постриже за 10 лв. каква ножица използва. След второто миене вече се вижда, че косата ти е накълцана и любимото ми - цъфтящи краища.
Не подкрепям и фризьори/коафьори/стилисти/колористи и т.н., които парадират с това колко им струва ножицата, сешоара и т.н. В повечето случаи само с това разполагат, талант не.

# 336

Но да съм доволна от постригване за 10 лв. - от опит съм се убедила, че няма начин. Да за ден - два може би. Все пак направете сметка, за да ви постриже за 10 лв. каква ножица използва. След второто миене вече се вижда, че косата ти е накълцана и любимото ми - цъфтящи краища.

По-снобарско мнение скоро не бях чела.
Доволна съм от подстригване за 10 лева, както съм била недоволна от подстригване за 40. И точно откакто ме подстригва въпросната дама за 10 лв косата ми спря да цъфти. Мога да не я подстрижа 8 месеца и няма да цъфне, може връхчетата да са супер изтощени, но не и цъфнали. Като почнете да ми се превземате как едва ли не цената показва колко е кадърен фризьора, направо се чудя откъде падате, или просто снобарията ви е в кръвта. Ходете ако искате да ви подстригват и за 200 лева, но не ме убеждавайте, че няма как да съм доволна от фризьорка, при която ходя АЗ, не вие.

# 337
Ножиците наистина са супер важни,информирайте се. Не е снобария специално това. А колкото до цените,ходела съм много пъти в скъпи и луксозни салони и никога не са си заслужили цената за сметка на другите по-бюджетни места, които съм посещавала

# 338
И аз съм си тръгвала разочарована от луксозни салони и ме е било яд и за косата и за парите които съм оставила. Има значение ножицата естествено, но и в какви ръце е все пак. Ходила съм къде ли не вече, единствено ме впечатли едно момче във Венета на Йерусалим, а някъде четох пак из форумите, че там уж всички били добри. Но втория път отидох при друга фризьорка пак там и ме накълца ужасно. Освен пак при него да си ходя и това е. Само ме притесни, че  ми каза: " Аз не обичам дълги коси и започна да ме убеждава да я скъсявам. Но като видя, че категорично си искам дългата коса ме направи точно както искам.  Сега ме е страх ако пак отида да не му отплесне ножицата да ме подлудява. Иначе ми даде и препоръки за грижи и поддръжка у дома.

# 339
Безумни цени, и то в тези времена. Аз ходя в популярен салон сравнително, в скъп квартал, за важните неща всеки път правя едно и също - фини кичури по много, мат, сешоар и плащам 100 лв, а работят по косата ми над 3 часа. Това в тези салони сигурно ще е 300 лева минимум.
здравей, би ли казала кой е салонът и определен фризьор, от който си доволна

# 340
  • София
Салонът е Nice beauty salon, в Хладилника. Момичетата са две, Рени и Вики, и двете са добри.

# 341
Ножиците наистина са супер важни,информирайте се. Не е снобария специално това. А колкото до цените,ходела съм много пъти в скъпи и луксозни салони и никога не са си заслужили цената за сметка на другите по-бюджетни места, които съм посещавала
Никой не е спорил, че ножиците са без значение. Но някой, който не е стъпвал на определено място, да твърди, че едва ли не щом подстригва за 10 лева, значи ножиците ѝ са скапани, е меко казано пълна простотия. Все пак едни хубави ножици не са хиляди левове. В квартален салон от 20 квадрата, на който не плащаш наем, не е никакъв проблем да подстригваш за 10 лева. Тя си е направила сметката. Всеки е свободен да си харчи парите, където и както реши, но да се птсича, пе някой не струва като фризьор, защото подстригвал за 10 лева, си е чиста проба снобария.

# 342
В Младост има салони Inspire също, единият е в бизнес парка в Младост 4, другият беше в Младост 1 мисля. Там има добри фризьори също.
И цената им е 32 лв за подстригване и стайлинг.

какви са тези цени 50лв в Кало???Да не би някой чужденец ще те подстригва?

# 343
В Кало винаги са били високи цените, на общия фон. Аз харесвам работата и на Филип, и на Ина. В тази цена влиза измиване, подстригване и сешоар. Може и без измиване и сешоар, но цената е като с.

# 344
  • София
Ами то измиването си е изискване за хигиена. Все пак с хора работят,  трябва да се спазва. Сешоара след подстригване не е задължителен - ако клиентката иска да си тръгне с мокра коса. Какво им бърка на фризьорите? Скоро бях на подстригване/не там/.  Клиентката преди мене беше за боядисване - намазаха я и си тръгна с боята. Понеже се очудих фризьорката ми обясни - живее  във входа, не обича да и пипат главата и ще се измие сама в къщи. Не и е намалила цената с 3 - 5 лв .а заради липсващото измиване и сешоар.

Общи условия

Активация на акаунт